Roxana Claudia Publicat Martie 24, 2007 Raport Distribuie Publicat Martie 24, 2007 As vrea sa ma epilez acasa cu ceara; a mai incercat cineva? Care ceara este cea mai indicata/buna/testata? Se refoloseste? In ce se pastreaza, in ce se incalzeste? Si, cel mai important, cum procedam? Presupun ca atunci cand o faci cu mana ta este ceva mai dificil. Si aici ma refer la picioare si la brate, pt ca inghinalul parca tot la salon l-as face...id="Trebuchet MS"> Roxana si [copil] Catalin (5 iunie 2006)id="purple">id="Trebuchet MS"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Criss75 Postat Martie 24, 2007 Raport Distribuie Postat Martie 24, 2007 Eu nu te sfatuiesc sa te epilezi singura acasa cu ceara. Am incercat, dar rezultatul a fost un dezastru total.Ceara a fost prea fierbinte, mi-am luat si pielea nu numai parul de pe picioare. Si culmea e ca m-am epilat inainte de a merge la mare, si m-am bronzat cu pete[xx(]. In plus se face un fum si un miros in toata casa, eu una sigur n-am sa mai incerc. Mi-am luat epilator, e usor de folosit, problema e ca nu scoate chiar toate firele. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Roxana Claudia Postat Martie 24, 2007 Autor Raport Distribuie Postat Martie 24, 2007 Criss - si eu am avut experiente neplacute in adolescenta, dar ma gandesc ca s-o gasi vreo practicanta sa ne investe si pe noi secretul, no?? Eu ma fac doar la salon, dar de multe ori saunt nemultumita si ma gandesc ca poate daca mi-as face cu mana mea as fi mai atenta...id="Trebuchet MS"> Roxana si [copil] Catalin (5 iunie 2006)id="purple">id="Trebuchet MS"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
miria_cristina Postat Martie 24, 2007 Raport Distribuie Postat Martie 24, 2007 Nu stiti vreo cosmeticiana care sa vina acasa? Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina "Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora." Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Balbina Postat Martie 24, 2007 Raport Distribuie Postat Martie 24, 2007 Roxana, eu m-am epilat cu ceara in timpul studentiei, pina mi-am cumparat epilator si am uitat de ea. Dar recent am revenit la ceara, dar numai pentru epilatul inghinal, caci cu aparatul nu prea iti vine te bagi pe acolo. M-am epilat primele dati cu ceara la un salon, ca sa vad cum se face, apoi mi-am cumparat ceara (pe atunci se gasea in niste cutii gen de conserva, mai mari, nu mai stiu cit aveau, vreo 500-700 g). Se pune ceara pe foc mic, se lasa pina se topeste de tot, adica devine transparenta, si se lasa sa se raceasca pina suporta pielea. Apoi se ia cu o paleta din lemn si se intinde o fisie pe piele, in directia cresterii firului de par. Aproape imediat se loveste usor cu palma peste fisie, pina nu se mai lipeste ceara de miini (efectiv citeva secunde). Se ia de capatul de jos al fisiei si se trage ferm impotriva firului de par. Mult curaj! Doare mai tare doar la inceput, pe urma te obisnuiesti. Eventualele resturi de ceara de pe piele se inlatura imediat cu fisia proaspat smulsa, o aplici de citeva ori pe resturi, care se lipesc de aceasta. Se repeta operatiunea pina se termina ceara. Fisiile folosite nu se arunca, ci se pun intr-un ibric, se topesc la foc, apoi se strecoara printr-o sita metalica de ceai. Daca epilatul inca nu s-a terminat, se foloseste ceara conform indicatiilor de mai sus (racorit, intins fisii, smuls), daca da, atunci se pastreaza pina la urmatoarea procedura. Pielea dupa epilat trebuie dezinfectata cu o vata inmuiata in alcool, apoi unsa cu crema/balsam dupa epilare. La inceput e mai greu, pina capeti indeminare, pe urma e floare la ureche. Doar iti rezervi 1-2 ore de intimitate si liniste si te descurci. Desigur, epilatorul electric