Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Recommended Posts

salutare fetelor,

am si eu o intrebare: la cate luni ar trebui invatat copilul sa manance mancarica mai nepasata? fetita mea are aproape 10 luni si cred ca ar fi momentul sa nu-i mai pasez totul cu blenderul. din pacate si-a format obiceiul de a refuza tot ce este mai consistent si chiar vomita, isi face sila. azi i-am zis bonei sa-i toace legumele crude marunt cu blenderul, dupa care sa le fiarba si sa-i dea la lingurita cu un pic de zeama. am sunat sa aflu rezultatul si mi-a spus ca doar ce i-a dat o lingurita asa si a si vomitat. mi-e si frica sa nu devina un obicei pt ea.

voi ce parere aveti? daca ma puteti ajuta cu un sfat, daca v-ati confruntat cu asa ceva....sunt un pic disperata....

am pus intrebarea asta si la alta tema dar m-am gandit ca daca creez un subiect nou am mai multe sanse sa fie vazut si sa capat raspunsuri.

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Draga, steff are 1 an si 5 luni si nu papa bucati...ci numai marunt asa. Efectiv vomita afara, da afara cu limba. Degeaba ma chinui io sa-i dau ca nu vrea. O sa vrea el pana la urma.

Io zic ca aici depinde de fiecare copil in parte

numai din sunca musca, din napolitane, mere, banane....si restul trebuie maruntit ca altfel ramane flamand.

de-ale gurii[pofta]

Veronicaid="red">,id="black"> mama luiid="black"> Stefan Peterid="blue"> 1 an si 4 luni

eu pe la 10 luni am inceput sa-i pregatesc papa as: 3/4 pasat cu blenderul si 1/4 pasat cu furculita. dupa cateva zile/o saptamana am pasat cu blenderul 1/2 din papa si 1/2 cu furculita. si tot asa pana a inceput sa pape numai pasat cu furculita si apoi si bucati mai mari. dar si acum consistenta preferata este pasat cu furculita. bineinteles ca mult mai mare decat in urma cu un an. mancarurile mai lichide 0ciorbe/supe) nu-i plac.

mami lui theo nascut la 29.Oct 2004

"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"

Buna,

Copii sunt pregatiti pt alimente mai solide, in bucatele, cand reflexul de inghitire si cel de mutare a mancarii spre baza limbii sunt prezente (cam 8 luni, din cate stiu eu)

Acum e posibil ca fetita ta :

- sa refuze pt ca nu stie sa inghita

- sa refuze pt ca a fost fortata sa manance

- sa refuze pt ca nu ii este pe plac mancarea

In orice caz, eu as zice sa o mai lasi o vreme si sa ii dai un morcov intreg in manuta sa il roada ea sau o felie mai mare mar, o bucata de banana, asa o sa le prinda gustul. In orice caz nu un biscuit sau lucruri cu care se poate ineca.

Las'o sa manance cu degetele daca vrea, stiu ca e greu cu bona dar macar in weekend, cand esti cu ea.

Succes !

offf, m-ati mai lamurit...credeam ca am ratat eu momentul in care trebuia sa-i dau copilului mancarea mai consistenta si mai groasa. o sa incerc si metoda ta, theo_2004id="red">. nu ma deranjeaza atat de mult faptul ca nu mananca mancarea mai consistenta cat faptul ca vomita. isi face sila si imediat vomita. si tare mi-e teama sa nu isi formeze un reflex din chestia asta. o sa-i spun bonei sa nu mai insiste cu mancarea. Din pacate de o luna nu mai stau eu acasa cu copilul, m-am intors la serviciu. si tare rau ma macina faptul ca nu mai controlez eu situatia. stiu ca bona se poarta frumos cu ea si fetita mea chiar reactioneaza foarte bine in prezenta bonei. bine ca vine week-endul si o sa incerc eu o noua consistenta la mancarica.

va multumesc frumos, fetelor, ca mi-ati raspuns.

astept in continuare sa-mi impartasiti din experientele voastre.

pupici

nu stiu dar cred ca devin dependenti de blender. eu nu i-am facut mancarica la blender niciodata. si a mestecat fain frumos de la 6 luni. in schimb, dupa doi ani n-a mai vrut neam fructe. si i le dau la blender. si zau daca pune gura pe vreo bucata de fruct,numai blenduite. daca totusi isi face curaj si gusta, la fel,isi provoaca greata. si are 3 ani. dar merg inainte cu tupeu, banuiesc ca pana la scoala renunta.numai fructe. mancare trage de la 6 luni de coaja de paine sau de copan de pui.eu cred ca le provoaca dependenta,pe bune!!

Alexia 02.05.2004(filmulete)

eu personalnu cred in dependenta de blender. stiu un copilas care a mancat pasat cu blenderul pana spre 2 ani pt ca intr-o zi la restaurant sa doreasca sa pape din farfuria mamei. si pana atunci i se oferise regulat astfel de mancare dar o refuzase categoric. dar acum fiecare cu parerea lui.

cat despre biscuiti ... nu se ineaca cu ei daca sunt din aceia speciali pt bb pt ca acestia se topesc, nu se fac coca si nu se lipesc de cerul gurii. exista si la noicei de la nestle care se recomanda de la 10 luni (sau 8?), hero de la 12 luni. iar afara (austria, germania) se gasesc si de la milupa care se recomanda de la 6 luni.

mami lui theo nascut la 29.Oct 2004

"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"

Noi am reusit cu morcov fiert taiat feliute pe lung (la 7 luni). Apoi cu banana tot feliute subtiri (la 8 luni). A, si biscuitii de la Nestle (la 7 luni si jumatate). Si Tea tot asa vomita cand simtea mai tare mancarea, dar acum nu mai sunt probleme (are 8 luni si jumatate).

Medeea, mamica de bebe Tea - 17 iulie 2006

Eu nu cred in dependenta de blender. Vlad al meu a mincat pasat cu blenderul pina fix in momentul in care i-au aparut maselutele (1 an si 2 luni). De atunci a inceput sa mestece singurel. Nu i-am mai pasat cu blenderul, ci doar foarte putin cu furculita, si a fost ok, nu i-a mai venit sa vomite la bucatele mai mari. Si eu chiar credeam ca va minca pasat pina la scoala. Daca nu are cu ce sa mestece, e normal sa se inece de la bucatele de mincare, parerea mea. Dar daca are masele si nu accepta decit pasat, atunci trebuie pus la treaba, mi se pare potrivita metoda cu trecerea treptata descrisa de Theo.

------------------

Numai bine,

Natalia si Vlad

Poze

cred ca sunt si eu vinovata. mi-a fost frica sa-i dau in mana coaja de paine sau biscuti sa rontaie cand era mai mica, asa cum mi-au spus unele fete ca au facut de pe la 6 luni. pe la 7 luni i-am dat banana, a ros ce-a ros cu gingiile si dintr-o data a deschis o gura mare...mare si a muscat din ea. m-am speriat foarte tare si i-am bagat degetul in gura si i-am scos-o. atunci am zis ca nu mai fac asa ceva. astept sa se faca mare si sa poata mesteca. de o luna i-am luat biscuiti de la nestle speciali. ii plac, roade un pic la ei si dupa aceea musca. chiar m-am bucurat zilele trecute cand i-am dat biscuit pentru ca a inceput sa si molfaie-mestece la bucatica rupta. din pacate, cand a vrut sa inghita, probabil i-a ramas o buccata mai mare nemestecata pt ca s-a inecat si a vomitat un pic.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...