Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Imunizare naturala contra virozelor - se poate ???

Recommended Posts

id="red">

Buna,

Citesc si nu imi vine a crede cand vad ce se intampla cu virozele acestea !!!! Intrebarea mea este pentru mamicile care nu si-au indopat copii cu medicamente, pentru imunizare, pentru rosu in gat si tot asa. Au trecut copii peste virozele acestea sau nu?? (mai ales cei care merg la gradinita). Noi ne intoarcem la inceputul lui martie in tara si sunt ingrozita de ceea ce se poate intampla (mai ales ca eu nu am avut copilul bolnav - i-a mai curs nasucul, dar nu i-am dat nimic, a avut o singura data temperatura si i-am dat supozitoare si dupa 3 zile i-a trecut - astea au fost toate bolile lui). Este o conditie obligatorie si esentiala (daca pot spune asa) sa il imunizam cu medicamente sau se poate doar din alimentatie corespunzatoare???

Multumesc,

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul răspuns

bronhovaxon sau bronhovaxom i-am dat copilului si a trecut cu bine peste majoritatea virozelor!

acesta este un fel de vaccin sub forma de pastilute pt copii speciale,dar si pt adulti.

sigur ca nu are toatel tulpinile,dar cele mai agresive creaza imunitate...se dau 10 pastile pa luna,3 luni la rand in aceeasi perioada a lunii....efectul este de aprox 6 luni...

sigur si imunogrip care contine echinaceea....

vitamine,vit C din cand in cand...

el nu a mai facut febra decat o singura zi...altfel in primul an o sapamana era bolnav una sanatos si asa o luam de la capat de toamna pana primavara....

intreaba si medicul pediatru ca si acestia au o gramada de medicamente,unele destul de scumpe,dar sanatatea copilului e f. importanta si eu cred ca se merita....

[pup]

Tot ce se intampla,se intampla intotdeauna cu un motiv!

*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*[grup] [i][flo] [floare3]

---------------------------------------------------

Vio,mamica de viitor "avionar" [avion]

eu nu i am dat baiatului meu de 2 ani niciun fel remediu naturist sau homeopat si totusi,n am avut probleme de vreun an....pana la 1 an a mai facut rosu in gat de cateva ori,dar de atunci,in afara ca i a mai curs putin nasul si a mai tusit de cateva ori,n am avut treaba...bine,iarna inca nu s a terminat,dar sper sa ne ajute dumnezeu sa fim sanatosi si de acum inainte...ma gandeam ca poate faptul ca am fost la mare in vara l a ajutat ,mananca zilnic 2 fructe si chiar daca inca i le mai pasez,ca la bebelusi,sunt fericita ca le mananca...inca ii mai dau lapte praf si incerc sa i dau sa manance cat mai sanatos./1 iaurt pe zi,300/400ml lapte praf,2 fructe,cereale,putina carnita,de pui de obicei si legume/piure de cartofi,sau de legume variate.nu i dau mezeluri,chipsuri sau alte porcarii.si nici mancaruri cu ceapa prajita sau prajeli,desi unii ar considera ca e mare.si nu l infofolesc.pana acum cateva zile,de ex,nu i puneam decat o pereche de pantaloni mai grosuti.acum ca s a mai racit vremea,poate sa i mai pun un dres.in casa doarme cu o pereche de pantaloni si o bluza de pijama subtiri,cu un maiou pe dedesubt.si fara ciorapi.si il scot zilnic afara,chiar daca ploua.doar acum,ca a batut vantul f tare,nu l am scos.

daca copilul nu intra in comunitate de cele mai multe ori e ferit de boli...

problema e cu totul alta cand la cresa sau la gradi intra in contact cu fel de fel de virusi....si aici e problema,oricate fructe ai manca virusii tot isi fac de cap....

de asta ziceam....

pediatra imi spunea ca e normal sa faca 10 sau chiar mai multe "racel" ca asa capata imunitate...iar la scoala e mult mai rau daca copilul nu a facut vreo cativa ani(2 sau 3) racelile respective...ideea e sa le duca cat mai usor....

nu scapa nimeni,din nefericire,doar daca e inchis intr-un tub de sticla....era o gluma [:D]

Tot ce se intampla,se intampla intotdeauna cu un motiv!

*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*[grup] [i][flo] [floare3]

---------------------------------------------------

Vio,mamica de viitor "avionar" [avion]

buna roxi, eu nu i-am dat fetitei mele nici un "medicament" de stimulare a imunitatii si nu stiu daca am facut bine sau nu. de fapt ,sa nu mint, i-am dat bronhovaxom primit din Ro dar doar pe o perioada foarte scurta de timp fiindca desi eram disperata de frecventa cu care se imbolnavea totusi n-am avut incredere sa continui tratamentul.tot de disperare am dus-o la un homeopat recomandat de multi si i-am dat ceva licori timp de o luna, n-am remarcat nici un efect-de fapt am fost avertizata ca tratamentul trebuie sa fie mult mai indelungat pina sa dea roade- dar sincer am simtit ca fac experimente pe pielea fetitei mele si am incetat si cu homeopatia. fetita mea maninca sanatos,se joaca afara cit de des se poate,face inot,merge cu bicicleta etc.cred ca din punctul acesta de vedere nu sunt carente. a fost un copil perfect sanatos pina la 2 ani cind a inceput sa mearga la cresa. firesc ca stind acasa primii 2 ani n-a luat contact cu germeni si de aceea nu s-a imbolnavit.dar decind a inceput cresa timp de aproape 2 ani s-a imbolnavit incontinuu.lua cite un antibiotic in fiecare luna,daca nu chiar doua!! si aici nu se prescriu antibioticele prea usor si nici nu le poti lua de la farmacie fara reteta.a avut viroze respiratorii, viroze intestinale,infectii respiratorii,otite,tot ce se poate.la virsta de 3 ani i-au fost scoase amigdalele si polipii si de atunci n-am mai avut nici o problema. nu sunt sigura ca amigdalele au fost singura cauza,eu cred ca si-a intarit si sistemul imunitar intre timp mai ales ca n-a mai facut nici viroze intestinale-deci fara legatura cu amigdalele.

am prieteni care au dat copiilor tot felul de leacuri din Romania si intr-adevar nu s-au imbolnavit atit de des dar nici nu mergeau la cresa! acum au inceput scoala si se imbolnavesc foarte des...deci nu cred ca "intaritoarele" cu pricina au avut prea mult efect si acum e mai rau fiindca trebuie sa lipseasca de la scoala.

eu stiu pe pielea mea proprie cit e de greu cu copilul bolnav...mai ales ca n-am avut absolut pe nimeni sa ne ajute,eu si sotul lucram norma intreaga,era greu sa ne luam liber tot mereu de la servici dar am trecut cumva si peste asta. eu cred ca daca copilul e hranit sanatos si echilibrat,daca face miscare,etc chiar daca se imbolnaveste trece mai usor peste boala si isi dezvolta sistemul imunitar mai repede.

iti doresc numai bine

Buna,

Violeta "bronhovaxon" se ia de la farmacie sau de la plafar???Stii noi nu prea am fost bolnavi dar de pe 12.02.2007 ne ducem la gradi(e gradi cu program scurt pana la 12.00) si as vrea sa ii dau ceva de imunitate ca tot aud fel si fel de chestii.Sebi e un copil care mananca multe fructe si legume dar mai stii ca se zice ca la gradi e altfel.

Multumesc mult!!!

Valentina si Sebi(3 ani si2 luni)

valentina

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...