Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

rete de papa pt copii pana la un an

Recommended Posts

Am o rugaminte si sper sa ma ajute cineva ... as avea nevoie de retete de papa pt copii pana la un an.

PS: rog moderatorii sa nu mute subiectul la bucatarie ca nu prea intra acolo mamici cu pitici mici

Multumesc la toti ce ma vor ajuta [flo]id="purple">

Sanatate si numai bine [flo]id="purple">

Nicole mami lui Julian

[foto]1, 2, 3, 4, 5, 6, 7id="size1">

id="right">id="size1">id="right">id="purple">

Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Platoid="size1">id="purple">

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul răspuns

raspund tot eu cu cateva retete dar poate sunt care prepara si alte mancaruri.

6 - 7 luni:

vegetale:

- cartof, cartof dulce, morocv, telina, patranjel

- pireu de catof dulce cu telina si patranjel

- pireu de cartof cu morocv si ardei

- cartof dulce cu cereale

cereale:

- de orez, si alte tipuri de cereale

fructe:

- banana, mar (crud sau copt), para, pruna, piersica

- pireu de banana cu branzica calcica

- mar copt cu branzica calcica

- pireu de mar crud "ajuta si cand bb e constipat"

- mar crud cu cereale

- orice pireu din combinatiile de la fructe cu cereale sau cu branzica calcica sau cu biscuite

lactate:

- branza calcica facuta in casa

- supa crema de vegetale.

Ce altceva mai stiti?id="purple">

Sanatate si numai bine [flo]id="purple">

Nicole mami lui Julian

[foto]1, 2, 3, 4, 5, 6, 7id="size1">

id="right">id="size1">id="right">id="purple">

Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Platoid="size1">id="purple">

Mai poti gasi si aici cateva retete pana la un anisor.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65219

Nu am retete, fac diverse combinatii intre legume sau fructe.

Pot sa spun doar ce am introdus pana acum(8 luni).

pt. 6-7 luni as mai adauga:

- carne de pui(piept) cu legume.

- branza simpla(facuta cu iaurt) - 30 gr in diverse combinatii fie fructe fie legume: dovleac(bostan) sau suc de morcov(40 ml) sau dovlecel

- iaurt cu fructe(banana coapta am introdus de o saptamana).

- galbenusul de ou(dupa 7 luni) la crema de legume in ziua in care nu papa carne. Papa galbenus 2 zile/saptamana.

- fructe: portocala(introdusa la 6 luni)

- legume: ceapa(ft. putin), pastarnacul, frunze telina, patrunjel sau marar

Fiindca nu prefera legumele incerc sa o pacalesc amestecand crema cu un pic de iaurt. Adaug o jum. lingurita ulei masline.

dupa 7 luni si jumatate adaug: fasole pastai sau conopida cu albitura sau alte legume. Brocoli se poate da in diverse combinatii, chiar si iaurt.

dupa 9 luni: peste proaspat(crap, stiuca sau salau) cu legume(diverse combinatii). Spanac(desi se poate da dupa 8 luni) cu branza sau alte legume.

dupa 10 luni: supa cu perisoare, mamaliguta cu branza(nu o sa-i dau smantana).

Miruna papa cu mare placere sufleuri din legume (conopida, dovlcel, cartofi) eu le fierb, le scurg de apa si apoi le pun intr-un vas de yena uns cu putin unt, pun legumele, apoi peste ele adaug branzica de vaci amestecata cu ou batut (ptr sub 1 an, doar galbenusul), un cubulet de unt, putin cascaval ras pe deasupra si dau la cuptor pana se rumeneste cascavalul. Se serveste cu smantana pe deasupra (sau iaurt).

Ptr ca nu papa morcov fiert, ii fac ghiveci de legume, le pun pe toate taiate mic la fiert, adaug o lingura de ulei, ptr a creste valoarea calorica, si le las sa fiarba pana scad, apoi adaug rosiile taiate cubulete si mai las 5 min. Se pune marar, sau patrunjel dupa gust, Mirunei ii place si cu putin usturoi...

La fel..foarte buna e mancarica de fasole verde cu usturoi.

Un succesc fantastic a avut o reteta de spanac cu ou primita de la o colegutza de forum[:D]... se ia spanacul se fierb cateva cubulete, apoi se paseaza si se amesteca cu un cartof fiert. Se subtiaza compozitia pana la consistenta dorita cu putin lapte si se adauga un galbenus fiert de ou.

Acum dupa 1 an mananca ce mancam si noi, eu oricum nu gatesc cu delikat si nici prea gras, asa ca papa cu mare placere supe, ciorbitze, snitele de pui.

Ma mai gandesc si revin cu alte retete. Sper sa le placa puiutilor si sa le pape cu placere[pup]

[mamica]Madau siid="black">id="Arial Black"> [copil] Alexia Miruna (15 dec 2005)id="Arial Black">id="red">

poze pana la 1 an, de la 1 la 2 ani

povestea nasterii Mirunei

filmulet aniversar [i]

filmuletze poznase 1 si 2

Pai,poti sa ii dai ficatel fiert,il faci asa,gen pate...eu il amestec cu unt si lapte si e ok.A mea puica are acum 1 an si o luna,asa ca ii mai strecor si smanatana acolo.

Piept de pui pasat,amestecat cu galbenus de ou si iaurtel,paste fierte cu galbenus si crema de branza...cam asta papa ea.

Si eternul mar cu biscuiti,banana cu mar si biscuiti etc,se si improvizeaza mult,cred,in domeniul asta.

A,si brocoli cu galbenus si crema de branza e faina si este foarte sanatoasa leguma asta.

Pofta mare!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...