Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

2 ani- ochelari de soare

Recommended Posts

Buna,

Medicii oftalmologi recomanda protejarea ochilor de soarele puternic chiar de la varste mai mici de 2 ani. Eu i-am luat niste ochelari de soare ieftini sa vad daca reuseste sa ii tina pe ochi si daca nu il deranjeaza si se pare ca ii place cu ei. Nu stiu totusi daca e mai rau sa stea in soare fara ochelari sau e mai rau sa stea cu ochelari de plastic. Intr-adevar, oftalmologii recomanda ochelari de sticla si lentile de culoare verde, dar asemenea ochelari costa enorm, nici eu nu mi-am permis.

Astept parerile voastre.

Multumesc.

Cristina si bb Daniel (27.06.2005)

www.iacobescu.tk

http://photos.yahoo.com/ph//my_photos

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Stii cum e cu ochelarii de sticla, se pot sparge. Robert a purtat intr-o vara ochelari de soare din plastic, cu lentile albastre, avea vreo 2 ani si jumatate pe atunci. Dar nu-i purta nci atunci tot timpul Vara trecuta nu i-a mai purtat, sa vedem vara asta. Dar nu il deranjeaza deloc soarele daca sta fara ochelari. Il mai protejeaza si cozorocul de la sapca.

Nu stiam ce recomanda oftalmologii si n-am idee daca sunt daunatoare lentilele de plastic. Presupun ca nu.

Ei, atunci mai bine fara - intre ochelari cu lentila de sticla la un copil asa mic si fara ochelari, direct in soare, prefer fara. N-au incotro copilasii care poarta ochelari de vedere. In soare conteaza sa aiba capusoril acoperit si, cum am spus, un cozoroc mai tras pe frunte rezolva problema.

eu am pe cineva in familie care lucreaza pt o firma producatoare de lentile optice, care apoi sunt vandute diferitor marci de ochelari.

la ochelarii de soare de ani buni firmele mari au renuntat la lentilele de sticla, tocmai din cauza nenumarator accidente. chiar eu cunosc pe cineva care acum multi ani si-a pierdut un ochi intr-un astfel de accident.

daca ochelarii sunt cumparati din magazinele de optica, lentilele de plastic ofera protectia necesara. problema e la lentilele de plastic de la ochelarii cumparati din piata.

e bine sa poarte copilul ochelari de soare, dar cum a spus cineva mai sus, daca nu se poate, o protectie buna e oferita si de cozoroc.

Acum mai conteaza si cum sunt ochii si cum se prezinta vederea.

Pe mine de mica m-au diagnosticat cu fotofobie...daca e soare afara puternic...eu nu vad nimic, vad doar o lumina f puternica si nu disting obiectele. In alte imprejurari nu am nici o problema. Nu port ochelari de vedere pentru ca nu imi trebuie. Vad perfect. Doar contactul cu soarele imi deranjeaza ochii.

Am purtat ochelari de soare de plastic cu factor de protectie mediu de la 10 ani. Nu mi-au afectat vederea cu nimic. Acum am 30 de ani si inca nu am nici unfel de problema de vedere. Dar cu soarele tot am o problema. Asa ca port ochelari de soare de plastic, ca sa ma protejez.

In schimb, nu trebuie purtati ochelasi de soare cu factor de protectie ridicat (adica cei mai inchisi la culoare) pentru ca in cativa ani, pot induce fotofobia. Ochiul se obisnuieste cu ei si nu mai poti renunta la ei. Mie imi plac foarte mult cei negri, dar ma straduiesc sa traiesc doar cu cei medii.

Bafta mare!

Cu drag

Liana

http://community.webshots.com/user/TudorAnastasiaDiana

http://community.webshots.com/user/tudorrobertalexandru

http://community.webshots.com/user/tatiantudor

Mai bine cu ochiul liber decat cu ochelari fara protectie, fie ei cu lentile de plastic sau de sticla (intradevar lentila de sticla e de evitat). E adevarat ca sunt foarte utili ochelarii de soare cu protectie UV, dar la fel de adevarat e ca sunt foarte nocivi ochelarii de taraba, fara protectie. Asa ca, mai bine lasam ochiul liber, sa se protejeze reflex de razele de soare sau intradevar, un cozoroc e bine venit .

Ochelarii de plastic (asa sint toate lentilele tuturor okelarilor acum) fara protectie UV sint periculosi prin faptul ca, fiind colorati mai inchis, te uiti bine-mersi la soare, dar razele UV trec prin lentile si pot produce arsuri retiniene = orbire.

Bineinteles ca sint buni ochelarii de soare, dar cei cu diferite grade de protectie UV, altfel nu s-ar mai fi inventat. Doar progresam, nu? Si un cozoroc nu protejeaza ochii de razele ultraviolete. Poate doar daca este din ala din acelasi material ca si lentilele cu protectie UV. Si exista sepci cu astfel de cozoroc, doar ca-s mai scumpe decit o pereche de ochelari si mai arata si caraghios.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...