Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

ma musca de tzatzica..

Recommended Posts

bebelusa mea de 4 luni si o saptamana a inceput sa muste..pana acum doar sugea, acum musca tot ce baga in gurita, jucarii, degetelele ei, pe ale noastre..dar mai ales tzatzica..suge ce suge si apoi incepe sa muste..mica mica dar voinica..ma podidesc lacrimile de durere..oare ne pregatim pentru dintisori? am controlat-o la gingiute si parca n-ar fi umflate..o fi ceva trecator?..voua vi s-a intamplat?

fatima [mamica]de [bb] eva ioana

eva ioana (08.11.2006)

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 28
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Buna

Maria mea(1an si trei luni) nu m-a prea muschat de tzitzi dar acum cand e mare(inca o alaptez)rade si mai in joaca mai in serios isi mai baga coltisorii...atunci o prind usurel de nasuc si imediat imi da drumul[:D]

Sper sa mearga si la tine

Sanatate va dorim

Mama este singura fiinta capabila sa-si imparta iubirea intre cei zece copii ai ei si totusi sa i-o dea fiecarauia intreaga

Pe mine m-a invatat o prietena sa o trag putin de perisorul de pe cap cand musca. Dupa cateva incercari va asocia discomfortul cu faptul ca musca si va renunta la muscat. La mine metoda a dat roade aproape imediat si de atunci nu m-a mai muscat vreodata.

Gloria si Eva (22 dec. 2004)

Pasti 2006

Craciun 2006

La mine a mers urmatoarea faza: ma musca, spuneam un NU categoric si i-o luam din gura, ii spuneam ca ma doare (desi stiam ca nu pricepe nici-o iota, insa cautam sa am un ton hotarat si inflexiunea vocii sa fie ceva de genul suparat-certaret), apoi o mai incercam sa vad daca mai papa, daca ma mai musca iar terminam cu alaptatul si o puneam la ea in patut (ma refer la cea mica, pt ca cea mare nu prea a supt....).

In general am observat ca facea asta dupa ce se cam satura, ca un fel de joaca....

Trece! Insa fi ferma! Si s-ar putea sa mai repete episodul at cand ii vor creste cu adevarat dintii......

[;)]*********************************id="orange">[;)]

Poze la intoarcerea cu Teo(bb2) acasaid="maroon">

De la botezul Teodoreiid="maroon">

Din parcul Tineretului, dar si cu altiiid="maroon">

Povestea nasterii Aneiid="red">

Povestea nasterii Teodorei(bb2)id="red">id="size1">

Fetelor... eu am 2 mari nelamuriri..

1. de ce trebe o femeie sa alpteze un copil pana la 1 an sau un an jumate sau mai rau pana la 2 ani...?

2. de ce trebuie ca o mama sa steie acasa cu copilul ei 2 ani dupa nastere...?

eu nu vad utilitatea nici la una nici la celalta...

Sa luam pe prima. Mama m-a alpatat pana la 4 luni... si asta din cauza faptului ca dupa 4 luni e nu mai suportam laptele... di canza ca stomacul meu o inceput sa secrete o cantitate mult mai mica dinc eva enzima necesara procesarii laptelui in stomac. Nici acum nu pot bea laptele decat semi coagulat (lapte acru sau iaurt sau altele de genul asta... la ptele dulce sau fiert il vars instant...). Cu toate astea am crescut foarte sanatoasa si fara nici un fel de probleme, nu am alergii (doar dobandite : Algocalmin - supra doza la un abces dentar... si latex - de la absorbantele Always ; si aveam peste 20 de ani cand am dobandit aceste alergii), am toti anticorpii necesari, nu am facut boli necunoscute... etc.

Deci cu alte cuvinte sunt un om sanatos (si multumesc lui Dumnezeu pentru asta).

Sotul meu nu a fost alaptat deloc: soacra mea nu o avut lapte... a crescut cu lapte praf si lapte de vaca si e mai sanatos decat mine (am gasit notate etapele evolutie sotului meu, scrise de soacra mea, si la fiecare etapa sotul meu avea 1 kg mai mult decat normalul).

