Kefi Publicat Aprilie 14, 2007 Raport Distribuie Publicat Aprilie 14, 2007 Buna fetelor! Tocmai am cumparat si noi un gratar care are si capac - ceva asemanator ca aici http://bbq.about.com/cs/toppicks/tp/aatp042403.htm. Sotul meu crede ca putem face la el si carne afumata [pofta]. Nu rideti ca nu ma pricep... Credeti ca se poate[alcool]. ? Si daca spuneti da, poate ma invatati si pe mine cum! Dar sa nu fie spicy tare ca nu ne place . Kefi [cheers] Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
anamaria Postat Aprilie 17, 2007 Raport Distribuie Postat Aprilie 17, 2007 nu prea pricep intrebarea... tu vrei sa pui in grill carne cruda si sa iasa afumata? ca asta nu stiu daca se poate... sau vrei sa cumperi carne gata afumata pe care s-o pregatesti dupa aia la grill? in cazul asta, tai carnea felii nu prea subtziri, ca sa nu iasa friptura uscata, le pui la gratar si le faci ca pe orice alta friptura. [alcool] _________________________________ Lumina Sfintei Invieri sa patrunda in sufletul si in inimile voastre, bucurandu-va de minunea Invierii Domnului nostru Isus Hristos! Clipe de neuitat alaturi de cei dragi si multe realizari! id="red"> Aid="red">Nid="green">Aid="orange">Mid="blue">Aid="purple">Rid="green">IAid="red">id="Stencil">, mama soldatzeilor de plumb [hagi]Bogdan - 04.07.2000 si [bonjovi]Tudor - 13.06.2003 poze cu frumosii mei (si nu numai [;)] ) ************************ DRAGOSTEA NU INSEAMNA DOI OAMENI CARE SE PRIVESC UNUL PE ALTUL, CI DOI OAMENI CARE PRIVESC IN ACEEASI DIRECTIE ! id="teal">id="size1">Antoine de Saint-Exupery id="teal"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
alintaroma Postat Aprilie 17, 2007 Raport Distribuie Postat Aprilie 17, 2007 Kefi gratarul care l-ati luat e doar pentru gratare , rolul capacului e pentru a se face carnea mai repede (cred eu )sai nicidecum pentru a prinde fum , mai ales ca al nostru e pe gaz. Noi facem gratare si nu are aroma de fum deci nu functioneaza pe principiul afumatoarelor. Cred ca tu la asta te refereai nu? Uite aici afumatori ... http://shopping.msn.com/results/shp/?bcatId=5285,av=3176-4567516,SortBy=POP,Order=D,edt=1,ptnrId=169,ptnrdata=15735973 Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Kefi Postat Aprilie 17, 2007 Autor Raport Distribuie Postat Aprilie 17, 2007 Buna, anamaria si alintaroma! Imi pare tare bine ca mi-ati raspuns. Chiar imi luasem gindul ca cineva o sa raspunda la intrebarea mea ciudatoasa. Asa am stiut si eu, ca nu poti sa afumi carne cruda la un grill cu capac, da' ce sa-i faci, sotul (si eu in final)... Stiam si noi de existenta afumatorilor, dar ne gindeam ca poate, cine stie, revolutionam noi America ! Scuzati, Canada! Oricum, eu tot nu am inteles daca tu (alintaroma) folosesti acel capac cind faci carne la gratar. Pui capacul in timp ce carnea e pe gratar? Si mai am o intrebare, acum ca ne-am lamurit cu afumaturile. Cum pregatiti voi carnea pentru gratar? Eu nu ii pun nimic, nici un condiment,si iese tare buna, dar totusi ma gindeam ca poate imi da-ti voi niste sugestii mai apetisante... Poate e o idee buna sa schimb titlul subiectului (nu stiu daca se poate?) in "Carne la gratar"? Ce ziceti? Multam mult! Kefi Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
