Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Al meu e cel mai ...cel!!!

Recommended Posts

S-a mai discutat oarecum despre subiectul asta,dar as vrea sa-l extind putin.

Fiecare parinte crede,cum e si normal ,ca are un copil frumos si destept. e unic, nu mai poate fi niciunul ca el.pana aici, toate buna. intrebarea ridicata de mine ar fi urmatoarea:

Ii crestem in aceasta idee(tu esti cel mai cel) sau in ideea ca s-ar putea sa nu fie nici cel mai frumos(ma refer aici de la o varsta incolo,pt ca bebelusi toooti sunt foarte frumosi) nici cel mai destept, sa-si stie atuurile si limitele.

ca sa dau un exeplu, din familie, care in prezent are 22 ani.copil unic, venit oarecum tarziu, lumina ochilor lu' mami si lu' tati.micuta era foarte frumoasa, numai ca la adolescenta s-a schimbat fizic, s-a si ingrasat, nu mai e chiar asa. de mica i s-a inoculat ideea ca e cea mai frumoasa, cea mai desteapta(cand n-a primit rolul pricipal ,mamica a consolat-o spunandu-i ca a gresit invatatoarea) la primul refuz al unui baiat( nu te merita) , etc. sarea la scandal cu profesorii pt o nota mai proasta, fara respect,in ideea ca ea a facut mai mult decat o spune nota. a avut intotdeauna prietene mai grase si mai urate, pe motiv ca asa nu o sa-i fie "furati" baietii. e insingurata si trista. nici acum nu i-a iesit din cap ideea inoculata de mic copil(ca un exemplu,desi are 70 kg s-a inscris la un curs de modeling.

as vrea sa ascult si alte pareri. copilul meu e mic inca, dar sunt convinsa ca,desi asta vreau, imi va fi greu sa nu fiu subiectiva si sa -i spun,atunci cand va fi cazul, ca "x" a primit rolul pt ca e mai frumoasa,are mai mult talent,etc!

ALEXIA,2 ANI ,7 LUNI

http://s127.photobucket.com/albums/p127/alexis1980_photo/

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Eu cred ca trebuie sa fim OBIECTIVI, indiferent de cine e vorba. Fie ca ne apreciem pe noi, fie pe copiii nostri.

ECHILIBRU in toate ar trebui sa fie criteriul de apreciere.

In felul acesta ceea ce e de apreciat, apreciezi si ii spui copilului iar ceea ce nu este de apreciat nu scoti in evidenta, lauzi, prea-maresti etc...

Eu, de ex. ii spun copilului meu ca e frumos sau bun sau destept sau politicos si-l laud pentru asta atunci cand e cazul sau, din contra, il critic atunci cand face rautati si ii dau exemple de copii care sunt altfel decat el la anumite capitole.

Interesant subiect. Eu cred ca e o oarecare diferenta intre a-ti trata copilul ca pe "cel mai cel" si a-i baga in cap ideea ca altii sunt vinovati pentru esecurile lui. Nu e bine sa te aflii la nici una din extreme. Copilul e bine sa stie ca el pentru tine e cel mai frumos si cel mai destept, dar trebuie sa stie ca are limite, ca poate gresi. DAr trebuie incurajat permanent, chiar daca nu e perfect. Trebuie invatat sa-si stie defectele, dar sa stie ca are calitati care le compenseaza.

EU una am fost crescuta, in ideea: "pentru tot ce ti se intampla numai tu esti vinovata!" SI nu e nici chiar asa.

Bee

si Ana Teodora (22.12.2005)

http://www.dropshots.com/dochia

eu cred ca i-as face un mare deserviciu copilei mele daca i-as spune ca e cea mai cea.

referitor la explicatiile pe care i le-as da in cazul in care ar pierde un rol sau mai stiu eu ce: nu trebuie sa-i spun neaparat ca a pierdut rolul fiindca nu e la fel de frumoasa ca altele ci doar ca rolul respectiv necesita alt tip de aspect fizic...

eu incerc sa fiu cit se poate de obiectiva fiindca imi iubesc copila ca pe nimeni altcineva si o iubesc asa cum e,fara sa fiu invidioasa ca alti copii arata altfel sau au mai multe talente. copila mea stie ca pentru mine( si tatal ei) ea e cea mai importanta fiinta de pe lume si acest lucru sper sa-i confere destula siguranta cind da piept cu problemele inerente din viata.

