simali Publicat Aprilie 5, 2007 Raport Distribuie Publicat Aprilie 5, 2007 Cam pe la varsta de 4 ani baiatelul meu a inceput sa acuze ocazional usturimi la urinat. Avea preputul inrosit. Vizita 1. Medicul de famile. Mi-a spus ca baiatul are fimoza si ca trebuie operat. Mi-a dat o trimitere la chirurgie. Vizita 2. Chirurgie pediatrica. Doamna doctor l-a consultata pe baiat, a spus ca preputul este inflamat si ca baiatul trebuie de urgenta circumcis. L-a apucat de pilea din varful glandului spunand "este posibil sa fie nevoie sa tai toata parte asta". M-a programat la operatie (cu anestezie generala a doua zi de dimineata). Vizita 3. O prietena cu un copil de aceeasi varsta. "Vai, dar noi am rezolvat problema inca din maternitate. Nici nu stiu cum de te-a lasat sa pleci asa. Lui Matei i-a tras asistenta de preput pana cand l-a decalotat complet. A curs putin sange dar acum e bine. Se decalotaza complet si-l spal la fiecare baie bine in interior." O intreb totusi daca sotul ei tine minte sa i se fi facut acest tip de igiena de catre mama sa. Spune ca nu. Cercetare pe net. Gasesc urmatoarele si mi se ia o ceata de pe ochi. http://www.circumcizia.org/fimoza.html http://www.cirp.org/library/treatment/phimosis/index_ro.html Nu m-am mai dus la nici o operatie. Am cumparat crema cu care ungeam copilul cand era BB (un preparat special care se gaseste la Farmacia Regala din Sinaia) si dupa o saptamana roseata disparuse. Nu mai acuza usturimi, iar daca se v-a intampla sa mai acuze voi proceda lafel: voi trata leziunea. Nici in ziua de astazi nu-l decalotez la baita ca sa-l spal in interiorul glandului. Am inteles ca urina contine compusi antiseptici care curata natural sub preput. Nu folosesc spumant la baia copilului si nici spunuri dure. Am vrut foarte mult sa va impartasesc experienta mea cu asa zisa fimoza, pentru ca mi-am dat seama ca este o nebunie nationala cu decalotatul baietilor la baita si circumcizia atunci cand apar infectii ale preputului. Nu stiu cine raspnadeste asemenea idei, dar ele sunt in toate spitalele si NU EXISTA MEDIC CARE SA NU TE SFATUIASCA SA FACI CIRCUMCIZIE BAIATULI DIN MOTIVE DE IGIENA. Eu cred ca parintii trebuie sa-si foloseasca bunul simt. Pe sotii nostrii nu i-au tras mamele lor de puta la fiecare baie si uite ce copii frumosi au produs pana la urma. Scrie cineva intr-un articol: Daca ti se infecteaza cotul il tai? Nu tratezi infectia. Nici cu preputul nu ar atrebui sa fie altfel. Noi suntem dovada faptului ca medicii se pripesc. alice Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ralumat Postat Aprilie 5, 2007 Raport Distribuie Postat Aprilie 5, 2007 Noi am facut operatie de fimoza saptamana trecuta. Din motive pur medicale, pentru a putea face apoi o cistografie (pentru ca nu era decalotat, nu putea introduce sonda in conditii sigure de igiena). Si eu am crezut gresit ca operatia de fimoza inseamna circumcizie. Nu e asa, pur si simplu ii despica un pic pielicica aceea pentru a largi si a putea decalota si spala. La circumcizie ii indeparteaza din pielea care atarna. Acum...nici pe sotul meu nu l-a tras maica-sa la baita, in schimb l-a operat la 8 luni pentru ca facuse infectie (de la urina se aduna depuneri).La fel s-a intamplat cu nepotul (care are acum 12 ani), insa la el, la 6 saptamani. O alta prietena l-a curatat in fiecare seara si a incercat sa decaloteze cat putea......insa acum 2 saptamani, la 1 an, de asemenea s-a inflamat si au ajuns tot la operatie. Concluzia? Fiecare copil e diferit....unii nu au absolut nimic, altii pot face infectii, iar altii complicatii. In cazul lui David al meu, din cauza fimozei facea pipi in 3-4 jeturi si se chinuia un pic, Faptul asta a dus la inflamarea unui perete al vezicii, care s-a ingrosat foarte tare. investigatiile continua......insa operatia a fost foarte traumatizanta pentru mine- sa-l vad atat de mic trezindu-se din anestezie....Bine ca a fost totul ok si in aceeasi seara eram deja acasa. Raluca [mamica]lui David Calin (28.11.2006) luna a patra Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
roxanaz Postat Aprilie 5, 2007 Raport Distribuie Postat Aprilie 5, 2007 informatiile sunt extrem de folositoare simali dar am sa le mut totusi la subiectul dedicat fimozei. va invit sa continuam acolo discutiile. multumesc pentru intelegere, Roxana Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.