spic de grau Publicat Aprilie 4, 2007 Raport Distribuie Publicat Aprilie 4, 2007 Am nevoie sa vad mai multe opinii... Nu mai stiu ce sa fac cu David. De la 18 luni a mers la cresa. Program normal - 8:30 - 18:00. Pana acum 2 luni cand am decis sa il trecem la program redus. L-am adus pe tatal meu aici, si ne gandeam sa il ducem la cresa 2 zile pe saptamana. Cresa trebuia sa gaseasca o alta familie ptr cele 3 zile ale noastre..Intr-un final au gasit o familie care cerea 4zile/saptamana. Asa ca ne-au convins sa ramanem noi cu o singura zi pe saptamana - miercurea. Precizez ca David are deja 3 ani. Deci - a mers mai bine de un an la cresa, cunoaste copii, educatoarele..jucariile, locul..tot! Din momentul in care am trecut la program redus ne e absolut imposibil sa il scoatem miercurea din casa. Plange si plange de mi se rupe sufletul!! Niciodata nu a facut asta inainte! Acolo imi face circul de pe lume! Seara in schimb, nu ar mai pleca acasa, si imi spune tot timpul ca i-a placut! Ce sa fac? Sa il opresc de la cresa? Sa il las? Nu vreau sa il opresc ptr ca in momentul de fata e cam singurul lui contact cu franceza.. Ca atunci cand l-am trecut la program redus, am zis ca o facem ca sa prinda si romaneste cu tata (care nu vorbeste boaba de franceza), iar acum avem probleme cu franceza... Ooof! Tu spui ca iubesti florile, dar le tai si le pui in vaza. Zici ca iubesti cainii, dar le pui zgarda si ii tii legati in lant. Te lauzi ca-ti plac pasarile si le inchizi in custi mititele... Cand spui ca ma iubesti mi se face frica. (Jean Cocteau)id="size1"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pisimuky Postat Aprilie 4, 2007 Raport Distribuie Postat Aprilie 4, 2007 Spic de grau, parerea mea e sa il lasi in continuare la cresa pentru ca o sa se obisnuiasca incetul cu incetul. Si eu cand am fost mica si m-au dus ai mei la gradi faceam ceva de genul - ma trezeam noaptea din somn si urlam cat ma tinea gura ( da' asa ingrozita ) ca nu mai vreau la gradi. Ai mei, in prima faza, (tata, mai ales ) i-a zis mamei mele sa nu ma mai duca dar educatoare a insistat ca o sa ma obisnuiesc doar sa mai aiba ei putina rabdare cu mine. Si intr-adevar m-am obisnuit dupa aceea. De asta iti spun de David, eu asa cred ca se va obisnui. Mamica de nazdravan Rares si Mihnea Good things last forever. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
speed Postat Aprilie 4, 2007 Raport Distribuie Postat Aprilie 4, 2007 eu cred ca in situatia ta as mai insista putin.daca seara cind il iei e totul ok si spune ca s-a jucat frumos inseamna ca gradinita in sine e ok si el poate protesteaza impotriva schimbarii "dinamicii". virsta de 3 ani e destul de dificila la multi copii; si fetita mea a avut o perioada cand s-a revoltat impotriva gradinitei. la fel zbiera de mama focului in fiecare dimineata dar dupa ce plecam eu de la gradinita se calma pe loc.acasa nu avea probleme, nu se trezea plingind noaptea,etc asa ca am pus manifestarile respective pe seama capriciilor virstei. daca micutul tau nu se poate reobisnui nici cum sau daca va "transpare" ca sunt si alte probleme legate de gradinita in sine atunci eu zic sa nu-ti faci probleme ca nu invata destula franceza.o va invata la scoala. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
spic de grau Postat Aprilie 5, 2007 Autor Raport Distribuie Postat Aprilie 5, 2007 Buna! Multumesc mult de raspunsuri. Problema care mi-o pun eu e: - de ce inainte nu plangea, si acum plange? - oare inainte nu avea incotro, si mergea acolo pentru ca vedea ca nu se poate altfel, iar acum se manifesta ptr ca e bunicul aici? Doar acolo sunt copii..sunt jucarii... nu e printre straini! Un an jumate a mers acolo 5 zile pe saptamana, 10 ore/zi! De ce acum cand merge doar o singura zi, refuza sa mearga? Ne asteptam ca el sa isi doreasca acea zi, sa zica ca abia asteapta sa vina ziua de miercuri - insa e exact pe dos! Iar cand ajung acolo se agata de gatul meu si imi zice sa il duc acasa. De ce?.. Tu spui ca iubesti florile, dar le tai si le pui in vaza. Zici ca iubesti cainii, dar le pui zgarda si ii tii legati in lant. Te lauzi ca-ti plac pasarile si le inchizi in custi mititele... Cand spui ca ma iubesti mi se face frica. (Jean Cocteau)id="size1"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
