Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

CUm convingem adultii sa tuseasca in batista?

Recommended Posts

Am nevoie de sfaturi. Sint terorizata de imprastierea racelilor. Socrul meu care e in vizita la noi tuseste si stranute de mama focului. De multe ori tuseste sau stranuta in vint - nasooool. De alte multe ori tuseste si stranuta in miini dupa care pune mina pe obiecte pe care le vom atinge si noi, inclusiv copilul. Aici copiii sint invatati la scoala si chiar doctorul iti recomanda sa tusesti in material, fie in batista, fie in mineca pentru a preintimpina raspindirea microbilor. Microbii nu traiesc in material.Eu am incercat sa-i sugerez impingindu-i un pachet de servetele si spunindu-i: "poate va trebuie". "La ce?" Mi-a raspuns el mirat. [bang] "Poate mai tusiti." am spus eu. Apoi cind au mers in parc cu copilul le-am lasat la amindoi, bunicul si bunica, un pachet de servetele si le-am spus ca mamicile de aici sint un pic cam terorizate cind vad pe cineva ca tuseste in miini si nu se spala dupa aceea. Nici o reactie nici la faza asta. Sotul meu a spus ca lui ii e rusine sa le spuna ceva si ca oricum obiceiurile de o viata nu se schimba niciodata. Cum sa le spun ca sa nu-i jignesc? (Mie nu prea imi intra in cap cum e sa te roage cineva sa faci ceva si tu in loc sa-i respecti rugamintea, te jignesti. Dar asa e si sotul meu si acum vad de unde a mostenit. Pe de alta parte si eu am un stil foarte nediplomat de a spune lucrurile. [box])[copil] Smaranda, 3.11.2005

Povestea nasterii

Alaptati, alaptati, alaptati!

Cum se poarta un bebelus in wrap si discutia de pe DC

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul răspuns

cind vad pe cineva tushind prin apropiere, smulg kupilul de acolo si plec cu el.

O fi un mod diplomatic sau nu, e mica si n-am chef sa mi se imbolnaveasca doar ca sa fiu eu politicoasa.

Daca intelege mesajul bine, daca nu...am avut treaba.

Elise & BBLisa

Draga mea,

Exact cum ai descris situatia...este mai mult decat "nasol".

N-ai nicio sansa sa educi adultii, cu atat mai putin socrii...

Poate doar sa le impartasesti temerile tale, sa le subliniezi pe cat posibil, ca prin comportamentul lor iti pot imbolnavi copilul si chiar pe voi (chiar daca nu sunteti la fel de sensibili precum copilul).

Oricum , cu sau fara copil, este neplacut sa vezi in casa ta pe cineva tusind sau stranutand fara retineri...te simti ca un bondar in insectar...te zbati , asteptand ...raceala (in cazul vostru).

Sper ca nu par ipohondra, dar te inteleg perfect.[flo]

eu zic sa astepti pana pleaca de la tine, si sa nu va certati:) ca pana la urma poate iese cu scantei, sau suparari. Eu am incercat sa ii spun frumos la maica-mea niste chestii esentiale legate de copilul meu si cu doerinta aprinsa sa mi le respecte si cand colo... ce sa vezi??? S-a suparat si a inceput sa planga!!! Asa ca mai bine taceam!!! Ca nu am rezolvat nimic,...

Eu parintilor mei daca le spun ceva, inteleg.

Mai uita ei, dar le aduc aminte si se corecteaza.

La socrii e alta problema.

Daca incerc sa ii spun ceva mamei soacre, nu mai trece pe la noi doua saptamani, nu mai suna, se face nevazuta.

De ce?

Cica asteapta sa ii treaca supararea.

Nu conteaza cine are dreptate.

Nici nu vrea sa se certe cu mine.

Pur si simplu, pleaca si nu mai da nici un semn de viata.

Daca il pun pe sotul meu sa ii spuna ceva, tot eu sunt de vina in ochii ei. Ea zice ca eu am parat-o la fiul ei si tot eu sunt de vina ca sunt o paracioasa. Nici vorba de subiectul in sine.

Asadar, nu ne ramane decat sa ne "luptam" si cu bunicii ...ca pana la urma ...odata cu varsta, parca redevin copii....asa o sa ajungem poate si noi....

Cu drag

Liana

http://community.webshots.com/user/TudorAnastasiaDiana

http://community.webshots.com/user/tudorrobertalexandru

http://community.webshots.com/user/tatiantudor

Ideal ar fi sa inteleaga apropourile sau sa nu se considere jignit daca ii spui direct si-i dai lectii de igiena.

Eu zic sa lasi de la tine daca poti. Presupun ca oricum va vedeti rar, probabil vine o data pe an sa va viziteze, mai grav ar fi daca ai avea contact cu el zilnic, ati locui impreuna, ar sta mereu cu fetita, etc. Acum a venit sa-si vada nepoata, ma gandesc ca n-a mai vazut-o de mult, e bucuros ca poate petrece timp cu ea si e pacat sa-i strici bucuria asta cu o cearta. Si eu sunt de parere ca oamenii nu mai pot fi schimbati dupa o anumita varsta. Nu cred ca nu-i pasa ca s-ar putea molipsi si fetita de la el, pur si simplu nu realizeaza ca ii poate face rau daca nu foloseste batista si nu se spala pe maini. Stiu, ar trebui sa-si dea seama, dar asta e... E neplacut, si eu m-as enerva in locul tau.

Pana nu-i trece raceala sa nu mai mearga in parc si gata, daca lumea se uita ciudat.

Multa sanatate si sa scapati fara raceala!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...