poate fi mai comod (chiar eu il folosesc de multi ani pentru picioare si axile), dar am remarcat ca desi parul este smuls in ambele situatii, in cazul epilatorului el creste mult mai repede decit atunci cind se foloseste ceara. Nu stiu care ar fi explicatia, dar asa am remarcat cel putin la mine. ------------------ Numai bine, Natalia si Vlad Poze Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Roxana Claudia Postat Martie 24, 2007 Autor Raport Distribuie Postat Martie 24, 2007 Natalia - eu am epilator Braun insa problema este ca dupa acest tip de apilaj mie-mi creste parul pe sub piele, se infecteaza...etc Asa ca ceara este singura optiune... Am citit atent ce mi-ai zis insa trebuie sa intreb: sacrific o spatula, o strecuratoare si un vas?? Si mai e o problema, asa cum spunea si Criss, cum evit fumul???[alcool]id="Trebuchet MS"> Roxana si [copil] Catalin (5 iunie 2006)id="purple">id="Trebuchet MS"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
josefine Postat Martie 25, 2007 Raport Distribuie Postat Martie 25, 2007 balbina, dar ceara pe care o cumparai in "conserve" asa cum ai spus tu, se lua in fasii? eu am incercat cu ceara de conserva dar rezultatul a fost dezastruos pentru ca toata fasia se farimita si a trebuit sa smulg fiecare bucatica. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
miereamara Postat Martie 25, 2007 Raport Distribuie Postat Martie 25, 2007 Si eu am avut problema asta cu ruperea fasiei de ceara si la sfatul cuiva am inceput sa pun in ceara nou cumparata un pic de ulei sau si mai bine, un pic de ceara de albine. Se omogenizeaza mai bine si devine elasteca si moale, nu se mai faramiteaza. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Gabbriela Postat Martie 25, 2007 Raport Distribuie Postat Martie 25, 2007 cand eram in ro si eu foloseam ceara care o reincalzeam pe bancon ca ma deranja fumul in casa... sa devina mai elastica punea si parafina in ea .. asa nu se mai rupea fasia de ceara. O strecuram in sita dupa ce o incalzeam ... si testam cu degetul cat e de calda ... nu imi placea sa ma frig, e foarte important sa nu o pui nici prea rece nici prea fierbinte. Acuma folosesc ceara de unica folosinta, tot asa se incalzeste dar vine intr-un tub cu roll si aplic pe picior si cu fasie de panza o dau jos... poate este si in ro , mai scumpa dar mai usor de lucrat cu ea. id="purple"> Sanatate si numai bine [flo] Nicole mami lui Julianid="purple"> [foto] scaune de masina pt copiiid="right">id="size1">Atelierul Piticilorid="size1">id="right"> Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Platoid="size1">id="purple"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Balbina Postat Martie 25, 2007 Raport Distribuie Postat Martie 25, 2007 Roxana, ai inteles exact, trebuie sa sacrifici obiectele enumerate[:D]. Ibricul sa fie destul de maricel si e de preferat sa aiba cioc. Ca sa eviti fumul, incalzeste ceara la foc mic, daca e posibil, nu direct pe aragaz, ci pe o tava pusa pe aragaz. josefine, daca lasi ceara sa se intareasca prea mult, atunci devine casanta. Totul e sa actionezi rapid si atunci fisia ramine elastica si se smulge fara probleme. Sint demne de luat in seama si sugestiile date de miereamara si Gabbriela, cele cu adaugarea de parafina/ceara/ulei. Gabbriela, si eu mi-am cumparat ceara la roll-on, pe care o incalzesti fie la microunde, fie intr-un vas cu apa, dar nu m-a impresionat. Roll-on-ul s-a blocat dupa prima fisie de ceara aplicata[xx(] poate e de mai proasta calitate, nu stiu. Plus ca nu puteam aplica pe zone mici din regiunea inghinala, asa ca am revenit la ceara clasica. ------------------ Numai bine, Natalia si Vlad Poze Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.