iulianegrea Publicat Martie 20, 2007 Raport Distribuie Publicat Martie 20, 2007 Sunt disperata!!!!! Pitica mea de 1,1 luni manaca de 6-7 ori din lingurita dupa care incepe sa scuipe afara din gurita tot cei dau. Ma gandesc ca nu se satura cu atata si eu tot mai incerc sa-i dau dar fara nici un rezultat, ea tot scuipa... Ii fac si 2-3 feluri de mancare la o masa si tot asa patesc cu toate, nici macar nu le simte gustul ca ea le scuipa. Nu mai stiu ce sa ma fac. Voi ati patit asa? Oare cum sa o dezvat de lucrul acesta? Iulia Sanatate la toti copiii pamantului Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
nusicasiely Postat Martie 20, 2007 Raport Distribuie Postat Martie 20, 2007 eu nu am ajuns inca acolo,dar ma gandesc ca poate e doar o faza,si ii trece.poate vrea sa iti capteze atentia.dar ea nu papa singurica?incearca sa faci concursuri la masa,sa iti pui si tu si sa faceti intrecere:cine papa mai rep[ede,cine papa mai frumos... cand totul pare pierdut este timpul sa crezi in miracole! elenica lu' mamica http://pg.photos.yahoo.com/ph/ana_inlove2003/album?.dir=/855cre2 Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mamaluiAlek Postat Martie 20, 2007 Raport Distribuie Postat Martie 20, 2007 Da,am trecut si noi peste asa ceva[bang],stiu cit de fustrata trebuie sa fii.. Noi le-am numit mofturi la inceput,dar am observat ca daca ii dadeam ceva mai consistent la o masa precedenta,nu-i era asa foame si scuipa.Dar el a avut si probleme digestive ,l-am luat cu usurelul ,ii distrageam atentia si asa mai minca .. Acum la 2,5 ani mai face din cind in cind dar imi spune"mama gata",nu mai insist ca mie frica sa nu vomite. Alekutz pitikutz Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
JARMO Postat Martie 21, 2007 Raport Distribuie Postat Martie 21, 2007 Si noi ne inscriem cu " mare placere " la acest capitol, doar ca bb are 1,3 luni , maninca putin si apoi scuipa sau isi ia singur cu manuta din gurita. Asta e, acum stiu ca nu mai vrea si ma opresc cu toate ca ma gindesc ca nu prea are cine stie ce in stomacel. Ma gindesc de asemenea ca e perioada cand ar trebui sa apara si maselutele, asa ca ... ma gindesc si eu zi de zi care dintre variante o fi adevarata: moft sau maselute ! Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Noki_Lara Postat Martie 21, 2007 Raport Distribuie Postat Martie 21, 2007 Fii-mea cea mofturoasa la mancare are 1 an si 4.5 luni. Deja te-ai prins ca suntem colege de suferintza. Fix asa face si a mea cand nu mai vrea, dar e adevarat ca de regula mananca ceva mai mult de 3-4 lingurite. La pranz papa jumatete de bol de regula. DAR de pe la un an mi-a refuzat fructele de ora 10.30. Nu le vroia nici atuncea si eu tot insistam, lua 2-3 lingurite, apoi nu manca nici pranzul k lumea. Asa ca le-am scos cu totul. Deci practic fii-me aintre 7 dim si 13.15 nu mananca decat niste covrigei, ca doar atata vrea. Deci o cauza ar putea fi ca pur si simplu nu-i e foame. La noi e regula de baza asta: daca-i e foame papa, daca nu, sub nicio forma. La fel face si cand se satura. Asta e modul ei enervant de semnalizare. Sunt si eu taaare curioasa cat va dura in timp. Dar la noi e de vreo 4 luni deja. Astept ins avremuri mai bune...[alcool] Poze cu Sarah si mami Filmuletze poznase id="blue">1 2 3 si 4 Varsta Sarah Everything matures...eventually!id="purple">id="size1"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
roxica Postat Martie 21, 2007 Raport Distribuie Postat Martie 21, 2007 si noi sintem la ceeasi faza de vreo saptamina...ea minca foarte bine si acum deodata scuipa imediat..ia doua-trei lingurite si apoi scuipa..parca era mai bine sa nu deschida gurita decit asa ca o schimb de 10 ori pe zi pt ca nu mai vrea nici babetica...ei i-au dat cele 4 masele si cei 4 canini asa ca nu ma gindesc ca e de la dinti pt ca celalat rind de masele stiu ca trebuie sa para dupa 2 ani...ea are un an si aproape 5 luni pe 27....chiar sint curioasa si eu de acest subiect..si eu ma gindesc ca nu-i e foame pt ca e vesela se joaca dar nu maninca..nu mai maninca asa cum o facea...mai mult ciugule...m-a innebunit cu o piine isi ia singura si o arunca prin toata casa apoi, ia 2 -3 gurite din orice si apoi le scuipa...si eu ma inscriu in clubul mamaicilor dipserate din acest motiv; asteptam incurajari de la alte mamici care au trecut prin asa ceva..cit va tine? si cum va disparea? Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ceri Postat Martie 21, 2007 Raport Distribuie Postat Martie 21, 2007 Sunteti "fericite"! Fata mea de 1 an si 3 luni nu vrea sa deschida deloc gura...azi, de ex., nu a mancat nimic, decat un iaurt... si ala cu rugaminti. Iar eu nu stiu ce mancare sa ii mai fac... ca daca nici nu gusta, nu stiu daca ii place sau nu...(ca acum nu tine chestia cu mancarea preferata...nu deschide gura). Asa ca se poate si mai rau... Si sunt disperata...si citesc si eu pe forum.... ca poate a mai trecut cineva prin asta si gasesc si eu solutia...Parerea mea in cazul vostru este sa nu ii fortati... atat cat ia, este bine... incerci mai tarziu...ca daca insisti nu mai vrea deloc. Astept sa scrieti cum s-a rezolvat... poate se aplica ceva si in cazul meu. Bafta multa! Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
try Postat Martie 21, 2007 Raport Distribuie Postat Martie 21, 2007 Am auzitodata un dr. intr-o emisiune care spunea asa: copii pot manca si doar 8 linguri de mancare intr-o zi fara sa fie nimic nelalocul lui (adica sa fie putin). Nu uitati ca sunt mici si si nevoiel lor sunt mici. Pe de alta parte au si ei perioade is perioade. Alteori asa e felul copilului, mananca mai putin, dar asimileaza/proceseaza mai bine, mai eficient. Cel mai rau lucru pe care-l poti face e sa fortezi copilul. In felul asta poate prinde ura pe mancare si pe actul in sine de-a manca (motiv pt. care posibil sa refuze bavetica, pt ca o asociaza cu mancare, activitate care poate nu mai este placuta pt. copil). Da-i pace si lasa copilul sa manance cat accepta el, chiar daca tie ti se pare putin (tot dr. ala spunea ca de multe ori adulti iau o impresie gresita despre cat ar trebui sa manance un copil, di nexces de zel, tindem sa cerem copiilor sa manace mai mult decat sunt ei capabili).Da-i pace o perioada si vezi daca persista comportamentul. Incearca sa-i dai ce stii ca-i face placere si ma gandesc ca-n felul ast o poti stimula intr-un mod placut. O alta sugestie, da-i o jucarie in timpul mesei cu care sa-si umple timpul. Copiii se stie ca nu au rabdare si paote ca se plictiseste de actiunea in sine a mancatului. Ciugule putin ca o vrabiuta cat sa-si satisfaca foamea si apoi dupa ce senzatia de foame dispare poate ca i se pare plictisotor sa stea acolo si sa baloteze lingurita dupa lingurita. Nu-i nimic gresit in a da copilului ojucarie in timpul mesei atat timp cat parintele e cel care-i da sa manance. Alex al meu manca de minune cand avea o jucarie cu care sa-si umple timpul. Intotdeauna ii dadeam sa manance la ore fixe, cantitati similare si mai ales ii dadeam sa mananca in acelasi loc: la el in scaunel. Asa copilul asociaza toata operatiunea mancatul cu ceva cunoscut si obisnuit. Perseverenta si consecventa, mami. Mult succes. Oricat de sfasietor e pentru noi mamele sa ne vedem copii ca nu manaca, trebuie sa incercam sa intram un pic si-n pielea lor. In felul asta scapam si noi de angoasele cu mancatul si acceptam mai usor situatia ca "asa mananca copilul meu". "Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic" Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian 24 Aug. 2006 ......... id="red">poze cu noi Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
iulianegrea Postat Martie 22, 2007 Autor Raport Distribuie Postat Martie 22, 2007 si mie pediatra mi-a spus sa nu o fortez sa o las in pace, ca atata cat mananca este de ajuns pentru ea, dar tinand cont de faptul ca, cateodata mananca foarte bine si apoi cateva ligurite si scuipa, imi vine sa-mi iau campii. Acum sigur ii ies cateva masele si stiu ca nu poate manca, dar tot as vrea sa manance. Try - ii dau toate jucariile pe care le vrea cand suntem in scaunel la masa, mai ales cele care au capac, o fascineaza tare mult, am incercat si cu tv. din bucatarie, dar ea tot asa face dupa cateva lingurite. Apoi daca ii dau saratele sau covrigei le mananca de numa. Asta nu inseamna ca nu s-a saturat? iulia Sanatate la toti copiii pamantului Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.