Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

de la ce varsta incepe educatia?

Recommended Posts

Dragi mamici,

fetita mea are 1 an si 3 luni. Ca orice copil de varsta ei, este destul de rasfatata, deoarece nu i-am impus prea multe reguli( gen> nu pune mana pe bibelou sa nu-l spargi etc) deoarece am considerat ca la aceasta varsta nu realizeaza ea ca poate sa strice ceva si am preferat ca obiectele cu , care consider ca nu are voie sa nu i le las la indemana pt a nu-i trezi curiozitatea. Oricum, nu consider normal sa tip la ea sau sa-i dau peste manuta. Vorbesc cu ea ff mult si ii explic mereu de ce nu are voie sa faca aia sau aia cu toate ca nu stiu cat intelege ea. Multe prietene sunt insa de parere ca copilul trebuie sa stie de mic ce e voie si ce nu si ca in cazul in care pune manuta pe ceva care nu are voie trebuie sa stie ca va fi pedepsit. Voi ce credeti?

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Nu cred ca trebuie pedepsit doar pentru ca a pus mana pe ceva interzis, in schimb sunt de acord cu tine ca trebuie explicat de mii de ori acelasi lucru, cu calm si rabdare, de inteles intelege fii sigura.id="purple">id="Comic Sans MS">

Eli cu Andreas (17.08.1998) [duel] Bianca (13.06.2005) id="purple"> id="Comic Sans MS">

foto 1, id="orange">id="Comic Sans MS">id="size1"> foto 2 id="red">id="size1">id="Comic Sans MS">

"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.

Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.

Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"id="Comic Sans MS">id="purple">id="size1">

quote:Initial creeata de cristina_miruna

Multe prietene sunt insa de parere ca copilul trebuie sa stie de mic ce e voie si ce nu si ca in cazul in care pune manuta pe ceva care nu are voie trebuie sa stie ca va fi pedepsit. Voi ce credeti?

id="quote">id="quote">

Mie chestia asta imi suna mai mult a dresaj.Copilul trebuie sa stie DE CE nu are voie,nu ca va fi pedepsit.Mie asta mi se pare cea mai mare pedeapsa,sa dresezi copilul. [:(]

Suntem in top 100, multumim tuturor id="purple"> [;)]

Azi poti fi caine...Maine poti fi copac...id="size2">id="green">id="Comic Sans MS">
id="right">

quote:Initial creeata de cristina_miruna

Dragi mamici, Multe prietene sunt insa de parere ca copilul trebuie sa stie de mic ce e voie si ce nu si ca in cazul in care pune manuta pe ceva care nu are voie trebuie sa stie ca va fi pedepsit. Voi ce credeti?

id="quote">id="quote">pai trebuie sa stie de mic ce e voie si ce nu e voie,dar de vorba buna,nu dat peste maini.nu trebuei sa pipaie si el lucrurile din jur?noi daca mergem in magazin si vedem un material nou,nu il pipaim(chiar si cand mai scrie nu atingeti)ca sa vedem cu e.si in fond bibelourile nu sunt de neinlocuit,daca se sparg.bine,daca vezi ca face intentionat,il mai certi si vorbesti mai ferm,dar daca doar pune mana,din curiozitate,tu expilca-i de ce nu vrei sa se strice acel obiect si gata.asa se face educatia.si mai cred ca,cu cat incepi mai repede educatia in acest sens,cu atat mai bine.cand totul pare pierdut este timpul sa crezi in miracole!elenica lu' mamicahttp://pg.photos.yahoo.com/ph/ana_inlove2003/album?.dir=/855cre2

copilul e prea mic sa inteleaga de ce nu e voie.. isi da seama ca nu are voie din tonul si comportamentul tau, dar nu va intelege ca este un obiect valoros pentru tine, sau ca ar putea sa-l raneasca. este curios, acum invata, exploreaza, descopera, trebuie sa-l lasi cat mai mult, atata timp cat nu-si face rau.. si eu am problema asta si ma abtin cat pot sa nu fac din tot ce spun un mare "NU E VOIE" imi este teama sa nu-i starnesc acea dorinta specifica varstei de a face special un lucru, numai pentru ca i-am interzis..

