Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Fetitza mea nu VREA "sa se diversifice"!!!!!!!

Recommended Posts

Buna...sunt sigura ca pe DC au mai fost expuse cazuri asemanatoare...dar al nostru este intr-un anume fel special.

Am o fetitza de 6 luni si o saptamana. Am inceput diversificarea la 5 luni. Am inceput pas cu pas...incetul cu incetul...ca la carte. A acceptat destul de bine si legumele si fructele la inceput...in asa fel incat pe la 2 saptamani de la inceputul diversificarii Reby papa chiar si 200 grame de pireutz de legume (diverse) plus supica strecurata...si inca vreo 70-80 de lapte praf. Ii placea...parca era un joc nou pentru ea. Radea si papa...doar pe la final...facea uneori fitze. Daca nu mai voia...nu mai incercam. Cam de atunci...de la 2 saptamani de la inceputul diversificarii, a inceput sa refuze papica...din ce in ce mai mult. Se stramba la tot ce ii dadeam...desi am incercat diverse amestecuri...chiar si numai de morcovel...cum ii dadeam la inceput. Nimic nu ii placea.

Nu vrea nicicum sa deschida guritza. Ii mai cant din cand in cand "Catzelus cu parul cretz"...asa...mai deschide gura din cand in cand...o mai pacalesc.

Nu pot sa inteleg...chiar nu ii mai place nimic?

M-am gandit ca poate ca e de la inceputul fructelor...nu ii place sub nici o forma marul...am incercat fara...nu a mers..

Dar oricum nu vrea nici legumele...doar 2-3 linguritze si atat...Doar lapte!!!!

Am spus ca e de la linguritza...folosesc una din silicon...dar nu a fost din vina ei.

Problema e ca nu vrea nici din biberon...subtiata compozitia...ce-i drept asa bea macar cateva guri.

Spuneti-mi ce sa fac!!!!

Vindeti-mi niste ponturi [:)]

Lakioanaid="blue"> mami lui [copil] Rebyid="red">, o minune de fetitza [olala](16.09.2006)

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul răspuns

si fata prietenei mele a facut la fel la 6 luin.a descoperit ca e mai usor sa pape lapte decat sa mestece.las-o usor,da-i doar cat vrea.poti sa ai si biberonul cu alpte si a ii mai vari si cate o lingurita cu piure in gurita,cand nu e aterta.tu fi vesela cand ii dai.

si fata mea,care papa la 4 luni jumate o masa de fructe,cateodata nu are chef de ele si vrea lapte.si cateodata nu vrea lapte pt. ca asteapta fructe.au si ei toane.

cand totul pare pierdut este timpul sa crezi in miracole!

elenica lu' mamica

http://pg.photos.yahoo.com/ph/ana_inlove2003/album?.dir=/855cre2

Si eu m-am confruntat cu aceasta problema de am fost la un pas sa trec din nou numai pe formula. Desi parea ca a acceptat diversificarea m-am trezit dupa un timp, nu mai stiu exact cat, ca nu mai vrea sa pape nimic in afara de lapte. Am luat o pauza cu mancarica solida, apoi am descoperit ca-i place iaurtul natural si am inceput sa-i pun in pireuri (mai mult iaurt decat pireu pana am auns sa inversez proportiile) si astfel am reusit sa ne intoarcem unde ramasesem.

Iti trebuie multa rabdare si calm chiar de-ti vine sa arunci castronul cat colo. Ai incercat sa-i pui lapte in mancare?

Eu ma confrunt din nou cu aceasta problema, acum intelege altfel si-mi trage niste "nuuuuri" de ma dispera. Acum o las pe ea sa ceara, trec si 8-9 ore de la masa de dimineata.

Succes!id="purple">id="Comic Sans MS">

Eli cu Andreas (17.08.1998) [duel] Bianca (13.06.2005) id="purple"> id="Comic Sans MS">

foto 1, id="orange">id="Comic Sans MS">id="size1"> foto 2 id="red">id="size1">id="Comic Sans MS">

"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.

Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.

Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"id="Comic Sans MS">id="purple">id="size1">

quote:Originally posted by elisor

Si eu m-am confruntat cu aceasta problema de am fost la un pas sa trec din nou numai pe formula. Desi parea ca a acceptat diversificarea m-am trezit dupa un timp, nu mai stiu exact cat, ca nu mai vrea sa pape nimic in afara de lapte. Am luat o pauza cu mancarica solida, apoi am descoperit ca-i place iaurtul natural si am inceput sa-i pun in pireuri (mai mult iaurt decat pireu pana am auns sa inversez proportiile) si astfel am reusit sa ne intoarcem unde ramasesem. Iti trebuie multa rabdare si calm chiar de-ti vine sa arunci castronul cat colo. Ai incercat sa-i pui lapte in mancare? Eu ma confrunt din nou cu aceasta problema, acum intelege altfel si-mi trage niste "nuuuuri" de ma dispera. Acum o las pe ea sa ceara, trec si 8-9 ore de la masa de dimineata.Succes!id="purple">id="Comic Sans MS">Eli cu Andreas (17.08.1998) [duel] Bianca (13.06.2005) id="purple">

