Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

cosmetice interzise in sarcina???

Oaspete bb_yasmi

Recommended Posts

Oaspete bb_yasmi

cine detine informatii si vrea sa le imparca si cu celelate gravidutze incepatoare.....ce creme impotriva vergeturilor sa folosim?? eu una mi-am achizitionat un ulei de bebe. avem voie sa folosim autobronzantul?? vopseaua de par pareri pro/contra, parfumurile sunt nocive? si mai sunt multe alte aspecte!!

sper ca nu am facut un talmos-balmos din acest subiect dar am vrut sa le pun pe toate la un loc!!

astept pareri!!

Cea mai fericita sotzie si o viitoare mamica!!!id="red">

[gravi] 7s

http://bd.lilypie.com/EvCDp2.png

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Vopseaua am inteles ca nu este indicata...mie cel putin dr mi-a spus ca nu are nici un studiu care sa demonstreze ca NU afecteaza bb. Eu am hotarat sa nu risc nimik si acum deja sunt curcubeu in cap![bang]

Am inteles si ca nu este indicat sa folosim cremele anticelulitice, dar cele pt vergeturi eu cred ca sunt OK. Eu nu folosesc decat unt de corp de la Fruttini care desi e f gras intra f repede in piele si la mine se potriveste perfect.

Autobronzant....nu stiu, si m=ar interesa si pe mine ca ma cam tenteaza ceva de genul. [:D]

21+ [baietel] David Gabriel

poze

Exista creme special destinate gravidelor pentru vergeturi... eu cunosc 2: de la MUSTELA si de la CHICCO. Sunt mult mai scumpe ca alte variante (de ex. MUSTELA este 800.000 un tub si ajunge mai putin de 2 luni de dat pe burtica si sani in fiecare seara), dar ma gandesc ca fiind special concepute or stii ei ceva. Nu cred ca ar putea prosti pe toata lumea in halul asta, nu!? La MUSTELA mai au si o crema de urgenta care se da DUPA ce iti apar vergeturile, mult mai concentrata, care reduce impactul vergeturii si opreste extinderea ei. Dar e doar pentru urgente.

Vopseaua de par, permanentul, si orice alte substante cu potential puternic toxic care au contact indelungat cu pielea noastra, pot intra in sange si sa ajunga la bebic. El nu poate suporta un permanent sau un vopsit, de aceea nu sunt recomandate.

Stiu ca sunt interzise si produsele toate pe baza de cortizon/hidrocortizon (sper ca nu am retinut gresit), mai ales ca exista si creme de fata cu astfel de compozitie.

In rest chiar am intrebat special doctorul si a spus ca de obicei creme normale (chiar si anticelulitice) nu ar fi NErecomandate, dar cel mai bine sa evitam orice care intra in contact cu corpul nostru sau care intra pe gurita in noi, si poate trece in sange... asta daca nu stim sigur ca nu dauneaza!

[gravi] sapt. 17 cu [baietel] maricel in burtica

Ca sa raspund in legatura cu ,crema de vergeturi eu am folosit Mustela si nu am nici o liniuta macar acum am 37 de saptamani si suny f. multumita de ea.Eu nu am foflosit zilnic,deci 2 tuburi pe toata perioada mi-au ajuns.

Cat despre vopsitul parului sunt unele vopsele pe baza de plante fara chimicale si amoniac,eu de cand am ramas insarcinata mi-am facut doar suvite,si nu am avut probleme,acum fiecare cum crede.

laura[gravi]36+5 arianna

Fetelorid="brown">, eu mai adaug la cele zise deja ca e interzis cu desavarsire sa folosim creme care contin vit A sintetica (retinil palmitat), ca este extrem de toxica in sarcina. SI veti fi surprinse sa va spun ca am cautat crema speciala pt gravide si doamnele de la Health Shop mi-au recomnadat un Bio Oil, cica special pt gravide, care avea vit A!!!!! Au ramas si ele socate cand le-am atras atentia.

In plus, nu sunt recomandate cremele si produsele de corp (gel de dus, sapunuri, lotiuni etc) ce contin lavanda, pt ca lavanda cica stimuleaza productia de estrogeni in organism si nu e indicata in sarcina. Eu oricum nu o suport, dar va atrag atentia.

[pup]

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

samburici

Povestea obtinerii sarcinii

nici eu nu am mai folosit creme anticelulitice ( unele contin cofeina) nici vopsea de par... in schimb am folosit vopsea HENA pentru par, e din plante!

am inteles ca nici crema cu retinol ( vit a )nu e recomandata.

pentru vergeturi( uf, uf ,uf) dupa mine daca e sa le faci , le faci oricum . eu am 34 s , o burta imensa fara vergeturi , in schimb pulpele sunt facute praf , si am folosit regulat crema recomadata prin toate revistele de aici.([bang] adio pantaloni scurti[bang])

Culmea sarcini? Doi lei sa faca un tauras!

Buna!

Am folosit cu succes Elancyl Maternite de la Galenic-crema antivergeturi pt. sarcina.

Nu am avut nici o vergetura pana in luna a 8a cand am luat brusc f. multe kg. Oricum,dupa, mi-au ramas doar 2 dungulite f. subtiri.

Pe langa creme, important este sa te hidratezi f. bine pt. a mentine elasticitatea pielii si sa nu te ingrasi extrem de mult intr-un timp scurt-in caz contrar, nu cred ca exista vreo crema care sa faca minuni!

La prima sarcina mi s-a spus ca pot folosi orice crema de hidratare, dar recomandabil dupa primul semestru de sarcina, iar produsele sa fie cat mai naturale. Eu cred ca si cremele pt. bebelusi sunt foarte bune, nu cred ca ar fi vreo problema daca se pot folosi din prima zi pt. o piele atat de fina.

Sarcina usoara!

Camelia si Sebastian [bonjovi](26 mai 2004)

Oaspete bb_yasmi

am citit akuma pe net, in legatura cu vopseaua de par : nu substantele chimice poate afecta fatul ci mirosul degajat!!! de aceea se recomanda sa nu se foloseasca vopseaua in primul trimestru, cand poate afecta dezvoltarea fatului!!!

Cea mai fericita sotzie si o viitoare mamica!!!id="red">

[gravi] 7+

http://bd.lilypie.com/EvCDp2.png

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...