Ma bag si eu ... NU e voie asta il folosim la greu ... dar, am inteles un lucru: trebuie sa stie de ce nu e voie. Asa ca, avem o regula de aur: la noi acasa "e voie" muuulte lucruri, am aranjat cam toate incaperile sa nu si faca rau, dar era voie sa exploreze tot, absolut orice, drept urmare nu prea au mai interesat o [:D]

Eu prin educatie m-am axat pe educatia de genul: salutam cand mergem/intalnim pe cineva, multumim cand primim ceva, nu aruncam hartia pe jos, nu desenam peretii, nu umblam la lucrurile altora cand mergem in vizite, nu lovim copiii, ne spalam pe maini non stop ca e fun [^] si altele ...

Poate am gresit, dar copiii trebuie sa-si calmeze si ei curiozitatile, repet, in limita safe-ului !

________________________________________id="red">

Daria &id="Trebuchet MS"> [zana]id="red"> GIULIAid="Trebuchet MS">_(2004_08_16)id="Trebuchet MS">id="red">

Ekipa albastra: Crystina - Mephala - Khristin - Dariaid="blue"> [cool]

Pana la varsta de trei ani, copilul in vata prin imitare. Tot ceea ce consideram noi ca "intelege" nu este de fapt chiar asa.

Nu cred in "dresajul" copiilor si consider ca le taie avantul si le limiteaza orizonturile (avand in vedere ca aceasta este perioada in care ei exploreaza/descopera universul din jurul lor)

Da sunt de acord sa nu le lasam la indemana obiecte pe care nu au de ce sa le aiba la indemana si pe care daca le lasam e ca si cand ne asumam riscul sa le atinga/strice etc.

Si sunt de acord cu explicatul calm si cu termeni cat mai apropiati de intelegerea lor, eventual chiar sa le aratam la ce folosesc acele obiecte.

Nu am fost foarte coerenta si ma iertati [bang] ca sunt dupa o zi full

Eu vin si raspund la prima intrebare. De cand incepe educatia. Parerea mea e ca icnepe din scutece, iar la educatie aici ma gandesc la sensul larg al cuvantului, acela de a invata copilul ce e bine si ce nu, ce trebuie sa faca si ce nu, care sunt asteptarile noastre de la ei etc.

Io la 2 luni l-am "educat" pe fi-miu ca poate sa adoarma si singur, nu doar cu mami langa el, dar i-am demonstrat ca atunci cand are nevoie de mine eu sunt intotdeauna acolo. Acuma il "educ" sa doarma singur in patutul lui si noaptea, nu numai ziua. Si suntem consecventi, sa stiti. Caci asta e secretul educatiei, cnsecventa. Regula, oricare ar fi ea, mai limitativa sau mai permisiva, se prinde atunci cand e consecvent adusa in fatza copilului. Nu cred ca exista o varsta tip prag de unde sa inceapa educatia sau pana la care nu trebuie facuta educatie. Educatia se face tot timpul, numai ca ea se face adaptat varstei copilului. Pe masura ce copilul creste, educatia se dezvolta si ea, atinge mai multe laturi etc.

Si da, sunt pentru tipul de educatie exploratoare. Prefer sa pun copilul in situatia x (situatie care nu prezinta riscuri mari pt el) si odata ajuns acolo sa-i explic cum trebuie sa se comporte decat sa-i golesc calea de experiente. Copilul invata prin puterea exemplului. Nu citeste carti de reguli de eticheta si buna purtare pe care apoi si le insuseste. Prefer sa-i dau copilului ocazia sa vada cum e, sa simta, sa pipaie, sa experiemnteze intr-un cuvant, iar eu, ca "educator" vin si-i arat cum trebuie sa se comporte in atare situatie, ce astept eu de la el.

Normal ca nu dai drumul la aragaz si lasi copilul sa atinga plita doar ca sa inevte ce inseamna sa te arzi, dar nici nu golesc casa de obiecte doar pt. ca copilul nu are voie sa le atinga sau pt ca nu-mi place mie sa umble copilul in cutare loc.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"

[mamica] Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian 24 Aug. 2006 ......... id="red">poze cu noi

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...