BEE,Poate nu m-am exprimat eu tocmai bine in exemplul dat. NORMAL ca ne tratam copilul ca pe un"cel mai cel", ii oferim ce-i mai bun,nevoile lui primeaza etc. dar ii inoculam si lui ideea ca este cel mai cu mot?

exeplu: il duc la cursuri de modeling si el nu e tocmai..pt asa ceva, de unde pricepe copilul ca el de fapt ii foarte frumos, si ulterior vrea ca si iubit un sex simbol al scolii si,din motive evidente, ramane cu buza umflata si nu pricepe de ce.

sau: NU e cel mai istet,inteligent din clasa,NU obtine premiul 1, si eu in loc sa-i spun ca poate il iei la anul/poate x e mai destept,tu esti talentat la desen, incerc sa-i gasesc scuze de genul: lasa mami,tu esti oricum cel mai inteligent/ ai avut o pasa proasta/invatatoare e prietena cu mama lui x premiantul.

am dat exemplul din familie,unul evident,in care copilul a ajuns trist si fara pofta de viata, dar in continuare cu nasul in vant.

dar kestii din astea vad zilnic, prin parc,peste tot,de la" lasa ca e mai mic decat tine,de aia ti-a dat o palma" ,comparatii peste comparatii intre mamici,incheiate apoteotic cu" fiecare cu ritmul sau" (nu ma refer aici la copiii f mici,unde e normala afirmatia, ci la aia de generala,unde oarecum inteligenta ,scipirea poate fi distinsa de medie) ceva gen" daca nu ajung la strugurii aia,inseamna ca sunt acrii"

la noi lucrurile stau cam asa: sotul ii clar obsedat de odrasla sa, nu spun ce i-a facut doctoritei cand ne-a spus ,pe la doi ani ca depaseste greutatea, sau mamei lui care a indraznit sa afirme la un moment dat (si aici chiar avea dreptate) ca fata lui se tranteste cam des cu fundul de pamant.

io,pe de alta parte, incerc sa fiu obiectiva. bine spus incerc,pt ca nu.-mi reuseste intotdeauna!!

ALEXIA,2 ANI ,7 LUNI

http://s127.photobucket.com/albums/p127/alexis1980_photo/

eu am fost crescuta in ideea ca niciodata nu sint suficient de buna, de frumoasa, de desteapta si trebuie sa fac mai mult.

Ai mei nu m-au felicitat niciodata nici in gind. Si eu zic, acum, ca uneori meritam. Nu vreau sa imi cresc bebelisa in spiritul asta.

Nu vreau nici sa o corcofelesc, in ideea sa o feresc de traume. N-am sa pot sa o feresc la infinit, si astfel o sa incaseze probabil la maturitate lovituri pentru care nu va fi pregatita. Si o sa sufere mai mult asa.

Tot ce imi doresc este sa pot sa fiu obiectiva la rindul meu si sincera cu ea. La urma urmei, sinceritatea e foarte importanta si nu garantez ca o sa o primeasca din prea multe parti.

Elise & BBLisa

Apropos de subiectul asta, fara a face misto, mi-am amintit de o carticica pe care o are Vladutz (din seria In Ograda): Vitelusa. In ea este vorba despre o...vitelusa careia mama-vaca ii spunea ca este cea mai frumoasa, etc...si care "si-o ia in barba de la celelalte animale". Trecand peste partea de amuzament, eu cred ca inocularea unor astfel de idei este..nu periculoasa, dar pe aproape.

Oricum, trebuie sa fim realisti (pe cat posibil) si sa nu-i obligam sa faca pian daca ei sunt afoni de exemplu....

Pe de alta parte, trebuie avuta in vedere si increderea in ei pe care trebuie sa le-o insuflam.

Intre noi fie vorba: normal ca ei sunt cei mai frumosi si cei mai destepti...[olala]

mamica de rockerash

Si eu sper sa pot da o educatie frumoasa copilului...

Ii spun mereu ca este destept, frumos... (cuminte nu pot ca este departe...) Mie nu mi s-au spus niciodata astfel de lucruri... ba dimpotriva cel mai des am auzit "Nu esti in stare sa faci asta..." si nu este bine...

Niciodata nu ii spun esti cel mai destept/frumos...dar este felicitat si pentru reusitele mici...adica a fost felicitat si recompensat pentru ca s-a comportat foarte serios si matur intr-o competitie, desi nu castigase nimic.

quote:as vrea sa ascult si alte pareri. copilul meu e mic inca, dar sunt convinsa ca,desi asta vreau, imi va fi greu sa nu fiu subiectiva si sa -i spun,atunci cand va fi cazul, ca "x" a primit rolul pt ca e mai frumoasa,are mai mult talent,etc!

id="quote">id="quote">

Eu in cazul in care primeste alt rol i-as spune ca fiecare este altfel si fiecare are talentul lui... si m-as bucura sincer, nu as stramba din nas, daca ar dovedi seriozitate in interpretarea acelui rol...

Si eu sper sa gasesc un echilibru ... sa si cunoasca limitele si posibilitatile, sa stie sa lupte sa si atinga idealurile.

Acum daca face lucrurile bune ii spun ca e isteatza. Conteaza mult, mai mult decat sa i spun ca ar fi frumoasa.

Si de n`shpe ori pe zi ii spun ca o iubesc. Fara motiv anume. Doar sa stie ca o iubesc enorm de mult. [flo]

________________________________________id="red">

Daria &id="Trebuchet MS"> [zana]id="red"> GIULIAid="Trebuchet MS">_(2004_08_16)id="Trebuchet MS">id="red">

EkipaVerde: Delidana - Khristin - Daria - DianaR id="green">[^]

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...