Fratele meu a fost alptat la san de mama doar 6 luni... ca dupa aia o trebuit sa mearga la munca si nu a dorit sa steie cu nu stiu ce dupa ea ca ii curgea laptele din san. Si multumim lui Dumnezeu si el e sanatos.

Din cate am citi si ce am auzit vorbindu-se si incercurile de prieteni (cei care sunt medici) anticorpii si restul minunilor sunt date in cel mult primele 4 luni de alaptat... dupa aia... doar e un aliment ca oricare si gata. De ce trebe o femeie sa alapteze un an jumate?

Eu sunt decisa ca nu voi alpta mai mult de 6 luni (si am niste sani mari ca ai mamei mele... si daca e sa am atat lapte ca si ea... atunci o sa pot alapta 3 copii nu doar unul)

Daca poate cineva sa imi explice si mie logica chestiei asteia cu alaptatul pana la 2 ani sau altele de genul asta... ca eu nu inteleg, si nu vreau explicatii de genul " copilu se dezvolta mai bine daca..." sau altele de tipul asta.

Sper ca nimeni sa nu fie jicnit..eu doar intreb - poate ca am pierdut eu ceva in informarea mea... si no poate imi schimb parerea...

(nu vreau raspunsiri de genul "crestere armonioasa" deoarece sotul meu care nu a baut nicodata lapte matern are 1.88 m si 102 Kg... deci mai armonios de atat nu stiu daca se poate

urmeaza si partea a doua

miha

Partea a doua :

De ce sa stam acasa cu un copil sanatos (exclud cazurile in care copilu e bolnav si altele de genul, alea sunt totalmente indreptatite sa fie asa) 2 ani... Pentru ce?

Eu stiu multe femei care nu fac un copil pentru ca nu vor sa isi arunce pe geam cariera profesionala ca sa steei 2 ani acasa. De scurt timp am inteles ca sunt multe avantaje daca mergi in primele 4 - 6 luni la munca, ceea ce cred eu ca a ajutat multe femei sa se decida in privintza maternitati.

Pe timpul lui Ceasca (mentionez ca si eu, si sotul si cumnatul, si cumnata, si fratele... si 80% din oamenii pe care ii cunosc s-au nascut inainte de revolutie) femeile avea conceiu postnatal doar 4 sau 6 luni... dar nicidecum un an... si ne-am dezvoltat foarte bine si nu avem nici un fel de sechele din cauza asta.

In occident... in orice tzara (exemplu concret Spania si Marea Britanie) concediu postnatal e de 4 respectiv 6 luni pe care nu esti obligat sa il iei tot odata, ci poti sa il fragmentezi si sa iei cat vrei si cand vrei.

Iar sper sa nu fie nimeni jicnit dar daca voi aveti argumente puternice va rog sa imi raspundeti... iar poate eu m-am informat gresit.. si poate ca a sta 2 ani acasa cu un copil perfec sanatos aduce ceva nou in dezvoltarea copiilor de azi, sau poate ca ideea mea proasta ca o femeie poate avea si cariera si copii nu e deloc valabila... ca daca stai 2 ani acasa cu un copil ... cariera (cel putin in domeniul meu) se duce naibii... s-o gatat... gata nu mai ai cariera.

Nu inteleg statul roman de ce aplica o asemnea politica de incurajare a femeie sa nu munceasca... pentru ca nu incurajeaza natalitatea ci incurajeaza ca femeile sa nu munceasca... ceea ce mi se pare toatlmente misogin si deplasat...

Astept parerile voastre

Sper ca sa nu ma sfasiati pentru parerile libertine pe care le am...

mai am si altele... legat de viata de familie de dupa si de faptul ca dupa ce ai un copil nu mai traiesti decat pentru el... si chestii de genul...

MENTIONEZ: ACESTEA SUNT DOAR PARERILE MELE... NU INCERC SA IMPUN LA NIMENI NIMIC...

va pup

miha

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...