Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

tartru pe dintisori la 4 ani

Recommended Posts

Ce ziceti,merita sa-l duc la stomatolog pt curatare?Are tartru pe 5 dintisori pe partea exterioara .Oare doare?

De la ce se formeaza?Dulciuri sau apa? Acasa bea doar apa plata,insa la gradi mai bea si de la robinet.Deoarece chuivetele sunt la mica inaltime i se pare interesant sa bea direct de la jet.

Multumesc de sfaturi

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul răspuns

De durut nu-l doare, dar poate duce la alte neplaceri (carii).

Daca poti sa-l convingi e bine sa se spele pe dinisori cu bicarbonat - ajuta la indepartarea tartrului (da e cam scarbos la gust)

Tartru poate face si doar din cauza salivei (unele persoane au saliva mai acida si asta e). Oricum, e bine sa evite pe cat posibil orice bautura acidualta - sau macar sa bea aceste bauturi cu paiul.

nu sunt stomatolog, dar am problema asta cu tartrul de multi ani, si astea-s sfaturile adunate in timp de la tz-shpe dentistiid="size1">

Si al meu are aceiasi problema, doar ca este mai mititel si inca nu-l pot convinge sa stea pe scaunul stomatologului. Insa cum spune si Claza, e important sa-i faci un detartaj, eu am facut, nu doare. Tartrul adunat pe dinti poate duce la paradontoza in timp. [pup]

Elle_seb

May you always have Love to Share, Health to Spare and Friends that Care!

http://pg.photos.yahoo.com/ph/laura_bucharestlife/my_photos

Cati ani are copilul tau?

Al meu are 4 ani si de la 1 an si 8 luni a inceput sa ii apara asta pe dinti. NU ai cum sa ii faci detartraj fara sa fie cooperant, oricum la noi asta nu este dentita definitiva. Am observat ca pe masele are foarte putin.

Se face detartraj cu ultrasunete. Daca vrea...

Nicoleta

Ana (5 ani) a fost deja de 2 ori la dr stomatolog pt curatare. N-a zis nici pis...[:)] Eu am dus-o pt ca pur si simplu nu-mi placea sa-i vad dintii asa. Dr. ne-a explicat ca o data la 6 luni (daca e cazul) e ok sa-i curatam. Eu o duc oricum de doua ori pe an pt. consult.

"Cind o femeie nu vorbeste, sa n-o intrerupi pentru nimic in lume." (Enriyeu Castaldo)id="size1">
id="right">

quote:Originally posted by Pegasis

Ana (5 ani) a fost deja de 2 ori la dr stomatolog pt curatare. N-a zis nici pis...[:)] Eu am dus-o pt ca pur si simplu nu-mi placea sa-i vad dintii asa. Dr. ne-a explicat ca o data la 6 luni (daca e cazul) e ok sa-i curatam. Eu o duc oricum de doua ori pe an pt. consult.

id="quote">id="quote">noua ne-a explicat dr ca este foarte important ca dintzii sa fie sanatosi, tartrul care apare periodic trebuie musai inlaturat! chiar daca te gandesti ca sunt doar dintzi de lapte si ca ii schimba in curand, tartrul poate afecta si radacina (dintzii retezati, carii, etc)lui bogdan i-a facut detrartraj la 5 ani, a fost un pic speriat initial, dar asistenta a fost foarte rabdatoare si operatiunea in sine nu este defel dureroasa. a durat insa foarte mult, a fost foarte meticuloasa si la final avea dintzii atat de albi ca actorii de filme!ne-a recomandat si nou sa revenim dupa 6 luni, daca apare din nou, sau atunci cand apare... a trecut 1 an, acum au inceput sa se schimbe dintzii. nu l-am mai dus a 2-a oara pt ca nu a parut decat ffff vag, pe dintzii vechi.asa ca eu zic sa va duceti la dr, cauta un stomatolog care are rabdare cu copiii si care face detrartraje..._________________________________Aid="red">Nid="green">Aid="orange">Mid="blue">Aid="purple">Rid="green">IAid="red">id="Stencil">, mama soldatzeilor de plumb [hagi]Bogdan - 04.07.2000 si [bonjovi]Tudor - 13.06.2003 poze cu frumosii mei (si nu numai [;)] )************************DRAGOSTEA NU INSEAMNA DOI OAMENI CARE SE PRIVESC UNUL PE ALTUL, CI DOI OAMENI CARE PRIVESC IN ACEEASI DIRECTIE ! id="teal">id="size1">Antoine de Saint-Exupery id="teal">

Vara trecuta copilul meu a fost in spital unde i se puneau perfuzii.Asistenta ii spunea ca-i pune SPRITE.De atunci cere tot timpul sprite si greseala mea e ca-i dau.NU bea mult ,un pahar de 200 ml pe zi.Citind mai sus ,ma gindesc ca s-ar putea sa fie de la bautura acidulata.Vom merge la stomatolog pina nu se extine pe toata suprafata dintelui.Mersi pt mesaje.

nu cred ca ar fi de la sprite, fii linistita! ai grija doar sa nu faca exces, si sa nu bea seara, dupa ce s-a spalat deja pe dintzi...

noua de ex pediatrul ne-a recomandat sa le dam sprite atunci cand au enterocolita, este singura bautura dulce permisa...

Aid="red">Nid="green">Aid="orange">Mid="blue">Aid="purple">Rid="green">IAid="red">id="Stencil">, mama soldatzeilor de plumb

[hagi]Bogdan - 04.07.2000 si [bonjovi]Tudor - 13.06.2003

poze cu frumosii mei (si nu numai [;)] )

DRAGOSTEA NU INSEAMNA DOI OAMENI CARE SE PRIVESC UNUL PE ALTUL, CI DOI OAMENI CARE PRIVESC IN ACEEASI DIRECTIE ! id="teal">id="size1">Antoine de Saint-Exupery id="teal">

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...