Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Ajutor!Bebelus la 9 sapt.a racit!

Recommended Posts

Bebelusul meu are doar 9 sapt.si a racit putin.Ii curge nasul,tuseste si doarme foarte mult.La farmacie mi-a dat paracetamol supozitoare.Imi este frica sa nu se agraveze.Ce ma sfatuiti?Credeti ca este bine sa continui cu baitele?

L-am nascut pe 14noiembrie de 3,400kg, iar acum are 5,600kg cu tot cu hainute.Credeti ca este suficient?Ii dau piept dar si putin supliment.Soacra ma streseaza ca e prea slabut.

De cand l-am nascut a iesit cu scaunul singur de 3 ori,in rest il ajut eu cu supozitoare cu glicerina pt. copii.Ce ma sfatuiti?Va rog ajutati-ma!

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Eu una nu i-as mai face atata baita..sec retiile i le poti scoate cu aspiratorul nazal acela acre se pune la aspirator..restul tot ce este pt asa ceva poti sa le arunci ca nu-s prea bune...

De cand ai inceput sa amesteci laptele tau cu cel praf .sigur au inceput problemele.Depinde de laptele praf.Eu asa am patit cu Nan si am renuntat dupa 1 luna ca bb facea kk numai stimulat cu termometrul.Nu te teme ca nu da dependenta in caz ca nu vrei sa ii schimbi lapticul.Noi am trecut pe Milumil si nu mai avem pr cu kk.

Cat despre raceala nu stiu exact ce si cum...eu nu i-as da supozitor paracetamol ca nu are febra , am inteles.Si oricum pana cand sa ii pui supozitoare.Stiu ca pt ei asa mici te lasa sa iei Nurofen,dar cred ca trebuie calculat pe kg corp.Medicul iti va spune ce si cum.Important e sa ii scotii secretiile din nas .

Nu sunt medic ,ti-am spus din experienta mea...eu nu m-as lasa pe mana farmacistei in nici un caz,no ofense pt ele.

Monica

1. mergi cu copilasul la pediatru sa-ti recomande un siropel pt. tuse(seaca, cu expectoratie sau combinata) si ceva pt. nasuc(pe langa serul fiziologic ce se foloseste la curatarea zilnica). E prea mic, nu stiu ce poti folosi la varsta aceasta si oricum tratamentele nu se prescriu pe forum, e mai bine sa-l vada un medic.

2.supozitoare: nu ai de ce sa folosesti daca nu are febra. 37,3 rectal nu este febra ci temp. normala fiindca se scade jumatate de grad.

3. poti sa-i faci baie in continuare, numai la raceala grava(cu febra si daca iti rec. medicul) nu-i faci baie.

4. la cate zile face kk? sunt copilasi care fac singuri, nestimulati, la cateva zile si e normal. Nu mai stimula cu supozitoarea sau termometru, e posibil ca efectele negative sa se vada in timp, chiar cand o sa fie adult.

Incearca sa reglezi prin alimentatia ta. E posibil sa fie si de la formula - spui ca-i dai supliment.

Sa fiti sanatosi.

Primul meu sfat este sa nu te impacientezi, ca se alege praful de tot. Bebe are nevoie de tine calma. Al doilea sfat e sa o lasi pe soacra sa vorbeasca si sa faci cum crezi tu ca e mai bine, altfel risti sa o iei razna. In ceea ce priveste bb-ul nu inteleg de ce ii dai supliment pt. ca a luat f. bine in greutate, si e posibil sa renunte la san, pt. ca din biberon suge mult mai usor. Renunta la biberon, atata timp cat ia in greutate! Nimic nu e mai bun pentru el ca lapticul de la mami. Nu are febra, se poate vorbi eventual de stare de subfebrilitate,ceea ce e discutabil, tinand cont ca e asa micut. Cel putin momentan, nu sti cum poate evolua, deci trebuie urmarit in permanenta. Daca ii creste febra, administreaza-i supozitor cu novocalmin, sau cu paracetamol, si ar fi bine ca maine sa mergeti la pediatru. Sa nu faci greseala sa-l infofolesti si nici nu face excesiv de cald in camera. Incearca sa-l calesti, va fi mai rezistent.Eu pe Rares l-am tinut de la inceput numai cu capul descoperit in incapere, la cca 20 de grade, l-am scos zilnic afara indiferent cat de frig era (chiar dc. atat mama, cat si soacra imi spuneau ca nu e bine ce fac si o sa raceasca). Referitor la baita, eu i-am facut in fiecare seara inca de cand s-a nascut. Nu vad de ce i-ar face rau, atata timp cat in camera e cald, apita e calda...

