Sari la conținut
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

PT. consumatorii de NAN fara lactoza....

Postări Recomandate

Postat

Nu, nici soia nu suporta. Adica suporta 1 luna, sa zic, dupa care incep simptomele.

Dandu-i Nan fara lactoza eu zic ca nu este vorba de lactoza. Iar proteine a avut si in Nan si in Mipula HN. Ceea ce n-am incercat pana acum a fost varianta fara lactoza + fara proteine din lapte, decat soia pe care nu l-a suportat.

HA inteleg ca are si proteine si lactoza....pai asa e si HN...pe care l-am incercat.

• Răspunsuri 28
  • Creat
  • Ultimul Răspuns
Postat

Nu!!! Hn nu e hidrolizat!

HA e hipoalergenic, proteinele sunt descompuse. Da-i o cautare pe net si gasesti ambele variante cu descriere si componente.

Coraly si Sergiu (3 ian 2005)

poze

Postat

Hai ca m-am mai luminat putin. Exista 2 tipuri de Milupa HN (cu lactoza si delactozat). Eu i-am dat cu lactoza (este cel care are si pulbere de morcov). Cel delactozat are gust de mar + banane, insa are proteine nehidrolizate.

O sa incerc si Milupa HA. Nu i-am dat niciodata.

Postat

mie deja mi-e cumva rau sa mai si scriu cu cate ne-am legat la cap si inca habar nu avem cam pe unde ne situam cu fetita de 3 luni si 3 saptamani. O sa mai postez si aici ca poate poate ajung cu 1 mm mai aproape de lumina:

-n-a fost o mancaciosa de cand s-a nascut. Alaptata artificial.

-a mancat putin si greu, cu insistente, fara pofta, incercat la sfatul medicului diverse formule, corespunzator. Treptat refuzul alimentar a fost tot mai evident asa ca doar pacalita mai manca, treceau si 12 ore fara sa manace si ea tot nu cerea lapte. Plangea cand trebuia sa manance

-a luat in greutate normal totusi

-la 4 luni acusi, avem deja 2 ture de antibiotic la activ pt infectie urinara cu E.Coli, altfel analizele-s ok

-la 3 luni a debutat o oarecare diaree, adica scaune tot mai moi, scaune cu mucus, miros acru, moi pana spre apoase, cu colici....am reparat-o repede cu hidrasec, smecta si Humana HN

-hopaaaaaaaa,Humana HN....hm, cum a a dat de laptele asta brusc i-a placut, asa ca mesele ei au inceput sa prinda contur, ritm, cantitativ cresteau vazand cu ochii, lua in greutate normal

- dupa 3 saptamani de Humana HN revenim la sfatul medicului la laptele normal, formula...iar dupa numai 2 mese baute in sila, doar de foame, apare un scaun moale cu miros specific, aproape diareic. Credinta mea e ca daca insistam cu formula normala iar ajungeam la scaune apoase

Asa ca din nou suntem pe Humana HN, pe care-l bea. DAR eu ce sa inteleg de aici? pediatra ne-a spus ca nu ii putem testa in nici un fel intoleranta la lactoza sau alte componente din formula decat prin biopsie de colon si inca o analiza fff complicata, si nu se justifica, oricum ar fi e prea traumatizant, ei nu i se pare ca ar fi intoleranta la lactoza, totusi sa ramanem pe HN daca asta-i pica bine

Intrebarile mele sunt:

- Humana HA credeti ca i s-ar potrivi micutei? sau Humana SL ?

- Humana HN nu cred ca e un lapte de durata, e un lapte dietetic, nu? in timp poate avea consecinte nefaste, de genul carentelor nutritive daca il voi da fetitei in continuare? Pediatra deja ridica din umeri si czice sa-i dau asta daca-l mananca, pt ca intre a nu manca nimic si a manca fie si HN e ceva. Eu tot nu sunt linistita....

- ce fel de formula pot sa-i dau oare in cazul ei? sa-i priasca, si sa fie si ok pt cresterea ei sanatoasa?

merci si va rog, ajutati-ma, Coraly, vad ca tu stii despre formule destule, ce zici de cazul nostru?

lia

Postat

Pai unu la mana: dupa 2 ture de antibiotic, eu clar i-as da minim 7 zile de biotics. Antibioticele distrug flora microbiana, fara bacteriile bune nu se mai secreta enzimele care descompun proteinele, si asa apar tot felul de probleme, chiar si intolerante temporare la lactoza sau la proteinele de vaca. Asa ca in primul rand incearca sa repari raul facut de antibiotice cu o cura de probiotice. Cred ca in timpul asta mai poti sa-i dai humana HN, ca n-o fi foc. Si su stiu ca e pt regim si nu se da indelungat, dar inca o saptamana nu e asa mult. Apoi poti incerca sa treci pe Humana HA, care nu e asa gustos poate ca HN, dar e hipoalergenic si asigura necesarul complet de nutrienti pt varsta respectiva.

Daca dupa 7 zile de biotics si dupa trecerea pe HA continua sa faca scaune moi, atunci se pune problema sa cauti lapte fara lactoza, o formula mai speciala, si sa ii dai mancare de regim. Mai mananca altceva pe langa lapte?

Coraly si Sergiu (3 ian 2005)

poze

Postat

Si bb le meu, Luca mananca din decembrie anul trecut Pregomin, care este incomparabil cu Nan si celelalte fara lactoza, dar are dezavantajul de a fii scump- 550.000 lei vechi cutia de 450 g.

Ti l recomand cu caldura daca bb chiar are nevoie de el, dar eu nu cred ca are vreo intoleranta la lactoza, atata timp cat de la iaurt si branza nu are nimic.

Postat

Dorsiliaid="red"> incearca sa dai fetitei probiotice.

Fii multumita ca a luat totusi in greutate, cat de cat normal, ca nu vrei sa stii ce inseamna sa vezi acul cantarului in aceeasi pozitie cu lunile....

Incearca mai multe variante de laptic special. Humana HN pe care-l mananca cu placere ,dupa cum spui, are lactoza si proteine din lapte ??? Daca da, inseamna ca depinde de cantitatea de lactoza si proteine din fiecare tip de lapte. In varianta HN sunt mai putine.

Pana la 4 luni de 2 ori antibiotic (apropo a fost oral ???) e mult, iar daca a mai fost dat si pe gurita.....a facut ravagii, probabil.

Eu o sa incerc varianta Milupa HA sa vad ce se intampla ???

Daca nici cu asta nu sunt multumita incerc si Pregomin. Ce sa mai fac ???

Postat

Lia, a papat si fetita mea Humana HN destul de mult timp, vreo 2 luni (era mai mare decat a ta, avea vreo 8-9 luni) si doctorita noastra ne-a zis sa stam linistiti, ca e ok, sunt copii care beau ani de zile lapte fara lactoza si n-au probleme.

Acum eu nu mai am prin casa nicio cutie de HN, dar tu ai putea sa te uiti la lista aia cu vitamine/minerale/proteine/etc. etc. etc. si sa compari cu o cutie de lapte normal. Eu cred ca diferentele pe care le vei gasi sunt mici (poate chiar numai continutul de lactoza sa difere).

Bazar pentru Alex, un baietel diabetic
Postat

baietelul meu primeste de vreo 4-5 luni NAN Fara lactoza si are cam doua scaune pe zi.Inainte avea si 5.Daca mai primeste si altceva in afara de lapte, poate sa nu fie laptele de vina.Ma intreb insa cat ii voi mai da fara lactoza ca are deja 1 an si o luna.

FlorentinaE

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...