Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Relatia mama - primul copil, tatal - al doilea cop

Recommended Posts

Voi cum stati la acest capitol?

Ca la noi lucrurile stau asa:

dimineata la 7 ii dau celui mic sa manance (il alaptez) apoi il imbrac pe cel mare ( caruia i-a dat tati sa manance) apoi cel mare pleaca la gradi cu tati. Eu stau toata ziua cu cel mic. La 5.30 cobor in fata blocului cu cel mic si il iau pe cel mare ( vine acasa cu microbuzul de la gradi). Daca timpul nu permite mai stam o jum de ora afara, dar de cele mai multe ori se face ora de masa pt bb asa ca venim acasa. Acasa, il dezbrac repede pe cel mare, il las sa se joace sau ii pun desene iar eu il alaptez pe bb. Intre timp apare tati. Le dau cina. Apoi ne pregatim de baie. Tatal ii face baie celui mare, eu ii pregatesc laptele. Apoi eu ii fac baie celui mic, il alaptez si il culc. Tati il culca pe cel mare ( ei dorm impreuna; din pacate stam la 2 camere si pt ca cel mic mai mananca noaptea nu ii pot culca in aceeasi camera, asa ca dormim fiecare cu cate un copil).

Se mai intampla ca cel mare sa ma cheme si pe mine sa il adorm, dar de multe ori pe cand termin cu cel mic el doarme deja. Cand ajung insa e fericire mare, stam toti trei in "casutza" (sub plapuma) si citim povesti.

Cel mare pare sa constientizeze ca eu sunt in permanenta ocupata cu bb, dar nu pare sa fie gelos, il pupa , ii da jucarii, cand plange vine si ma trage sa ii dau sa suga, se joaca cu el. Am uitat sa zic : cel mare are trei ani si 8 luni iar cal mic 6 luni jum.

Pe de alta parte, el vorbeste acum mai mult cu tati, el e confidentul lui, discuta impreuna despre ce afise publicitare au mai aparut prin oras, cum merg ei la Tandarica, etc. El ii spune tatalui pe nume si se intampla, mai nou, sa ma strige prin casa folosind numele lui, din obisnuinta. Iar tatal fiind acaparat de cel mare nu prea are cand sa stea si cu cel mic. Ieri il tinea in brate si era tare smiorcait, cand l-am luat eu a tacut imediat. Cu cel mare a fost altfel, a avut timp si il scotea afara, ii facea el baie cateodata, etc. Se mai intampla, rar, sa il bag si pe cel mic in cada cu cel mare si cu tati si atunci veselia e mare.

Deci, la voi cum e? Cel mare e "copilul lui tati" si cel mic " a lui mamii"? Cand se echilibreaza situatia asta?

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul răspuns

la noi inca nu e cazul,ca avem doar un bebe,dar ma gandesc ca sotul vrea sa te ajute si vede ca esti ocupata cu cel mic,asa ca a luat responsabilitatea celui mare,pe care poate el sa il hraneasca etc.probabil se gandeste ca nu prea poate sa ajute cu cel mic.tu zici ca atunci cand ii face baie celui mare tu ii faci lapticul si apoi tu te duci sa il alaptezi pe cel mic si tati cu cel mare.pai nu prea are ce face.ca nu il poate hrani el pe cel mic,ca sa faceti schimb.

plus,ca ar mai fi ceva.sotul meu facea asa cu fetita unor prieteni,ca era mai mare si se putea juca cu ea.a noastra era prea mica,acum are 5 luni,dar se poate juca cu ea.

eu cred ca el se gandeste ca asta e solutia.poate reusesti sa il implici atunci cand incepi diversificare asi e si sotul acasa,sa ii dea cu lingurita si tu sa stai cu cel mare.

in ceea ce priveste,strigatul pe nume,eu nu prea sunt de acord cu asta.am mai auzit si la altii,dar nu prea imi place.parintii sunt parinti,nu prietenii de afara sau de la gradi,pe care sa ii tratezi asa,de al egal,sa poti tipa si tu la ei cand ei mai ridica tonul sau sa iei tu decizii pentru ei .

poate ca am zis prea multe.

cand totul pare pierdut este timpul sa crezi in miracole!

elenica lu' mamica

Nu sunt efectiv in aceeasi situatie ca tine, dar voi fi in curand deoarece il asteptam pe bebe 2. Dar parerea mea este ca daca copilul nu are "derapaje" inseamna ca este multumit si satisfacut de situatia aceasta. Si este normal sa fie tatal confident pentru ca sta mai mult cu el. Nu conteaza cine este mai apropiat de copil, important e sa fie toata lumea multumita.