La aceasta varsta nu se administreaza novocalmin supozitor - citeste prospectul(se administreaza doar sub supraveghere medicala). Este indicat dupa 4 ani.

Pediatra ne-a rec. sup. novocalmin doar daca are 40(rectal) si nu-i scade cu alte antitermice(administrate intercalat) si impachetari cu apa. Sa folosim doar un varf de supozitor - avea 6 luni.

buna - de acord cu danig - in toate in ceea ce priveste soacra, alaptatul si tot asa. Daca este racit putin cum spui tu - serul fiziologic este suficient. La fel si cu supozitoarele de temperatura si pt kk - nu ii da pt ca asa a zis farmacista - ea vrea sa vanda cat mai multe medicamente!!! Cauta un pediatru bun care sa nu iti da pumnul de medicamente - daca tu acum ii dai copilului atatea medicamente - la 3 -4 ani acestea nu is mai fac nici un efect. Primul an din viata copilului este foarte important pentru dezvoltarea lui - asa cum il inveti acum asa va fi: si cu medicamentele (corpul trebuie sa lupte si singur impotriva bolii, si cu somunul, mancarea si restul...

De aceea incearca sa cauti un pediatru bun si nu ii mai da altceva pana nu te vede el. Pt kk - dai numai san - elimina-i alte suplimente) si poti sa mananci si tu ceva usor, care favorizeaza digestia, bea tu ceai de musetel - care trece in laptele tau si tot asa. Pt nasuc - daca ii curge - nu ii va trece decat intr-o saptamana - (asta cu exceptia cazului cand ii dai nu stiu ce picaturi puternice pt nas). Baita poti sa ii faci normal - este chiar recomandata cand bebe are temperatura - apa tb sa mai rece decat temperatura corpului lui bebe cu 1 grad. Nu il imbraca mai des decat de obicei.

1. Daca il alaptezi ii dai anticorpii tai si il feresti de raceala in mod normal. Continua sa il alaptezi, e cel mai bun lucru si asta il fereste de orice boala tot timpul cit alaptezi.

2. In mod normal bebelusii cistiga 750 g in primele 3 luni. Al tau a cistigat mai mult de 750g, eu cred ca e foarte bine si ca nu e cazul sa incepi cu biberonul

3. Mergi la doctor INAINTE sa ii dai orice medicament, mai ales ca e copil asa de mic!! Auto medicatia nu e buna deloc. Daca are 37 de grade in fund inseamna ca nu are temperatura si ca nu e cazul sa ii pui paracetamol. Pe orice medicament scrie ca se da la copii sub 3 luni NUMAI LA SFATUL DOCTORULUI!!!!!!!!!!!!!

4. E foarte gresit cu supozitoarele! Pentru ca l-ai obisnuit si nu mai face spontan! Daca papa sin nici nu trebuie sa faca kk in fiecare zi, laptele de mama se asimileaza complet. Intreaba doctorul tau de lactoza si da-i ceai de musetel neindulcit intre mese (dar nu inainte de masa ca sa bea si lapte)

5. Eu cred ca nu a racit daca doar stranuta si ca nu se agraveaza daca ii dai sa pape numai sin (pentru ca ii dai anticorpi de la tine). Poti sa nu ii faci baie daca tu crezi ca are temperatura. Si e foarte normal sa doarma mult, inainte nu dormea mult? Copiii foarte mici trebuie sa doarma mult (nu mai stiu exact cite ore, 15 parca).

Va dorim sa cresteti mari si frumosi! [:)]

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.point.ro/id="red">

Despre Andreiid="red">

Multumesc din suflet pt. raspunsuri.Am luat in considerare sfaturile si nu-i mai dau supliment si vad ca e ok.Cat despre nas folosesc ser fiziologic si am luat pompita pt. desfundat nasucul si sper sa fie bine.Mai ramane sa merg la pediatru dar o las pe maine.Salutari si multa santate voua si la ingerasi.Pupici dulci

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...