Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Translucenta nucala 2.4mm

Recommended Posts

Buna dimineata!Spuneti-mi va rog ar trebui sa ma ingrijorez dc valoarea la translucenta nucala este de 2.4mm la 11 saptamani si 4 zile?( bb este putin mai dezvoltat)Stiu ca limita superioara este de 3mm dar mie mi se pare cam mare si asa.Dr mi-a spus sa nu imi fac probleme si ca oricum bb este OK si in rest si m-a sfatuit sa fac si triplu test pentru siguranta mea.Ce valori au iesit la bb-ii vostrii la pliul nucal?Astept cu nerabdare sa imi raspundeti!Va pup!
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul răspuns

La bebica mea a fost 1.5 mm in sapt 13 + 3 zile. Si eu tot asa stiam, ca pana la 3 mm e normal. Triplul test din pacate poate doar sa te sperie, sunt foarte dese cazurile de rezultate fals pozitive. La osul nazal s-a uitat medicul?

Bafta multa![flo]

[gravi] 37+ [fetita]

Nu mi-a zis nimic de osul nazal-ori nu s-a uitat ori este in regula.Ea parea f linistita si dc nu o intrebam eu de valoarea asta ea nu mi-ar fi zis nimic.Oricum mi se pare prea mare valoarea.Astept si alte raspunsuri! Dr.asta este una dintre cele mai bune din Ploiesti ,si cred ca dc ar fi considerat ca este ceva in neregula mi-ar fi spus.

draga groxy, acum aproape 4 ani cind am fost eu insarcinata, chestia asta cu pliul nucal parea a fi o chestie relativ noua. medicul meu, de exemplu, care este destul de tinar, nu stia de el. a stiut insa o doamna doctor ecografist de la spitalul municipal care m-a chemat la eco intre saptaminile 10-12 pentru masurarea pliului. mi-a explicat ea atunci ce semnifica. m-am dus evident la 11 saptamini si dupa ecografie mi-a spus ca totul este OK. valoarea pliului care era trecuta pe buletinul eco nu mi-a spus mie atunci nimic eu nestiind care este valoare maxima peste care ar trebui sa ma ingrijorez. dupa ce am nascut, citind mai multe despre pliul nucal m-a impins curiozitatea sa caut rezulatul ecografie: pliul nucal al fetitei mele era 2.2 sau 2.4. nu-mi mai amintesc dar oricum mi s-a parut foarte mare. m-am gindit ca daca as fi stiut care este valoarea maxima probabil ca as fi trait ingrijorarile pe care le traiesti tu acum. inutil sa-ti spun ca fetita mea este ok din toate punctele de vedere (cel putin deocamdata :). eu iti spun sa te ingrijorezi.

sarcina usoara in continuare,

ella

Groxy, atata vreme cat limita maxima admisa este 3mm, ce este sub ea este normal. La mine, la 12 saptamani si 1 zi, translucenta nucala a fost de 2mm, iar osul nazal de 2.7 mm.

Stiu cum e cu ingrijorarea asta, nu-ti pot spune sa stai linistita, pot doar sa-ti spun ca astea sunt faptele. Iar daca ne luam dupa fapte, la bebelusul tau, translucenta nucala este ok.

BBPuck

[gravi]14+

Groxy, stai linistita.totul e ok.daca era ceva in neregula, ti-ar fi spus doctorita care ti-a facut ecografia.nu te panica degeaba.si eu ma panichez pt orice lucru si nu am rabdare sa ajung cu rezultatul la doctor ca sa mi-l explice.esti sub limita, stai linistita.totul e ok.da?[pup]

Crisu [gravi]

Groxy,

Stai linisita. Eu la 11 sapt am avut translucenta nucala 2.3 si la 14 sapt a iesit 1.7; nu stiu de ce s-a intamplat, cert e ca a scazut. precizez ca ecografiile au fost facute de doi doctori diferiti, poate si asta conteaza. oricum, am intrebat-o pe doctora mea daca e mare 2.3 si mi-a zis ca e in limite normale si sa nu ma agit!

De regula stiu ca triplu test se fac in saptamanile 15 - 18.

[pup]

Andreea 18+ [baietel]

LA noi a fost 2.3 in sapt 12. Mie aici mi-au spus sa nu-mi fac probleme ca numai peste 3 este un indiciu...si nici ala sigur.

Daca s-a uitat la osul nasal si exista, nu cred ca e nici o problema. Cica daca nu exista la varsta aia de sarcina e un indiciu destul de sigur cae ceva ciudat.

Stiu ca si eu m-am stresat un pic cand am vazut 2.3. Dar medicii de aici nu s-au stresat. aici iti da un scor bazat pe masuratorile astea + o analiza de sange facuta in aceeasi zi. Si scorul era bun.

Te pup si bafta!

Moni, 37+

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...