Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Gnochi!


romana_74

Recommended Posts

  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Vrei sa stii cum se prepara gnocchi sau doar sosul pt acompaniat ??

 

Prepararea dpinde de reteta aleasa, exista:

1. gnocchi de cartofi : aluat ca cel de galuste cu prune facut din cartofi fierti in coaja, curatati, striviti, amestecati cu ou si faina .. facut sul subtirel din care se taie bucatele ce se trec pe dintii de la furculita ca sa aibe dungile specifice pe care se va aseza sosul cind le veti amesteca cu acesta. Gnocchi se arunca in apa fiarta cu sare si cind se ridica la suprafata se mai lasa putin cu focul dat la minim dua care se culeg cu paleta pt spuma - ce acu gaurele .. nu se rastoarna in sita ca alte paste . Sosul pt acesti gnocchi poate fii : de rosii, de unt si salvie.. oricum sos cit mai simplu ...

 

2. gnocchi alla romana ( ca tot esti tu romana dupa nick [:D]).. facuti din gris cu apa ( reteta ca la grisul cu lapte stra-cunoscut dar cu apa in loc de lapte), grisul mai grosut se rastoarna in tava , se niveleaza si se lasa la racit, se taie apoi dicuri cu gura de la un pahar . Se aseaza in tava si se condimenteaza cu sos ( vezi sosul alfredo prezentat de Tumpi la discutia despre tortellini). Se dau la cuptor pina se gratineaza brinza de deasupra . Fiind reteta romana se foloseste brinza pecorino ( adica de oaie dupa cum ii zice si numele ) si nu parmezan ( care vine din alta zona a italiei -emilia romagna - si care e de vaca ).

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

CRISTAAAAA- nelipsita ca de obicei la astfel de subiecte... te asteptam sa imi dai un raspuns avizat! Multumesc din suflet mi-ai fost de mare ajutor! Am stiut ca sunt din acelasi material ca si gombotii, de fapt s-a si simtit la gust... iti spun sincer ca imi venea sa dau gnocchi putin prin pesmet cu scortisoara si sa dezghet niste prune din congelator si sa ne ospatam, dar mi-am pastrat pornirile si m-am redresat[:D]!

 

ROMANA , MATEI(04.07.2003) si LUCA (28.08.2005)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

deci de cartofi aveai ... [:D]

 

felurile de mincare italienesti sunt extrem de soare ... de facut si de mincat ... si in general nu amesteca multe ingrediente ( maxim 2-3 ... ca sa intelegi ce maninci ... la gnocchi sosul nu tb sa acopere galusca caci ea e personajul principal).

Se pot minca si cu ragu ( cum zice Tumpi) : adica sos de carne tocata + ( morcove, telina aia tulpini, putina ceapa tocata marunt si un catel de usturoi care se arunca la sfirsit).. cind toate astea s-au inmuiat /inabusit usor se adauga vinul si sucul de rosii si se lasa la foc mic pina scade si sosul se ingroasa, sare , piper ... asta e un sos bun pt paste dar si pt gnocchi si chiar si pt mamaliga .

Sau cu sos de ciuperci ( pui unt in tigaie si ciupercile taiate cu putina sare ... le innabusi la foc mic cu capacul pus... vor lasa apa si deci se formeaza un sosulet... ),. La sfirsit se pune patrunjel tocat si piper macinat pe loc.

 

 

Sigur de la Venezia spre fosta Iugoslavia se maninca si tavalite prin pesmet ( dar au forma de galusca cu prune.. au si pruna inauntru ) insa nu e un desert cu felul 1.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.




×
×
  • Adaugă...