Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Recommended Posts

Sunt un absolvent al facultatii de litere cu masterat in comunicare si filosofie. Acum mi-as dori sa profesez in hr.

M-am inscris la un curs de inspector de resurse umane, pe care ar trebui sa-l incep de luni. Dilema mea e: trebuie sa urmez acel curs de calificare si apoi sa urmez diverse cursuri de specializare? sau ar fi suficient doar cele de specializare(avand in vedere ca nu am la baza psihologia). Care sunt pasii pe care ar trebui sa-i urmez pentru a putea profesa.

Am decis urmarea cursului de inspector resurse umane, pt ca eu asa am considerat a fi util, dar fara o parere avizata. Acum ma intreb daca, avad totusi o baza umanista si chiar filosofofie si comunicare la baza, n-ar fi mai indicat sa investesc in cursuri de specializare(de management al resurselor umane, de psihologia muncii etc) si nu in cel de recalificare ca inspector? sau acesta e obligatoriu sa se afle la baza carierei care doresc s-o urmez?

Specific ca as fi mai interesata de managementul resurselor umane si nu sa fiu inpector.

multumesc anticipat

Daria[hippi] si tigrutul vesel, Brien [hc]

Poze frumoase cu noi

foto si filmulete dragute

"Sa traiesti pe pamant poate fi scump, dar include o calatorie gratuita in jurul soarelui in fiecare an" -- Ashleigh Brilliant.

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Dariaevelin, nu renunta la cursul de inspector de ru, mai ales ca nu este nici foarte constisitor ca efort si bani. Orice cariera vei urma in HR iti va fi de folos (vei invata cunostinte generale de legislatie, salarizare, contracte de munca, concedii, etc). Nu inseamna ca daca termini acest curs trebuie sa te angajezi neaparat inspector.

Pe de alta parte, nici nu cred ca iti va fi suficient acest curs pentru un job in HR. In paralel ai putea incerca si un master de MRU.

Bafta!

adita9 multumesc pentru raspuns. Voi urma si cursul de iru,deocamdata l-am amanat pentru o luna. Cat despre pasul urmator,master sincer nu stiu daca mai am energia necesara de sesiuni,examene etc.Am gasit,in schimb,un curs tot al universitatii de vest,

de managementul strategic al resurselor umane curs postuniversitar dePERFECTIONARE, cu durata de un semestru:(parca suna mai atractiv decat iarasi cativa ani in scoala. Nu zic ca nu mi-a placut in facultate, dar acum sincer nu mai am energie) sau CURSURI POSTUNIVERSITARE DE SPECIALIZARE, cu durata de 12 luni.Am gasit si master,nu zic ca nu

Cursurile de care am scris mai sus nu ma pot ajuta in gasirea unui job(si practicarea lui la nivel inalt,ca nu vreau doar o meserie,vreau s-o si fac admirabil)?E absolut necesar masterul?Pt ca daca asa e,iaca o fac si pe asta.

Multumesc inca odata![flo]

lauralcursul de iru se tine la cciat

Poze frumoase cu noi

"Sa traiesti pe pamant poate fi scump, dar include o calatorie gratuita in jurul soarelui in fiecare an" -- Ashleigh Brilliant.

si eu am terminat literele, engleza-romana si dupa am facut master de 2 ani de management resurse umane. pot sa iti spun ca nu da nimeni deocamdata 2 bani pe masterul meu. se pare ca facultatea e de baza. [alcool]

eu zic ca e foarte bine sa faci cursul de inspector. l-as face si eu. doar asa ai sanse mai mari sa te angajezi in domeniu.

Ramonika [amoras] si pisicile Vladutz[pis] Bubulina[pis] Maritza[pis] Fulgushor[pis]

dariaevelin, cursul de IRU te poate ajuta in sensul ca iti poate da ceva informatii de natura legala (legislatia muncii, calcul salarii, impozite, ceva informatii legate de fisa postului), insa, din pacate, de cele mai multe ori, aceste informatii sunt insuficiente pentru a te putea ajuta sa profesezi.

In general cei care angajeaza in HR cauta oameni cu ceva experienta (din pacate), si doar daca sunt conditionati bugetar angajeaza si fara.

Asta nu inseamna insa ca nu iti vei gasi un loc in HR!!! Insa trebuie sa fii pregatita si pentru varianta de a o lua de la zero intr-un departament HR (asistent HR).

Eu personal cand recrutez nu ma uit ca omul sa aiba cursul de IRU. Este irelevant. cursul il poate face si ulterior. Este doar o diploma care te poate ajuta ulterior sa dai examenul de acreditare pentru completarea in cartile de munca.

Depinde foarte mult ce iti doresti. Fara experienta este destul de greu sa ajungi intr-un post de management din start, insa ar trebui sa te gandesti in ce domeniu al HR-ului ti-ar placea mai mult sa lucrezi: administrare personal (si atunci un curs IRU ar fi ok), recrutare, training, etc. In functie de ce vrei, trebuie sa iti alegi si cursul potrivit.

Din pacate nu cunosc piata de training din Timisoara, insa mai bine cauta un curs tintit pe domeniul pe care ti-ai dori sa profesezi initial, si apoi te poti indrepta si catre un master - dar numai dupa ce ai intrat in domeniu, ca sa ai si partea practica in spate, sa te ajute la master.

Hai ca m-am lungit destul - pasiunea, boala grea :)

Mult succes!

-------------

Cristina & Selina (19.11.2004)

Mos Craciun in...pantaloni scurti http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=87368&whichpage=1

Craciun de vis pentru batranii nostri http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=87212&whichpage=1

Trinity iti multumesc mult de tot pentru info. Scuze ca am raspuns abia acum,am avut niste probleme calculatoresti [:D].

Stiu ca nu e posibil sa intru direct pe un post de manager resurse umane. Nici nu tind spre asta de la inceput.

Ideea e ca eu nu stiu de unde s-o apuc.Si tu mi-ai deschis putin orizontul asupera firului pe care ar trebui sa merg.

Am decis asa: fac cursul de iru,asta din 15 februarie.Apoi caut un curs de perfectionare. Si apoi,'oi vedea cu masterul.Daca e musai necesar,il fac.

Iti multumesc inca odata![flo]

Poze frumoase cu noi

Profit si eu de subiectul asta sa intreb care sunt cursurile in urma carora de obtine atestat sau diploma acreditata?

Ca am gasit multe si aproape toate sustin ca diplomele sunt acreditate, inclusiv cele on-line, dar eu sincer nu prea am incredere.

Am gasit si pe site la MMSSF un curs de perfectionare inspector (referent) RU. Dar si pe mine ma tenta mai mult unul de management, adica mai mult pe partea de recrutare, insa nu m-ar deranja sa le am pe amandoua.

Care ar fi experienta minima de care sa se tina cont la angajare?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...