Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Viata tiganilor in manualele scolare

Recommended Posts

Am auzit aseara la stiri ca o organizatie nonguvernamentala se lupta de ceva timp sa introduca in programa scolara un manual care infatiseaza viata tiganilor si obiceele lor.

Isi doresc ca restul lumii sa inteleaga de ce ei se casatoresc atat de tineri, ce istorie au, ce valori culturale si chiar explica procesul tehnologic a cazanelor atat de vestite.

Va fi materie obligatorie, incepand din toamna asta, pentru elevii din clasele a-XI-a si a XII-a iar din 2008 materie optionala pentru gimnaziu.

Tinand cont de complexitatea materiilor din zilele astea (comparativ cu vremurile noastre), mi se pare un pic cam prea mult.

[foto]

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 122
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Mi se pare extrem de important ca populatia majoritara a unei tari sa cunoasca traditiile, istoria, credintele si obiceiurile minoritatilor. Este esential chiar, se stie prea bine de ce, n-am timp acum de teorii.

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitzã" :-)) - din jurnalul unei mãmici de bãietzel.

Este o idee foarte buna, in felul acesta nu vom confunda tiganii cu martienii. Daca oamenii vor cunoaste mai multe despre cultura lor vor fi mai usor acceptati si poate se vor mai linisti spiritele vizavi de ei. Si in Australia se studiaza despre cultura aborigena, despre obiceiurile si istoria lor tocmai pentru ca au fost considerati fauna pana prin anii '60 iar apoi au fost discriminati la greu. Astazi sunt foarte multe programe ca sa-i ajute si mai ales sa ajute populatia majoritara sa inteleaga felul lor de-a fi.

quote:Originally posted by denizel

Mi se pare extrem de important ca populatia majoritara a unei tari sa cunoasca traditiile, istoria, credintele si obiceiurile minoritatilor. Este esential chiar, se stie prea bine de ce, n-am timp acum de teorii." Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitzã" :-)) - din jurnalul unei mãmici de bãietzel.

id="quote">id="quote">Subscriu!Mi se pare o idee buna!Elle_sebMay you always have Love to Share, Health to Spare and Friends that Care!

E o idee buna dar mi se pare prea mult scoaterea unui manual strict pentru asta. Daca fac un manual care sa cuprinda date despre toate minoritatile din Romania e si mai bine dupa parerea mea. Altfel toate minoritatile pot solicita editarea unui manual pentru fiecare in parte si sa fie eventual si obligatoriu in scoala.

Liliana si Dani cel viteaz (killer de balauri).[vrajitor]

Dan Mihai

Nu vad de ce ar trebui sa imi oblige cineva copilul sa invete despre obiceiurile tziganilor. Le vad pe strada, in parcuri, in mijloacele de transport. Cam peste tot. De ce trebuie sa imi spuna cineva de ce se casatoresc tziganii de mici cand legea in Romania stabileste clar la ce varsta au voie sa se casatoreasca 2 tineri?? Nu ma intereseaza obiceiurile lor perimate incepand cu staborul si terminand cu meseriile pe care le practica (cativa dintre ei) si care chiar nu mai folosesc la nimeni.

rolo

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...