Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Credite sau alte surse de bani...

Recommended Posts

Postez aici ca sa gasesc solutia cea mai avantajoasa de a face rost de o suma de bani (mare) pe un termen scurt.

Avem nevoie de o mare suma de bani in luna mai pentru a achita a doua transha a costului apartamentului pe care l-am contractat intr-un ansamblu rezidential nou.

Vom avea banii anul viitor cand apartamentul cel nou va fi gata si ne vom putea muta in el. Atunci il vom vinde pe cel vechi si suma va fi mai mult decat acoperita.

Ne gandisem la un credit bancar dar conditiile sunt atat de neavantajoase clientilor si atat de avantajoase bancilor... ca ne doare sufletul sa dam cateva mii bune de euro in plus numai pentru un an de zile. Si apoi ar mai fi neconvenabila schema ratelor: daca luam pe un ternem atat de scurt, rata va fi prea mare ca sa o putem suporta lunile astea pana la vanzarea apartamentului. daca luam imprumultul pe un termen mai lung astfel incat sa putem suporta ratele, la vanzarea apartamentului nu ne-ar fi avantajos sa achitam restul de bani bancii pentru ca aceasta ne ia un "comision de returnare" total absurd si nedrept. Adica de ce sa mai platim comision daca le dam banii inapoi gramada si mult mai devreme?

Ne-am gandit la o alta varianta: sa vindem apartamentul vechi acum, sa cerem ca avans suma de bani care ne trebuie pentru rata celui nou, si sa cerem termen un an de zile pentru a-l elibera efectiv si bineinteles pentru a primi restul de bani.

Ce credeti? Am putea sa gasim un asemenea client? Ar avea avantajul ca pretul stabilit acum va ramane nemodificat indiferent de tendinta generala care nu poate sa fie decat ascendenta.

Banuiesc ca au fost si altii in situatia asta, a gasit cineva o solutie mai convenabila? (Nu intra in discutie camatari sau alte surse ilegale)

sau, daca aveti date concrete despre creditele bancare, e vreuna mai acceptabila, sau e vreun tip de credit care sa se potriveasca mai bine situatiei descrisa mai sus?

Mentionez ca creditul l-am lua pe firma deoarece apartamentul l-am contractat pe firma.

Fetele mele

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul răspuns
quote:Initial creeata de dana d

Ne-am gandit la o alta varianta: sa vindem apartamentul vechi acum, sa cerem ca avans suma de bani care ne trebuie pentru rata celui nou, si sa cerem termen un an de zile pentru a-l elibera efectiv si bineinteles pentru a primi restul de bani.Ce credeti? Am putea sa gasim un asemenea client? Ar avea avantajul ca pretul stabilit acum va ramane nemodificat indiferent de tendinta generala care nu poate sa fie decat ascendenta. Fetele mele

id="quote">id="quote">Sunt cazuri (e drept, destul de putine) in care persoana respectiva sa nu aiba nevoie pe loc de acel apartament si ori sa il ia pur si simplu ca investitie ori sa aiba nevoie de el mai tarziu.Ex: mama ne-a luat un apartament mie si fratelui meu in 2003, dar eu m-am mutat acolo de-abia un an si jumatate mai tarziu. Eram studenta, imi convenea sa stau la camin (ca de altfel si fratelui) si oricum apartamentul trebuia renovat cu totul si banii au venit in cantitati mai mici dar constante pe parcursul unui an.In ultima instanta poti incerca si varianta asta. Sunt studenti care prefera sa stea la camin cat mai pot, parinti in provincie care cumpara un apartament pentru un viitor student care va incepe facultatea peste un an si tot asa...

Eu cred ca vor fi cam putini care ar accepta conditiile astea de cumparare si preluare peste un an, dar ca sa-i impaci si pe ei, ai putea de ex. sa le platesti chirie in perioada de cand ati vandut ap. si pana cand va mutati astfel incat sa aibe si ei avantaje din toata afacerea asta.

Ca idee (buna sau mai putin buna [:D]).. Pe aici se mai practica..id="Comic Sans MS">

Exista credit punte, se acorda de banci pe o perioada de maxim 2 ani de zile, nu platesti decat dobanda la el, si e garantat cu casa pe care o vinzi.

Uite mai multe amanunte aici, sper sa nu fie considerata reclama. Sunt multe banci care-l ofera, asta a fost primul articol care mi-a iesit in cale.

Mickyyyid="red"> si cele 2 fete cucuiete: [copil] Malina Ioanaid="purple"> (31.03.2004) [copil] Daria Maria id="purple"> (22.06.2005)

id="size1">

Multumesc Mickyyy, habar n-aveam de tipul asta de credit, pare a fi exact ce ne trebuie noua.

Totusi varianta vanzarii ar fi mai avantajoasa. Desi probabil ca preturile vor mai creste intr-un an, nu vom pierde atat cat am da dobanda+comosioane la banca.

Louisea, aici preturile inca sunt in miscare, si cumparatorul ar avea avantajul ca pretul la care ne intelegem acum nu mai sufera modificari in aceasta perioada.

Fetele mele

buna,

cea mai buna solutie este un credit punte...iti mai recomand sa mergi si la Domenia, eu de acolo am credit ipotecar, au conditii extrem de flexibile, si crede-ma ca stiu ce spun! sigur vor gasii o solutie care sa te "aranjeze", mai toti prietenii mei au de acolo, si nu pentru ca au cele mai mici dobanzi , ci pentru ca se poarta omeneste cu tine si te inteleg,servicii de calitate!!! iar pdobanzile si comisioanele sunt medii...

bafta!

omul cu... banca la cap! www.bankingnews.ro

Eu lucrez in domeniul bancar.

\Daca vrei trimitem un PM cu suma pe care vrei s-o imprumuti si-ti pot face un calcul exact sa vezi cati bani pierzi intr-un an cu un credit. Crede-ma sunt multi.Eu cred caci in situatia ta este mai avantajos sa vindeti apartamentul si sa stati un an in chirie.

Poate aranjati cu cei care il cumpara sa le platiti un an chirie.

\Sunt multi care cumpara apartamente pentru a-l inchiria.

Multa bafta!Cioco

Nici nu se pune problema sa ne mutam de aici in alta parte decat la noul apartament. Avem 4 camere de mobila si un camion de boarfe, doi copii, sediul firmei e aici, telefoanele sunt date la publicitate......

In cel mai rau caz facem orice fel de credit. Si nici sa platesc chirie in casa mea... nu mi se pare acceptabil.

Daca am primi jumatate din suma (sau mai putin) avans, nu am face contractul de vanzare-cumparate acum ci la plata intregii sume. Am face probabil o chitanta sau ce act legalizat ar vrea clientul ca sa fie sigur de afacere.

Cioco, suntem in discutii cu mai multe banci, toate asteapta sa le trimitem o balanta recenta ca sa ne faca o schema a ratelor. (Iar noi asteptam balanta de la contabila)

In mare am facut noi niste calcule: la 50 000 euro, am plati in plus intr-un an aproape 10 mii (dobanda+ comisioane), asta la un credit normal nu "punte". Despre creditul punte inca nu am luat alte detalii decat ce am gasit pe internet.

Gaby, am gasit pe net Domenia asta. Nu prea inteleg ce este? O banca? Oricum mulumim pentru recomandare, o s-o cautam sa aflam detalii.

Fetele mele

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...