Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

branza topita

Recommended Posts

Branza topita care fura calciul

Cateva E-uri intinse pe paine. Iata o posibila definitie a unui sandvis cu branza topita.

Branza topita Mixtett este obtinuta prin topirea unor branzeturi cu saruri de topire. Produsul contine: apa, unt, cascaval sau, dupa caz, emmentaler, lapte praf degresat. Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi analizeaza sarurile de topire: “E 452 (polifosfat), E 331 (citrat mono, bi si tri sodic), corector de aciditate E 330 (acid citric), urme de praf de smantana, sare iodata. Acest tip de branza topita contine 55 de grame de grasime la 100 de grame de produs, avand o valoare energetica de 277 kcal/1146kj si o densitate calorica medie spre ridicata”.

SARURI DE TOPIRE. “In cazul unui consum frecvent si in cantitate mare, sarurile de topire interfera cu metabolismul calciului si fosforului din oase impiedicand fixarea calciului. De aceea, parintii ar trebui sa pregateasca cat mai rar sandvisuri destinate copiilor cu acest produs. De asemenea, femeile pre si postmenopauzale, batranii, persoanele cu sau predispuse la osteoporoza vor evita consumul frecvent al acestui tip de branza.” Mai aflam de la profesorul Mencinicopschi ca saruri ale acidului fosforic se gasesc si in alte alimente cum ar fi: bauturi carbogazoase, produse de mezelarie, panificatie etc., care consumate in aceeasi zi pot conduce la depasiri ale dozelor zilnice admise de compusi ai fosforului, cu dezechilibrarea balantei calciu-fosfor si scaderea densitatii osoase (predispune la osteoporoza).

alina si alexandra

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 47
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Am citit articolul asta; in arhiva unui ziar, parca Jurnalul National, la o rubrica de sanatate, sunt o gramada pe aceasta tema.

Nu pot sa spun decat ca te apuca groaza.

poze multe cu noi[foto]

Ana a implinit un an[foto]

Vara lui 2006[foto]

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Nici eu nu-i dau branza topita, si dr. pediatru mi-a recomandat acelasi lucru. Dar cu mezelurile cum va descurcati? Lui Calin ii plac foarte mult "dudutii", adica cremwurstii. Desi incerc sa-i dau cat mai rar si numai de pui (chiar si cei de pui au sorici si aletele de gen) tot nu scap fara sa-i dau deloc. La capitolul mezeluri incerc sa le evit sau sa cumpar cele care par mai naturale, nu cele care sunt injectate si au proportii uriase (ex. muschi de pui de zici ca-i pui de dinozaur). Oricum cand citesti articole de genul celor mentionate de voi te apuca durerea de cap cand te gandesti ce mananci si mai ales ce-i dai copilului. Ideal ar fi sa poti sa-i prepari tu in casa - cascaval, branzica, iaurt, fripturica de pui, curcan sau vita care merg foarte bine reci pe paine, dar avem timp suficient de asa ceva?

Pupici,

Maadi si Calin (19.07.2003)

In Romania nu am vazut, dar aici sint mezeluri fara nitrati. Am cumparat cremvusti din carne organica si fara nitrati sau alte chimicale. Intr-adevar, poti sa ii fierbi oricit, nu pleznesc. In Romania, am cumparat unii care daca nu-i luai rapid de pe foc "infloreau".

The best thing you can do for your children is to love your wife.

sunt si in RO mezeluri curate dar la niste preturi de iti sta inima in loc. Locatie: Piata Dorobanti. isi ia un coleg de al meu de acolo mezeluri pt ca are niste probleme grave de sanatate si are restrictie la mancaruri cu E-uri si chimicale.

Freia si [copil] http://b3.lilypie.com/ULO3p3/.png"]Alexa

Terapia pentru Ema pe DCid="size1">id="navy">

e revoltator! si alui meu ii place mult.. ce-i drept .. ma cam intrebam cum de n-am auzit despre ea de rau...

de altfl, cred ca fiecare aliment esteluat in "colimator" . pe rand.. cred ca e o chestie comerciala , pana la urma...

s-auzim numai de bine! si [pup][pup][pup]

Freia multumesc. Unde, chiar in piata? E vreun magazin? Sa stim pentru cind mai venim pe acolo.

Nu e vorba ca toate alimentele sint luate in colimator, brinza topita chiar e un aliment nociv. Ca de la vaca pina la brinza topita e cale luuunga.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...