Situatia o sa se echilibreze peste ceva timp, cred peste 2 ani, atunci cand copii o sa aiba aceleasi preocupari, stau la masa impreuna, etc.

Daca pe tine nu te multumeste situatia aceasta, poti sa faci mai mult in sensul sa il pui pe bebe 2 in brate la tati si tu sa te joci cu cel mare. Chiar daca se smoircaie, e normal pentru ca sta cu tine 90% din timp. Si sa inversati rolurile la imbaiere pentru ca cel mic nu mai e nounascut. Sau sa-i speli tu si sa-i dai lui tati sa ii stearga. Ideea este ca sa faci lucruri si pentru cel mare asa cum faci si pentru cel mic.

Eu asa mi-am propus, sa vedem ce o sa iasa in final. Si iti zic ca esti o fericita ca ai un copil mare si intelegator, si ajutor de la sot.

Mamica de Alex (3,10 luni) si graviduta de 12+

si eu m-am gandit la situatia asta si mi-am propus ca in cel mai scurt timp sa le gasesc momente comune, cum ar fi de exemplu diversificarea, sa stam toti la masa de exempl;u, chiar daca e mai simplu sa dau celui mic de tot si apoi Sofiei.

O sa vedem cum facem, daca spui ca celk mare iubeste f mult bebelusul e de bine, ai sa vezi ca in 3, 4 luni se vor juca impreuna mai mult, deci va putea si tati sa preia copilul mic si tu pe cel mare, numa nitica rabdare trebuie.

Sabina si [hippi] Sofia Galagiaid="teal">id="Times New Roman">id="teal">id="Times New Roman">

Cea mai lungã cale este calea care duce de la urechi la inimã.id="Verdana">id="purple">

Nici mie nu-mi place strigatul parintilor pe nume dar nu pentru ca asta ar insemna ca ii tratezi de la egal la egal si iti permiti orice fata de ei (nici pe departe nu inseamna asta!) La gradinita, de exemplu, copiii ii spun educatoarei pe nume si o tutuiesc, dar in nici un caz din lipsa de respect.

Daca Robert m-ar striga pe nume as fi trista, pentru ca nu mi-ar mai spune nimeni "Mama", si asta e cuvantul pe care imi doresc cel mai mult sa-l aud. Vorrba lui : "Pe tine te cheama "Mama"[flo]

Si mie imi zice mama, nu imi spune pe nume dar sotzul asa a vrut el, e optiunea lui, pe mine nu ma deranjeaza. Ii mai spune si tata cand vrea ceva [:D]. Si eu prefer sa imi spuna mama, ca am privilegiul sa imi spuna asa doar el si cel mic. Pe nume imi zic destui.

Dar nu despre asta e vb in topic.

E clar ca nu despre asta e vorba, scuza-ma de off topic.

E bine ca cel mare si-a gasit un confident in tata si ca fac multe lucruri impreuna. Si al meu (4 ani) desi n-are un frate mai mic, petrece mult timp cu tatal lui, au ei socotelile lor. Cred e si varsta cand isi manifesta preferinta pentru parintele de acelasi sex, il ia drept model. Bebelusul tau, in schimb, are acum foarte mare nevoie de tine, mama lui. De asta situatia mi se pare echilibrata la voi si ma bucur ca baietelui cel mare nu este gelos pe fratiorul lui. O sa creasca si cel mic si-o sa vezi ce frumos o sa va distrati in 4.

