Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

PT. consumatorii de NAN fara lactoza....

Recommended Posts

Baietelul meu mananca de vreo 2 - 3 luni NAN fara lactoza din cauza unor pb mai vechi cu burtica. Asa ca dr. a zis NAN fara lactoza si branzeturi + iaurt.

Este drept ca o perioada a avut un scaun pe zi (de regula dupa lapticul de seara), acum o luna a inceput cu 2 pe zi (dupa lapticul de dimineata si seara) ca vinerea trecuta sa intreaca masura: 3 scaune pe zi dupa laptic (mananca laptic si la pranz) destul de moi, plus ca imi spune de un timp incoace ca il doare burtica si ii vine sa vomite dupa ce bea laptele. El insa mananca laptele cu mare placere.

De sambata am zis stop NAN fara lactoza pana vorbesc cu medicul. Surpriza a fost ca n-a mai avut niciun scaun , iar ziua urmatoare doar 1. Asta in conditiile in care nu i-am mai dat NAN fara lactoza, in schimb a mancat iaurt si branza.

ma intreb daca acest NAN fara lactoza este chiar "fara lactoza" sau iarasi e vreun lot "defect".....Aveti vreo experienta in sensul asta ??? Multumiri,

geniest

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 28
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Buna! Fetita me are intoleranta la lactoza si de trei luni bea doar laptele asta. Atat. Ea nu are voie branzeturi, iaurt, unt, smantana, nimic. Doar Nan fara lactoza. Pot sa-ti spun ca de trei luni nu mai am nici cea mai mica problema cu scaunele, face o data la doua zile, fara exceptie, dupa-amiaza (parca ar fi robotel), si legat, fara mancare nedigerata. Inainte facea cum spui tu ca ai patint, de doua, trei ori pe zi, moale, nelegat...eu una zic Doamne ajuta ca am descoperit problema (ca am tras doi ani si nu stiam ce are), si ca ne-am reglat cu burtica. Ea a mai baut Nan fara lactoza si inainte, de cate ori imi facea diaree, si niciodata nu am patit asa, din contra...Nu stiu ce sa zic, sper sa nu fi nimerit un lot cu probleme...am mai auzit povesti din astea. Sau poate copilasul tau face scaune moi pentru ca nu tolereaza alt component al acetsui lapte. Te-ai gandit? am vazut ca are tot felul de uleiuri, cine stie ce nu toleraza micultul.

Multa sanatate va doresc!

Ianca Nasturica

Poze mai vechi

Povestea Burticii

Dialoguri strumfesti

http://iancadariana.blogspot.com/

Gentiana, nu ii poti da alta marca de lapte? delactozat adica. eu am citit cu ceva vreme in urma un articol strain unde spuneau ca Nan a primit reclamatii pe partea de produse hipoalergenice, pt ca proteinele nu erau hidrolizate suficient. ma gandesc ca poate si cu lactoza or fi avand ceva.

humana hn ai incercat?

Coraly si Sergiu (3 ian 2005)

poze

Sa sti ca si eu i-am dat nan fara lactoza si dupa o perioada facea kk de 3 ori pe zi si moale. Acum l-am schimbat de 1 sapt si cam de 2 zile face normal. Chiar ma gandeam ca are o problema cu ac lapte. Vad ca nu sunt singura cu ac problema. Singura solutie pe care o vad acum este sa renunt la ac lapte

Geniest, pai daca a baut trei luni si ceva si a fost ok...poate e doar o coincidenta. Poate tragi concluzii prea repede. Nu stiu ce sa zic...si noi bem tot de trei luni si e ok, ti-am mai zis. Sper sa nu patim si noi asta. Si eu era cat pe-aici sa cred ca piticul meu se constipa de la mazare, dar nu avea nici o legatura. Dupa o enterocolita urata, pe la un an, dupa ce mi-a vomitat in jet de nu stiu cate ori sucul de portocale pe care-l bause, m-am jurat ca nu-i mai dau portocala. Dar nu era de la asta, acum bea fara probleme. De asta zic, poate prea repede sa pui verdictul.

E adavarat ca si eu am mai auzit povesti cu Nestle. Cred ca Humana e mai ok, dar daca acum ne merge bine, nu mai schimbam nimic. Piticul tau are tot intolranta la lactoza?

Pupici!

Ianca Nasturica

Poze mai vechi

Povestea Burticii

Dialoguri strumfesti

http://iancadariana.blogspot.com/

Multumesc Dana de sfat. De aseara am inceput sa-i dau Milupa HN, care are lactoza si proteine din lapte (ca si Humana HN) de altfel. Am inceput aseara cu 1 masura si n-a acuzat nicio durere de burtica.

Diana, baietelului meu i s-a dat peste cap sistemul digestiv din cauza antibioticelor administrate de medici. Am tras mult cu el si inca ne luptam El nu are mititelul nicio intoleranta sau alergie dovedita prin analize. Intotdeuna au iesit bine. De asemenea imunitatea pe sist. digestiv este slabita de aceea se prinde giardia intr-o veselie indiferent de produsele antigiardia folosite. prima doza de antibiotic a luat-o la 2 ore de la nastere de la neonatoloaga ca sa previna o eventuala conjunctivita intraspitaliceasca pentru care oricum il trata cu picaturi de ochi cu antibiotic. De cand am plecat de la spital a refuzat sanul, lapticul, a fost mare chin. Si nu a luat f bine in greutate din cauza asta. Bineinteles ca am inceput drumurile la tot soiul de medici eu crezand (naiva pana la Dzeu) ca daca ajung la dr ne rezolvam pb.. Din contra...l-au indopat cu si mai mult antibiotice pe motiv ca are vreun microb care nu iese la coprocultura (desi el n-a facut febra niciodata pe motiv de burtica, ca posibil simptom al unei infectii bacteriene). Acum 1 an si ceva am spus STOP JOC si am ales sa ma ocup eu de el sub supravegherea unei dr. nutritioniste. De aceea orice ii provoaca scaune multe si moi ma supara. Credeam ca gasisem solutia cu NAN insa nu e asa.

De ce stiu ca e de la NAN ??? Pentru ca imediat ce i l-am scos s-a constipat (adica n-a avut scaun 1 zi jumatate) ceea ce la noi inseamna constipatie maxima[:)]. Nu-ti spun ce greu este cu alimentele de care trebuie sa-l tin departe.....

Fetelor, laptele fara lactoza de la Humana este HN???, sau altfel se numeste?Intreb asta pt. ca de ieri dr. ne-a recomandat lapte fara lactoza, in urma unei gastroenterocolite iar la farmacia de unde am luat laptele nu avea Humana, si ia-m luat NAN, inca nu pot sa vad ce reactii are fetita mea, pt ca a baut doar de 2 ori, o sa o urmaresc in cursul zilei de azi cu atentie.

Dory & Alexa [zana]

Variantele HN de la HUMANA SI MILUPA au putina lactoza si proteine bine hidrolizate, insa au.

Singurele variante fara lactoza ar fi (cel putin teoretic): NAN de la Nestle, la Novalac este o varianta fara lactoza si gluten (asa scrie pe cutie) sau lapte de soia de la Humana sau Milupa.

Fetele care au folosit pot spune daca Pregomin si Pregomin AS (De la Milupa, cred) contin sau nu lactoza. Eu nu le-am folosit si nu pot spune.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...