speed Postat Aprilie 5, 2007 Raport Distribuie Postat Aprilie 5, 2007 la virsta asta sunt destul de sensibili la schimbarea rutinei.si pe mine m-ar da putin peste cap o schimbare mai radicala in program daramite pe un micut de 3 ani.cum am mai zis,parerea mea e sa mai insisti citeva saptamini si daca chiar nu merge atunci lasa-l acasa.eventual incearca si schimba gradinita,poate ii va place mai mult in alta parte. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
nusicasiely Postat Aprilie 5, 2007 Raport Distribuie Postat Aprilie 5, 2007 poate ca ii place sa stea cu bunicul sa se joace. eu cred ca poti sa il mai opresti acasa din cand in cand,ca sa vada ca tii cont si de dorintele lui. cand totul pare pierdut este timpul sa crezi in miracole! elenica lu' mamica Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cristina_C Postat Aprilie 5, 2007 Raport Distribuie Postat Aprilie 5, 2007 quote:Originally posted by spic de grau Un an jumate a mers acolo 5 zile pe saptamana, 10 ore/zi! De ce acum cand merge doar o singura zi, refuza sa mearga? Ne asteptam ca el sa isi doreasca acea zi, sa zica ca abia asteapta sa vina ziua de miercuri - insa e exact pe dos! Iar cand ajung acolo se agata de gatul meu si imi zice sa il duc acasa. De ce?.. id="quote">id="quote"> Pentru ca stie ca exista alternativa: sa stea acasa cu bunicul, ceea ce ii place foarte mult. Dar nu te-ai gandit la varianta de a-l trimite la cresa/gradinita doar pana la pranz (ar avea contact cu copiii, cu franceza) urmand ca de la pranz sa stea cu bunicul? Asa le-ai impaca pe amandoua. In timpul anului probabil ca nu se poate, ca-i greu de gasit loc, dar de la toamna... Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
simali Postat Aprilie 5, 2007 Raport Distribuie Postat Aprilie 5, 2007 quote:id="quote">id="quote"> Ne asteptam ca el sa isi doreasca acea zi, sa zica ca abia asteapta sa vina ziua de miercuri - insa e exact pe dos! quote:id="quote">id="quote"> Eu cred ca este o dovada ca niciodata nu i-a placut la cresa, ca tot timpul a avut o angoasa pe tema asta dar, nestiind ca se poate si altfel si fiind probabil un pusti care nu vrea sa supere pe nimeni s-a conformat si a mers la cresa. In realitate acum iti spune ca la cresa nu s-a simtit deloc OK. alice Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
aurelia1278 Postat Aprilie 5, 2007 Raport Distribuie Postat Aprilie 5, 2007 Eu cred ca este vorba de iesirea din rutina. La cresa e ok, dar mergand numai o data pe saptamana, devine ceva neobisnuit. Evident, si cresa are dezavantajele ei in ochii baietelului (alte reguli, mai multa disciplina, mai multi copii care beneficiaza de atentia a mai putini adulti etc.). Pe parcursul zilei de cresa se obisnuieste cu "noutatile" si se distreaza, dar pana peste o saptamana uita. Ah, intrebarea era ce am face in locul tau. Daca ar fi posibil, l-as duce mai des la cresa. Zi de zi, chiar, la program scurt, sau macar o zi da, una nu. Bazar pentru Alex, un baietel diabetic Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
anamaria Postat Aprilie 5, 2007 Raport Distribuie Postat Aprilie 5, 2007 schimbarea rutinei este de vina! sigur ca ii place sa stea cu bunicul, e mai rasfatzat, etc. a vazut ca de-acum are alternativa si speculeaza asta, asa cum fac totzi piticii nostrii, de altfel... dar eu nu cred ca e vreo pb sa mearga la cresa in continuare! ce mi se pare mie ciudat este programul, fiind vorba doar de 1 singura zi pe saptamana copilul nici nu are timp sa se obisnuiasca la gradi... va mai dura pana se obisnuieste ca de-acum s-a schimbat programul, dar daca ii place la gradi o sa fie bine! _________________________________ Lumina Sfintei Invieri sa patrunda in sufletul si in inimile voastre, bucurandu-va de minunea Invierii Domnului nostru Isus Hristos! Clipe de neuitat alaturi de cei dragi si multe realizari! id="red"> Aid="red">Nid="green">Aid="orange">Mid="blue">Aid="purple">Rid="green">IAid="red">id="Stencil">, mama soldatzeilor de plumb [hagi]Bogdan - 04.07.2000 si [bonjovi]Tudor - 13.06.2003 poze cu frumosii mei (si nu numai [;)] ) ************************ DRAGOSTEA NU INSEAMNA DOI OAMENI CARE SE PRIVESC UNUL PE ALTUL, CI DOI OAMENI CARE PRIVESC IN ACEEASI DIRECTIE ! id="teal">id="size1">Antoine de Saint-Exupery id="teal"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.