Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Recommended Posts

baietelul meu , care are 2 ani si 4 luni a fost recent diagnosticat cu picior plat.Medicul ne-a recomandat talonete in ambii pantofiori , pe care sa le poarte timp de 6 luni , dupa care sa revenim la control. Cine are copii in aceeasi situati ,rog sa-mi spuna daca aceste talonete sau altceva au dat rezultate.Multumesc
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Draga Adinutza - si lui Alex - 1,9 luni - i-a spus un medic(Pol. de copii Cotroceni)ca are platfus bilateral si ia recomandat gimnastica medicala pt recuperare dar dupa 3 ani cand se poate coopera cu ei....Eu din ce-am citit - toti copii mici au platfus si pe masura ce cresc se formeaza scobitura...in jur de 3-4 ani.Asa ca eu stau linistita si mai il observ in timp si voi vedea atunci....oricum acum este prea mic...

Mai du-l si la alt medic sa vezi si alta\sau mai multe pareri...de ex.: la Grigore Alexandrescu - e spital bun...

Florentza

musai sa ma bag si io in discutie [:D]

si baiatului meu acum de 3 ani si 3 luni i-au zis medicii mai demult ca ar avea platfus si ca va trebui pantofiori cu talonete...eu tot citind pe aici si avand in spate experienta personala (va povestesc imediat) am zis pas...si din proprie initiativa am inventat un joc in care mergem pe varfuri, calacai, rostogolim cu piciorul o minge etc. si incepe deja sa se vada scobitura [bis]

eu de mica am avut platfus si picioare in X, parinti mei nu au dat mare atentie acestui fapt...am constientizat prima data cand intr-a opta am vrut sa merg la liceul de balet[cool] si mi-au spus in comisie problemele care le am [bang] si eu atunci la 14 ani le-am corectat [alcool] cu exercitii ....deci, eu inca nu imi stresez copilul cu talonete...[bicla]

mama de ingeras Norbert (07 dec 2003)

poze

Intru si eu in discutie cu toate ca nu am copil dar pot sa va povestesc din experienta mea personala. Eu am 27 de ani si am mari probleme cu laba piciorului - la amandoua picioarele. Am avut de mica monturi si acum 3 ani am fost si m-am operat la ambele picioare. Operatia a fost destul de grea si mi-au pus suruburi ca la imi tina oasele drepte. Dupa un an m-am mai operat o data ca sa imi scoata suruburile. Ceea ce mi-au spus doctorii a fost ca nu au ce sa-mi faca ma mult (degetele tot strambe sunt) pentru ca am platfus, bolta cazuta si piciorul foarte lat din cauza asta. Mi-au spus ca trebuie sa pot de acum toata viata talonete in orice pantof, chiar si in papuc. Iar monturile se pot reface.

Sfatul meu este sa aveti grija de bebeii vostri si sa le puneti talonete din timp, fiind mici ma gandesc ca se poate remedia problema. La mine e deja tarziu si nu se mai poate face nimic. Si problema nu e de natura estetica, e vorba de dureri foarte mari de picioare, degete .. Nu pot sa port tocuri, pantofi ascutiti.

sper ca nu v-a deranjat ca v-am povestit, dar eu ma gandesc ca daca ai mei ar fi stiut cand eram mica si mi-ar fi pus talonete poate nu m-as fi chinut atat acum. Evident si mersul pe varfuri, calcaie, lateral si jocul cu piciorusele ajuta.

[pup]

Poze

Servus.

Stefan a fost suspect de platfus cand era mic de tot, am asteptat pana la 4 ani cand era evident ca are. Am mers si i s-a luat amprenta plantara si de atunci poarta talonete facute exact

pentru problema lui, in iunie facem altele si tot asa, o data la 6 luni, pana "se repara". Si sotul meu a purtat cand era mic, si acum nu mai are probleme. Sper sa se rezolve, daca vad ca nu si nu, poate il dau si eu la balet.

Bafta. Eu stiam ca nu se pune acest diagnostic pana pe la 3-4 ani.

Nicoleta

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...