Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Viroza sau infectie?

Recommended Posts

Baitelul meu e bolnav de duminica. Boala a debutat ca o racela, nas "curgator" si temperatura 38.1. Luni a inceput sa tuseasca dar f. rar, cam de 2 ori pe zi. Am fost la medic luni, i-a dat tratament cu Sumetrolim, ophtamesone N si nurofen. De marti pana ieri a fost si ragusit. In rest, vioi. Febra nu a mai avut de miercuri, dar inca ragusit. Ieri am sunat din nou dr si mi-a zis ca il lasam in continuare cu acelasi tratament si sa-l sun daca face febra. Acum o ora s-a sculat pentru lapte, si am constatat ca are iar febra.

Intrebarea mea este: cum imi dau seama ca este o infectie de tratat cu antibiotic sau o viroza? Nici eu nici medicul nu suntem pt antibiotic imediat. In cat timp ar trebui sa treaca o viroza?

Pupici [pup]

Andreea si Teo (26.08.2005)

Cat de mari suntem

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Acusor, sumetrolimul este Biseptol=antibiotic.

Dupa cum spui tu e vorba de laringo-traheita: ragusala+tuse.

de obicei astea sunt virale...in marea majoritate. Scade-i febra(asta e important), si rabdare ca va trece...pune-i seara pe perna(cearceaf) karvol pt desfundarea nasucului si sa ai la indemana novocalmin si paracetamol supozitoare in cazul in care creste febra.

Mergi inainte cu tt dat de medic(chiar daca e antibiotic) cel putin 5 zile...asa e corect si cu siguranta va fi ok. te inteleg pt ca si eu sunt disperata cand Fulvia e racita (picii nostri sunt de odata)[:o)]

La auscultatia plamanilor pare ca nu e nik...ca altfel iti spunea...banuiesc. mai e o chestie...ar trebui recoltat din gatut secretie si facut cultura si antibiograma...asta e dif intre viral si bacterian...daca iese ceva in exudat sau nu(virusii nu se vad)[cool]

Pupici si mai tine-ma la curent...daca pot te ajut!

Teo

Teo, multumesc. Am cautat acum pe net si am vazut ca Sumetrolimul asta e antibiotic. Probabil ca nu e asa de tare ca augmentinul sau ospamoxul. La plamani l-a ascultat si nu a auzit nimic. Mai avem de luat Sumetrolim pana maine dimineata.

Sper sa ne treaca la toti 3 cat mai repede (am luat si noi de la el). Toata casa e "mucoasa" [:D].

Pupici [pup]

Andreea si Teo (26.08.2005)

Cat de mari suntem

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...