Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Cum procedati cu jucariile?

Recommended Posts

Am o fetita de 2,4 luni si ma intrebam cum procedeaza ceialti parinti cu jucariile cumparate pentru copiii lor? Adica:

- de ficare data cand copilul isi doreste ceva il cumparati atunci sau asteptati pana soseste o sarbatoare ca sa i-l dati? sau depinde de ce anume isi doreste?

-mergeti la cumparaturi si daca vede ceva anume il cumparati pe loc sau asteptati sa-i fie surpriza? sau depinde de ce anuma e vazut?

-spuneti ceva de genul: o sa-ti aduca iepurasul, Mos Craciun sau mai stiu eu cine daca esti cuminte? sau il primeste daca face ceva anume pe care in mod normal refuza sa-l faca?

-cumparati ceva mai mare si mai scump despre care sunteti sigur ca i-ar place , observand ca tanjeste dupa el, si i-l oferiti cu anumite ocazii:onomastica, iepuras, Craciun.

Eu astept anumite evenimente pe a-i oferi cadourile preferate,daca poti sa le numesti asa,iar la cumparaturi daca mergem nu obisnuiesc

sa-i cumpar jucarii numai daca constat ca-i lipseste ceva anume.De ex : scaunele pt casuta ei sau creioane pt colorat la noua carete de colorat.

Astept raspunsurile voastre si poate prin impartasirea experientei mai invatam cate ceva unii de la altii [:D].

id="green">

[indecis] mamiid="green"> Carmenid="green"> siid="brown">[majoreta] Melania Ioana(14.01.2005)id="orange">

POZE id="pink">id="size3">

[cit] ASA DA-id="limegreen">ASA NU !id="black">id="size4">

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Eu am fetita mica si chiar ma gandeam zilele trecute, cu sotul meu, cum o sa fie cand o sa aiba cativa anisori si o sa ne ceara. Stiu ca vazusem la Super Nanny parca, ca nu trebuie sa le dam sa se joace decat cu maxim 3 jucarii odata si cand cumparam jucarii noi trebuie sa-i stimulam de genul: daca esti cuminte saptamana asta iti iau o carte de colorat sau daca esti cuminte pana la Craciun, Mosul iti aduce o trotineta, etc. Nu stiu, dar acum este oferta de jucarii atat de mare si e greu sa fi parinte dar e greu sa fi si copil.

ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)

Nu stiu cum voi proceda peste un an sau doi, are 10 luni si saptamana trecuta am mers intr-un super market si a vazut papusi, si s-a intins dupa ele vociferand in limba ei, m-am facut ca nu inteleg, nu aveam bani de papusi la noi, nu am crezut ca asa de mica va avea vreo reactie la vederea lor pe raft. Cred ca voi reactiona la cerintele ei in functie de citi bani voi avea in portofel. Zic, nu stiu[biz]

Arta este lunga, viata este scurta

Catalina - Mamica de printesa

Jucariile mai scumpe si de calitate se ofera la ocazii deosebite .

Cand fi`mea e cuminte si se comporta exemplar, primeste pufuleti cu surprize, oo Kinder si ea e atat de fericita [^] Avem o cutie cu ele, din care dispar din cand in cand cele rupte [hot]

________________________________________id="red">

Daria &id="Trebuchet MS"> [zana]id="red"> GIULIAid="Trebuchet MS">_(2004_08_16)id="Trebuchet MS">id="red">

Cand mergem la cumparaturi fetita mea isi alege singura cate ceva. Ca sa nu avem discutii contradictorii in public, o las sa puna in cos si eu apoi pun la loc in raft ceea ce si-a ales. Asta daca e ceva cu care eu nu sint de acord. Dar, in general, alege jucarii bune asa ca...

Marilena - mamica Alexiei (26 iunie 2004)

Toti copii trebuie sa stie ca nu li se cuvine TOTUL! Bineanteles ca noi parintii vrem pentru ei in general tot ce nu am avut noi in copilarie. Ma si intreba sotzul de multe ori: pentru cine le-ai luat, pentru tine sau pt. copil? [:D]

Totusi sa nu exageram. In functie de buzunar, fiecare face cum crede de cuviinta.

Silvanaid="red"> [:-)))][:-)))], mai stiu si eu pe una ca si tine [:D],dar ma linisteste gandul ca de cele mai multe ori se joaca cu ele si-i sunt dragi.

Dariaid="red"> sunt o idee buna pufuletii cu surprize .Nu mi-a trecut prin cap chestia asta, poate pt ca nu e moarta dupa pufuleti ?![:D]id="green">

[indecis] mamiid="green"> Carmenid="green"> siid="brown">[majoreta] Melania Ioana(14.01.2005)id="orange">

POZE id="pink">id="size3">

[cit] ASA DA-id="limegreen">ASA NU !id="black">id="size4">

De obicei primeste de sarbatori si in unele cazuri cand vrem noi sa ii facem o surpriza. Dar intre sarbatori nu primeste cadouri ft mari: puzzle, carti, creioane, plastilina, etc.

Daca merge cu noi, nu face scene ca vrea ceva anume. De obicei intelege daca nu e voie sau nu putem cumpara. Uneori ii propunem altceva si e fericita cu orice. Dar nu e regula sa ii luam ceva. Sa ii iau de fiecare data ce vrea ea si neaparat ceva, nu mi se pare prea bine, pentru ca asa se obisnuieste si asa va cere.

Sa o las sa puna in cos si pe urma sa pun inapoi pe raft nu am cum, ca tine minte, si acasa o sa caute in pungi.

Asa, pana cand, s-a stabilit asa de la sine o regula: luam cand consideram necesar si inca nu au fost scene si concerte( oricum nu prea mi-ar pasa ca face o scena daca o simt ca e o incercare de manipulare, chiar daca as fi in public)

Are 2 ani si 7 luni.

Lilia si Ameliaid="red">(26.09.2004)

id="left">id="right">id="right">

Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. id="size1"> ( DH)id="black">

Robert al meu are 3 ani si jumatate. Pana la varsta de 2 ani, nu isi manifesta dorinta de a avea ceva anume. Dupa varsta de 2 ani (mai bine zis pe la 2 ani si jumatate) a inceput sa "vrea de toate"

Ne-am facut o regula.

Cadourile pe care nu si le alege singur le primeste de Iepuras, de Craciun si de ziua lui. De obicei le cumpar in functie de ce vad ca i-a placut si nu i-am cumparat din magazin: jocuri de logica, carti de colorat sau de povesti, acuarele, creioane colorate, jocuri de colectivitate, etc.

Cand mergem la cumparaturi,in magazin, se opreste in fata masinutelor si incepe "vreau si asta, vreau si asta, vreau si asta."

Il pun sa aleaga intre doua jucarii (in jurul pretului de 10 Ron maxim). Dupa ce alege singur ceva e foarte multumit de alegrea facuta pentru ca este a lui.

Daca in schimb nu am cum sa ii cumpar ceva, pentru ca nu pot sa ii iau tot timpul cate ceva, ii comunic simplu: "Acum mami, nu are bani". Repet asta de 3 ori maxim si apoi plec de la raionul cu jucarii. Nu mi-a facut niciodata o criza de trantit pe jos in magazin. A venit imediat dupa mine (bosumflat e adevarat.

Cu drag

Liana

http://community.webshots.com/user/TudorAnastasiaDiana

http://community.webshots.com/user/tudorrobertalexandru

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...