id="Comic Sans MS"> foto 1, id="orange">id="Comic Sans MS">id="size1"> foto 2 id="red">id="size1">id="Comic Sans MS">"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"id="Comic Sans MS">id="purple">id="size1">
id="quote">id="quote">Da...de un timp ii pun si lapte de-al ei in piure...la inceput a dat ceva roade (in sensul ca papa cateva lingurite de buna voie)...dar dupa aceea totul a redevenit ca inainte...[:(]
___________________________________________Lakioanaid="blue"> mami lui [copil] Rebyid="red">, o minune de fetitza [olala](16.09.2006)

ceva nu i-a placut la un moment dat. ideea este sa nu incerci mereu aceeasi metoda ca vei sfarsi prin a constata ca va refuza orice mancare. o varianta ar fi sa pui piureul in lapte si sa i-l dai cu biberonul folosind o tetina cu orificiul in "cruce" dar ia-o treptat punand putin cate putin, ca se prinde [:D] ai mai putea pune cereale in lapte, sunt mai consistente. succes [cheers]

p.s. si noi am trecut prin asta

cu Robert(2 ani si 4 luni),diversificare a mers ca "pe roate",a fost super usor.dar cu Kristian care are 6 luni jumate e un dezastru total.ar minca doar tzitzi.singurul lucru ce maninca cu placere este iaurtul asa ca pun indiferent ce ii dau pe virful linguritei si un pic de iaurt,si asa mai merge.dar nu stiu pina cind va merge prosteala.eu mai nou il tin in brate cind maninca(la maternitate am primit o brosura in care am citit chestia asta si merge -deocamdata) .mult succes!

quote:Originally posted by Tzuni

Draga lakioana, corecteaza titlul subiectului, ca e ridicol...zau asa! Nu fetitza ta se diversifica, ci alimentatia ei...Fara suparare...[flo]___________________________________________________________Tzuni [sofer] mic si drag si scump si grasunel si... pisicos

id="quote">id="quote">Fara suparare iti spun si eu...ca daca nu sunt ghilimelele de rigoare care ar fi trebuit sa stea inainte si dupa "diversifice" asta nu inseamna ca sunt redusa si nu stiu ce inseamna a diversifica meniul unui copil. Expresia este luata putzin in deradere...dar spusa la suparare. Sunt sigura ca exista multe mamici pe aici care au simtul umorului si au luat titlul subiectului meu ca atare...asa ca....tot fara suparare...nu il voi schimba...pentru ca nu mi se pare ridicol...dar voi adauga ghilimelele pe care trebuia intr-adevar sa le folosesc de la inceput. [:D]P.S. NU ACEASTA E PROBLEMA IN ACEST SUBIECT....CI ALTA!!!Daca puteti...ajutati-ma...si lasati criticile inutile!!!
___________________________________________Lakioanaid="blue"> mami lui [copil] Rebyid="red">, o minune de fetitza [olala](16.09.2006)

quote:Originally posted by Tia

ceva nu i-a placut la un moment dat. ideea este sa nu incerci mereu aceeasi metoda ca vei sfarsi prin a constata ca va refuza orice mancare. o varianta ar fi sa pui piureul in lapte si sa i-l dai cu biberonul folosind o tetina cu orificiul in "cruce" dar ia-o treptat punand putin cate putin, ca se prinde [:D] ai mai putea pune cereale in lapte, sunt mai consistente. succes [cheers]p.s. si noi am trecut prin asta

id="quote">id="quote">Am incercat si sa ii pun piureul in laptic...nici o sansa!!!Cerealele ii plac foarte mult din biberon...cu astea am inceput si inca le accepta foarte bine...singura problema este ca se cam constipa de la cele fara gluten (orez, porumb)Daca ati trecut si voi prin asta...cum ati rezolvat-o? [flo]

in primul rand, tzuni, multumim pt contributia uriasa si foarte folositoare la acest subiect!

lakioana, poate stii ca si eu am aceeasi problema cu alexia! la noi problema principala, pe care am descoperit-o cu greu, a fost morcovul! nu-i placea si eu nu-mi dadeam seama! noi am inceput cu borcanele, dar din pacate 90% din ele contin morcov!

acum ii fac eu o combinatie "mortala"! sa-ti zic si tie reteta, poate merge si la mofturoasa ta!

pun asa: dovlecel, broccoli, cartof, telina, ardei gras si ceapa (doar le fierb alaturi de celelalte, nu le si pasez), si carnita de vita! carnita o fierb separat si o toc marunt cu cutitul, dupa care o adaug in blender alaturi de celelalte legume si iese delicios...

noi am schimbat si o gramada de lingurite, si am ajuns pana la urma la lingurita clasica, de inox!

inca suntem in urma cu diversificarea, dar papa cam 60gr la o masa! un adevarat progres pt noi care nu papam nici doua lingurite....

succes, si tine-ne la curent!

*******************************************************id="green">

raluca, mami fericita de alexia-mariaid="maroon"> (07.09.2006)id="green">

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...