Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

toxoplasma

Recommended Posts

Buna ziua,

Ma numesc Ionela Bolohan, am 27 de ani, sunt din Suceava si apelez la dumeavoastra in speranta ca poate ma puteti ajuta cu un sfat:

Sunt insarcinata in 24 saptamani. In saptamana 12 am facut analize pentru depistarea toxoplasmei la IDS Laboratories Bucuresti si am avut urmatoarele rezultate:

AC Anti Toxolasma IgG-33.3Ul/ml POZITIV

Ac Anti Toxoplasma IgM-0.748 Index/ml POZITIV.

Pe data de 26.03.2007, Doctorul obstretician de la Iasi mi-a recomandata tratament cu Rovamicina 1 la 12 ore timp de 20 zile.

Tot in aceasta perioada am repetat testele la Suceava si rezultatele au fost:

Toxoplasma Godii IgG ELISA - POZITIV - 1/128

Toxocara Canis IgM - POZITIV 1/8

Medicul de familie mi-a recomanadat sa fac intrerupere.

Medicul de la Iasi mi-a data tratament cu Rovamicina, tratament pe care l-am inceput marti 27.03.2007

Medicul de la Suceava de la laboratorul de analize spune ca infectia este de aproximativ un an si ca am anticorpi.

Sunt derutata.....

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.....

Va multumesc frumos

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul răspuns

exista niste analize care se numesc indici de aviditate si iti spun de cand e facuta infectia. daca e facuta inainte de sarcina atunci cred ca e ok poti continua tratam cu rovamicina, daca infectia e facuta in timpul sarcinii e mai greu.

in ceea ce priveste toxocara am inteles ca e tratabila si nu are treaba cu bebe.

Exista o analiza care se face doar la Genetic Lab. Sper ca nu se considera reclama. Se lucreaza pe ADN si acolo iti spun daca fatul ar putea fi afectat. In strainatate e f.scumpa, la ei costa acum aprox. 1 an - 150 RON. Daca infectia >1an, probabilitatea de a avea copilul probleme tinde catre 0. Repeta analizele, sa nu faci tratamente degeaba, in cazul unui fals rezultat pozitiv. Riscul de a traversa placenta e mare in ultimul trimestru de sarcina.

Daca ti se recomanda tratament cu Daraprim, iti pot trimite o cutie. Sper sa nu fie cazul, cum de altfel s-a dovedit si in cazul meu, in urma analizei de la Genetic Lab. Rezultatul fusese fals pozitiv. Am nascut o fetita perfect sanatoasa. La nastere i s-a recoltat sange si nu am avut nicio problema. Iti tin pumnii!

[mamica]de Vlad(13.06.03)& Alexia(08.08.06)

poze

Ionela ai cumva pisica acasa?

daca ai dinainte de a ramane insarcinata nu e o problema. eu am doua prietene care tot asa aveau anticorpi pozitivi, insa nu le-a afectat sarcina.

despre toxoplasmoza poti citi ft mult, gasesti si pe internet o gramada de articole.

fa tratamentul mai departe si nu te gandi la ce e mai rau.daca ar fi fost ceva in neregula cu bebele, probabil ca n-ai fi ajuns asa departe cu sarcina.

cat despre medicul de familie, schimba-l, eu una am ramas masca cand am citit ca ti-a recomandat intrerupere de sarcina in sapt. 24. trebuia sa-l intrebi daca ar face el/ea intrerupere cand sarcina e asa avansata.

iti doresc un bebe sanatos si o nastere usoara. Claudia

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...