alintaroma Postat Aprilie 17, 2007 Raport Distribuie Postat Aprilie 17, 2007 Kefi eu gratarele le fac in felul urmator: - cumpar doar carne pentru stake cu os , asta am vazut-o si la tv ca e cea mai recomandata carne pentru gratar - apoi o condimentez cu renumitul condiment de pe aici Mr. Dash si cu ceva seasoning salt si le las asa pe farfurie acoperite cu folie de plastic (sa patrunda condimentele in carnita)date la frigider macar o ora inainte de a le pune pe gratar - apoi incalzesc gratarul cam 10 minute apoi pun carnita la foc potrivit si pun capacul gratarului pentru a nu se usca carnea - o intorc atunci cind se desprinde de pe grill (daca "opune" rezistenta [:D]trebuie sa o mai lasi) - si cind e facuta 90% o stropesc cu vin alb pe ambele parti si o mai las 10 minute Ies super gratarele chiar simbata seara am implementat unul . Daca nu crezi te invit la degustat Eu asa le fac , poate mai vin si alte fete cu alte retete. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Kefi Postat Aprilie 17, 2007 Autor Raport Distribuie Postat Aprilie 17, 2007 quote:Originally posted by alintaroma - apoi o condimentez cu renumitul condiment de pe aici Mr. Dash si cu ceva seasoning salt si le las asa pe farfurie acoperite cu folie de plastic (sa patrunda condimentele in carnita)date la frigider macar o ora inainte de a le pune pe gratar id="quote">id="quote"> Si daca stii, ce contine condimentul Mr Dash? Ca eu nu stiu daca il gasesc pe aici... Kefi Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
alintaroma Postat Aprilie 17, 2007 Raport Distribuie Postat Aprilie 17, 2007 Uite asta e http://www.mrsdash.com/MDproducts/products_sb_original.cfm se gaseste la Costco si Sam's club ups ! si e o Mrs nu un Mr .... scuze! Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Kefi Postat Aprilie 17, 2007 Autor Raport Distribuie Postat Aprilie 17, 2007 Mmmm... Yami, yami... Mersi de idee. O sa incerc si eu. Abia astept sa vad cum iese! Deci pina la urma capacul ala isi are si el un rost, nu e numai de decor. Bine de stiut! Kefi [cheers] Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bruxinha Postat Aprilie 18, 2007 Raport Distribuie Postat Aprilie 18, 2007 Mie una nu-mi place carnea afumata si n-am facut asa ceva, in schimb am vazut intr-o emisiune, License for grill parca se numea, ca se poate face si asta la gratarul cu capac. Anume iti trebuie talas de lemn (de cires, mar - zicea negrul ala) pe care il umezesti si-l impachetezi in foitza de sstaniol, si intzepi pachetul cu furculitza. Pui pachetul pe gratar, pui si carnea si lasi capacul (stai ca acu-mi pica fisa, ala era un gratar electric..). Noah si dupa fo 2-3 ore, iese carnea afumata bine. Si-atata. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Kefi Postat Aprilie 18, 2007 Autor Raport Distribuie Postat Aprilie 18, 2007 Hi, bruxinha Mersi pt info. Cred ca m-ai convins sa incerc si eu. Grill-ul meu e pe gaz natural, dar nu cred ca conteaza. Cred ca important e sa poti mentine o temperatura constanta si scazuta pt citeva ore. Nici eu nu am stiut ca imi place carnea afumata pina cind am mincat acum citeva luni la cineva (el zicea ca a tinut carnea la afumat 5 ore). De fapt ce imi place este nu exact afumatura ci faptul ca iese carnea f frageda. De ex, eu fac steak-uri de porc la gratar, dar carnea nu iese frageda, iese tare ca o talpa (bine, am exagerat putin...). Ma gindesc ca faptul ca sta asa de mult timp la foc o face sa devina mai frageda. Kefi Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.