Si la noi e cam la fel, Eduard are 2 ani si 9 luni, Eric are 9 luni. Singurele diferente ar fi ca eu nu il alaptez pe Eric si ca el doarme cu noi in dormitor si Eduard are camera lui. Nici eu nu pot sa-i culc in aceiasi camera(desi tare mi-ar placea) pentru ca Eric se trezeste de multe ori noaptea(abia acum ii ies dintii) si inca are 2 mese noaptea. Si sotul meu s-a implicat mult in cresterea lor inca de la inceput(nici nu avem alt ajutor) iar acum se ocupa preponderent de cel mare. Cu masa sa sti ca am rezolvat de cand cu diversificarea, mancam toti 4 cand e si bebe treaz. Il luam in carucior in bucatarie si papa si el mancarica lui. In parc mergem seara si in weekend toti 4, la cumparaturi si in vizite la fel. Nici Eduard nu e gelos, isi iubeste tare mult fratiorul dar oarecum se vede ca abia asteapta sa vina tati de la servici ca sa poata sa-i acorde mai multa atentie.

Eu cred ca peste 1 an lucrurile se vor echilibra complet. La noi a fost mai greu in primele luni, pana si-a facut si bebe un program de masa/somn. Acum mi se pare mult mai usor, baie fac amandoi seara la aceiasi ora, apoi papam si merg cam odata la somn. Dimineata la 7 cel tarziu sunt amandoi sculati. Si recent vad ca au inceput sa se joace impreuna, bine ca si dierenta de varsta e mica si Eduard are multaaa rabdare cu Eric.

Va fi bine, ai sa vezi[flo]!

Dar poate intra si mamici cu copilasi mai mari sa ne spuna din experienta lor cum au evoluat lucrurile.

Corneliaid="Comic Sans MS">id="red">, mami de[bicla]Eduardid="blue">id="Comic Sans MS">id="blue">id="size1"> si[copil]id="Comic Sans MS"> Ericid="Comic Sans MS">id="blue">id="red"> id="red">

id="Comic Sans MS">id="blue">

APRILIE 2007id="size1">id="blue">id="Comic Sans MS"> [foto]

Nou stil de viataid="brown">

Eunice, eu sunt cam in aceeasi situatie. Am o fetita de 3 ani si 10 luni si una de aproape 6 luni jumate (apropo, nu vii la Bucurii de sept-oct?). Si mie imi e ciuda de multe ori ca nu pot sta mai mult cu cea mare, ea doarme singurica in camera, eu cu cea mica, tati (de vreo 2 sapt) singur in sufra. EU am probleme cu cea mica cu somnul, se scoala la 3 sferturi de ora, o ora TOATA noaptea si...vrea sa suga, nu neaparat sa pape, dar sa ma simta. In fine, nu asta e subiectul. Vroiam sa spun ca din cauza asta nu pot sa o culc eu pe cea mare, sa ii citesc poveste, sa o spal seara decat rar. SI la mine cea mica e obisnuita mai mult cu mine si se linsiteste mai mult la mine. Noi stam destul de mult insa impreuna, cu totii, seara sau in we sau in vacante. Cea mare se joaca mult cu cea mica, o iubeste mult, iar cea mica se uita la cea mare ca la soare. Problema e ca Ana (cea mare) e cam agresiva, se joaca cu ea cam brutal, ca cu papusile. Asa ca trebuie mereu pazite si temperata cea mare. Eu am totusi speranta ca in jumatate de an, maxim un an lucrurile vor sta altfel. Vreau sa le cazez in aceeasi camera, dar...cand o dormi cea mica toata noaptea (deocamdata...nici pomeneala). Daca e asadar sa sufar de ceva e ca nu imi pot petrece mai mult timp DOAR cu cea mare, dar, poate nu ar trebui sa ma gandesc asa, in fond sunt surori si de acum va trebui sa fie mereu impreuna si sa fim mereu impreuna.

Marina, mamica Anei (21.05.03) si a Marucai (29.09.06)

noi avem 2 fete, una de 6, 3 ani si una mica, de 1,4 ani...un timp, pana pe la 6-7 luni ma ocupam eu de cea mica, si sotul de cea mare..pe urma, am echilibrat putin balanta si facem schimbul mereu, sa aiba fiecare parte de amandoi parintii nu numai de unul...e mai sanatos asa [:D]id="blue">

tati si printesele : http://thumb0.webshots.net/t/57/557/3/38/46/2943338460092654700KuUueE_th.jpg

nasterea Ioanei Teodora : http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=87474

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...