Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Ancheta: Pro si contra gustari intre mese

Recommended Posts

id="Arial">

Eu am un baietel, Alexandru, 5 ani care sta la gradinita de la 9 la 5. In intervalul asta, ia micul dejun acasa, mananca la gradinita pranzul si eventual cand se trezeste un fruct.

Acasa si in excursii avem tot timpul diferite gustari cu noi. Anumite pareri (medicale) ne indeamna sa ii dam gustari intre mese, altele interzic acest lucru.

Este bine sau nu? Daca da, ce fel de gustari? Sicks-uri, fructe, batoane cu cereale sau cu lapte, floricele? Cum domolesti foamea si poftele intre mese fara a ruina masa ce urmeaza? Noi avem mari probleme cu felurile de mancare acceptate si in general cu mancatul si de aceea va intreb....

Multumesc mult [cina2]

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Alexandra e mult mai mica, 1 an si 5 luni. Dar intre mese de obicei i dau fructe, para, mar, mandarina, in nici un caz banana. Uneori mai primeste biscuite, grisine, depinde de cat a mancat la micul dejun si in orice caz cu masura pentru a nu-i afecta programul de masa.

Nu vad nimic rau in a-i da copilului diverse gustari intre mese atata timp cat nu-i afecteaza programul de masa sau mai rau chiar sa-l inlocuiasca.

In general, sunt impotriva "porcarioarelor" gen snacksuri, chips-uri, ciocolatele, etc.. Cunosc copii care le prefera in loc de masa, cea ce nu-i tocmai bine. Decat o punga de snacksuri, mai bine 1 mar sau un iaurt!

Dar, eu sunt la inceput. Poate de asta cu teoria stau foarte bine!!! Sa vedem cum o fi cu practica[:D]!

mary si gogoasa mica

fara gustari intre mese ca apoi nu mai papa bine masa urmatoare.Doar un biscuite sau suc de fructe. A mea nu cere gustari intre mese, daca ii dau ceva si nu vrea da afara cu limbuta. De... noi avem abia 1 an si 3 luni. [alcool]

Gabriela si Mateea Ioana

Povestea nasterii

Cand iti vine sa plangi, adu-ti aminte de clipele in care zambeai;

Cand simti ca viata nu are nici un rost gandeste-te la cei ce mai au doar o zi de trait,

Cand simti ca vrei sa mori gandeste-te ca altii ar da orice sa traiasca...

Iubeste-ti viata, parintii si prietenii. E cel mai de pret lucru.

id="red">

Eu incerc din rasputeri sa-i mentin fetitei mele de 3 ani un program fix de masa, cu 3 mese principale si doua gustari. De ce zic din rasputeri, pentru ca am de luptat cu bunicii fetitei care nu considera deloc anormal sa-i dea sa roada cate un colt de paine, un biscuite sau chiar zahar cu lingurita, chiar cu numai o ora (sau chiar 30 de minute) inainte de urmatoarea masa. In general nu reusesc pentru ca ori bona ori noi parintii suntem cu ochii pe ei.

Gustarile nu sunt numai fructe sau numai iaurt, contin si biscuiti sau paine, sau o prajitura/placinta de casa, sau paine cu unt si miere/dulceata/cascaval. Asta pentru ca asa reusim sa obtinem pofta de mancare optima [:D] la ora stabilita.

Evident, nu suntem la armata si ora nu e batuta in cuie, dar incercam sa nu ne abatem cu mai mult de jumatate de ora.

Acum, daca suntem in vacanta, in special la munte, unde pofta de mancare creste impresionant, intre pranz si cina isi face loc o a doua gustare (practic intervalul de 4 ore intre gustarea obisnuita si cina se imparte in doua) si de data asta primim si prostioare [:D]: placintele cu branza sau gem de fructe cumparate, floricele de porumb (toate cumparate de la chioscul unde vedem clienti in permanenta, singura situatie in care ne dorim sa fie coada si sa asteptam ca urmatoarea transa de "bunatati" sa iasa de la cuptor).

Haideti la bazar! Puteti achizitiona lucruri frumoase si ieftine sau puteti face ordine in casa, ajutand in acelasi timp copilasi in suferinta.id="red">

Bazar pentru Alex, un baietel diabetic

AlinaDam, eu personal sunt impotriva gustarilor dintre mese. Bineinteles ca sunt si exceptii!!! Dar am observat ca, daca ii dau Mariei intre mese fructe sau orice altceva, imi face mofturi la masa urmatoare. Si are doar 2.4 luni. se mai intimpla in parc sa ocheasca o punga de cipsuri sa pufuleti si fufa-fuguta se aprovizioneaza cu ele pina ajung si eu la ea. Si la masa nu mai maninca!

Asa ca intre mese doar apa plata primeste!

Sa cresteti mari si sanatosi!

Mamica MARIEI(4.11.2004)si CRISTINEI(14.12.2006)

eu ii dau lui serban (3 ani) 2 gustari - una dimineata, la gradinita, si una dupa-amiaza. cel putin una consta dintr-un fruct, iar la cealalta un sandvis, niste biscuiti, cereale, floricele. gustarile nu-i influenteaza pofta de mancare, si mi se par firesti la varsta lui. si, daca nu intre mese, cand sa-i dau fructe, de exemplu?

madalina

serban

La noi progarmul de mese este urmatorul: 7 jumate mic dejun, 12 pranz, 4 gustare si 7 jum-8 masa de seara. La gustare au fructe , iaurt si ceva pe baza de cereale (bicuite, paine, chec). Au acest program cam de pe la 2 ani jumate (cand singura diferenta era ca la gustare aveau lapte cu cereale)

Mama Zmeilor

quote:Originally posted by didita

La noi progarmul de mese este urmatorul: 7 jumate mic dejun, 12 pranz, 4 gustare si 7 jum-8 masa de seara. La gustare au fructe , iaurt si ceva pe baza de cereale (bicuite, paine, chec). Au acest program cam de pe la 2 ani jumate (cand singura diferenta era ca la gustare aveau lapte cu cereale)Mama Zmeilor

id="quote">id="quote">De la 7 la 12 sint 5 ore, probabil ca ii mai trebuie o gustare mica. La 2 ani jumatate nu iti va cere, probabil insa ca ii e ceva foame, au stomacul mic si metabolizeaza repede,AL’amore che move il sole e l’altre stelle. Camera lui Marcu

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...