Tia Publicat Martie 20, 2007 Raport Distribuie Publicat Martie 20, 2007 alta acum... dupa febra mare (40.3) de saptamana trecuta provocata de eruptia caninilor (toti o data!) acum are corpul plin de buburuze mici si rosii. semana foarte bine cu pielea urzicata cu diferenta ca la pipait nu se simt buburuzele. pielea e neteda, doar plina de aceasta spuzeala i-am zis eu. a mai facut asa ceva vara de la transpiratie, insa nu la acelasi nivel. acum are pe burta, spate, si mai putin pe picioare. nu are nici un fel de alt simptom, nu febra, nu diaree, nimic si din cate am observat nici nu-l deranjeaza. sa fie o reactie de la febra mare de acum cateva zile? l-a chinuit cate zile bune si l-am indopat cu nurofen, panadol si novocalmin. de dimineata ma chinui sa dau de dr. lui.. voi ce credeti? pupici la toti puii, sa fie sanatosi Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ramona2006 Postat Martie 20, 2007 Raport Distribuie Postat Martie 20, 2007 Oare nu este roseola si simptomele sa se fi suprapus peste eruptia caninilor? La roseola - care e o boala virala sg simptom este febra f mare (uneori si cu putin rosu in git) care tine 2-3 max 4 zile urmata, dupa disparitia febrei, de o eruptie cum ai descris tu. Poti sa faci un test simplu.Intinde cu degetele pielea unde are eruptia. Daca bubitele dispar sau davin albicioase, e roseola. Trece in citeva zile...nu trebuie sa-l tii la soare, caldura, sa nu-i faci baie. Sg discomfort il creeaza bubulitele la caldura. Si, multe lichide, sa "spele" toti virusii din organism ! Pupici si sanatate! Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Anuska Postat Martie 20, 2007 Raport Distribuie Postat Martie 20, 2007 Poate fi de la febra, insa poate fi si cum a spus ramona2006id="blue">..... Urgent legatura cu medicul! [;)]*********************************id="orange">[;)] Poze la intoarcerea cu Teo(bb2) acasaid="maroon"> De la botezul Teodoreiid="maroon"> Din parcul Tineretului, dar si cu altiiid="maroon"> Povestea nasterii Aneiid="red"> Povestea nasterii Teodorei(bb2)id="red">id="size1"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Monica-Elena Postat Martie 20, 2007 Raport Distribuie Postat Martie 20, 2007 Eu zic ca e cam mare temp sa fi fost d ela canini. Si lui Mihnea ii erup acum toti 4 canini dar nici pomeneala de asa febra. El nu are deloc doar scaunul putin moale. Eu zic ca si fetele ca este ceva contagios roseola etc. Multa sanataate! Monica mamica unui globulet de aur - Mihnea-Gabriel Esentele tari se tin in sticlute mici. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Anuska Postat Martie 20, 2007 Raport Distribuie Postat Martie 20, 2007 Poate sa fie febra mare de la dinti! Prazlea mea a facut febra cam tot atat si convulsie tot pe iesit de 4 maselute odata! Asa ca se poate! Insa spuzeala e cam ciudata.... Astept sa ne spui ce-a spus dr! [;)]*********************************id="orange">[;)] Poze la intoarcerea cu Teo(bb2) acasaid="maroon"> De la botezul Teodoreiid="maroon"> Din parcul Tineretului, dar si cu altiiid="maroon"> Povestea nasterii Aneiid="red"> Povestea nasterii Teodorei(bb2)id="red">id="size1"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Tia Postat Martie 20, 2007 Autor Raport Distribuie Postat Martie 20, 2007 Am vorbit cu medicul, mergem la el dupa-amiaza... Chestia este ca puiul nu are nici un alt simptom, febra a avut-o saptamana trecuta, acum e 36.6. De dimineata tot citesc pe net si vad ca la orice boala contagioasa, specifica varstei, mai exista cel putin inca un simptom. Ma tot gandesc sa nu fie de la mancare, desi saracu' nici n-a prea mancat zilele astea, sau o alergie de la atatea antitermice... S-a lovit cineva de asa ceva?? Multumesc [flo] Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Dana_B Postat Martie 20, 2007 Raport Distribuie Postat Martie 20, 2007 Tia, Noua ni s-a intamplat cu ambii copii aceeasi chestie. Febra asa de mare NU este de la dinti oricati i-ar iesi deodata - de la dinti ajungi la 38.5 - rar 39. A... si e lucru stiut si probat pe pielea noastra ca copiii fac febra cand iau cate un virus, uneori doar febra fara alte consecinte. Baiatul meu a facut eruptia asta la 7 luni de roseola = pojarel, dupa temperatura mare (39.6 -40) la 2-3 zile. Daca a luat antibiotic (si la noi s-a intamplat) ii amana eruptia. Solutia este sa intrerupi orice antibiotic sau antitermic puternic si boala isi face aparitia si trece in cateva zile. Alta chestie - daca a avut viroza - nas infundat, febra etc. (asta s-a intamplat la celalalt copil la 8 luni) - i-a aparut eruptie de-asta ca reactie la virus. A trecut intr-o zi - era vizibila mai mult la lumina. In ambele cazuri au fost diagnosticati de medic, si lasati sa se vindece de la sine, fara nimic. Sanatate multa! DB Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Monica-Elena Postat Martie 21, 2007 Raport Distribuie Postat Martie 21, 2007 Tiaid="red"> pana la urma ce a avut Alexandru? Ai fost cu el la dr? Si eu ca si Dana_B stiam ca temp de la dinti nu trece de 38 rar 39 daca o face ptr ca sunt si copii care nu fac temp la eruptia dentara. Monica mamica unui globulet de aur - Mihnea-Gabriel Esentele tari se tin in sticlute mici. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Tia Postat Martie 21, 2007 Autor Raport Distribuie Postat Martie 21, 2007 Da, treaba e asa... febra mare de la dinti, unii zic "da" altii "nu", dar cred ca este posibil atata timp cat copilul nu avut nici o alta problema de sanatate, iar exact in acel moment gingiile erau inflamate si in 2-3 zile au iesit toti caninii. In legatura cu eruptia, este urticarie. Copilul a fost iar controlat, examinat, consultat la plamani, gat, etc...saracu', plange de cate ori vede un medic. De unde urticaria? Nu se stie :( Eu mi-am expus punctul de vedere si dr. nu m-a contrazis (tipul e de nota 10). O sa facem un examen de urina sa eliminam varianta unei infectii urinare si daca lucrurile nu merg bine, facem si analize din sange. De aseara am inceput sa-i dau ceva pentru urticarie (claritine), dar deja incepusera sa se duca bubitele de pe trunchi, avea numai pe picioare si maini. Iar dimineata nu mai avea nimic. Ce sa zic! Ma bucur dar in acelasi timp nu-mi place ca nu stiu cauza... Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Candy Postat Martie 21, 2007 Raport Distribuie Postat Martie 21, 2007 Noua ptr urticarie si alte tipuri de alergie ni s-a recomandat siropul Aerius. E placut la gust in si-a facut efectul, adica am scapat de bubite! God, if I can't have what I want, let me want what I have. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.