Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

varsatul de vant

Recommended Posts

Este pt. prima oara cand scriu pe forum.Am o dilema f. mare. Baietelul meu are varsat de vant, mama mea vine sa stea cu el(nici eu nici sotul nu ne putem lua medical), dar mama sta si cu sora mea care este insarcinata in 7 luni, si nu a facut pana acum aceasta boala. O va face acum?Este mama mea un posibil transmitator?

c.marin

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul răspuns
quote:Originally posted by carmenpit77

Da mama ta poate fi transmitator fara ca ea sa faca neaparat. Deci sora ta care este insarcinata poate lua.

id="quote">id="quote">In ce fel poate sa transmita virusul, se prinde cumva strans de haine sau de piele si apoi se desprinde ca sa infecteze si pe alti? Te rog, explica-mi si mie!Lasand gluma la o parte virusul varicelo-zosterian care produce varsatul de vant se transmite prin contactul direct (stat in aceeasi camera) cu persoana bolnava (care are eruptia pe piele).Singurul mod prin care mama ta i-ar putea transmite boala este daca ea insasi nu a facut-o niciodata si se imbolnaveste acum de la nepot.
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!id="green">

Sheannamp,eu am pierdut o sarcina(12saptamani) din cauza varicelei si sincer iti spun ca nu mi-aduc aminte sa fi vazut, sa fi luat contact cu vreo pers. contaminata, nici macar nu am auzit la vremea aia ca cineva din jurul meu ar avea varicela!

deci........in cazuri din astea nu e de glumit!

asadar, draga karina ar fi bine ca mama ta sa mai stea pe la tine vreo 2 sapt. pana trece pericolul si sunteti siguri ca nici ea nu are nimic! ar fi mare pacat s-o trimite-ti acasa stiind de pericolul existent! paza buna trece primejdia rea!

sanatate multa!

Virusul varicelo-zosterian este extrem de contagios si susceptibilitatea (adica riscul de a se imbolnavi) persoanelor care nu au imunitate la acest virus (adica nu au facut boala sau nu au fost eficient vaccinate) este de 90-100%.

Transmiterea lui se face predominant e cale respiratorie, prin picaturile de saliva microscopice de la persoanele infectate (adica cele care sunt bolnave).

Perioada infectanta a varicelui incepe cu 2 zile inainte de aparitia eruptiei pe piele si se termina atunci cand toate leziunile de pe piele au cruste, in jur de 5 zile mai tarziu.

Contactul direct cu lezunile persoanei bolnave (cele care au lichid nu cele care au facut deja cruste) poate transmite boala.

Riscul sa intalnesti, in autobuz, metrou, la coada la supermarket, in lift, o persoana infectata dar la care nu a aparut inca eruptia cutanata tipica in perioadele de epidemie de varicela (de obicei iarna si primavara) este foarte mare.

O persoana imuna (care a facut boala in trecut sau este vaccinata eficient, adica are rapelurile la zi) nu poate transmite virusul pentru ca acesta nu poate patrunde in organism, fiind imediat anhilat de anticorpii persoanei respective.

El nu rezista foarte mult pe suprafete anorganice (haine, piele integra, obiecte).

ACESTEA SUNT INFORMATIILE MEDICALE SI NU PARERI PERSONALE PRIVIND TRANSMITEREA VARSATULUI DE VANT!

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!id="green">

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...