Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

De ce majoritatea doctorilor prescriu antibiotice?

Recommended Posts

Buna seara.

Fetita mea de 4 luni si 3 saptamani a inceput sa aiba o rinoree urmata de o durere de gingii f puternica.

In prima zi, i-am dat cu Calgel si i-am scos mucisorii cu batista bebelusului.

Febra constanta 36.8.

A doua zi, durere mai mare, mucisori mai multi.

Ne-am dus la doctor.

Tratament: Panadol, Sterimar, Ospamox????

De ce Ospamox???? ca sa prevenim o posibila infectie sau o afectiune virala.

Intrebarea mea naturala: Pai de unde stim ca e infectie?

Pai nu stim, dar banuim si chiar daca e infectie, sau daca nu e, ii dam antibiotic preventiv.

Pai nu tuseste nu are febra, are un pic de rosu in gat de la mucisori.

Bine. Mai stam 3 zile si daca nu trec mucisorii sau daca se transforma in mucisori galbeni (acum sunt ca apa) ii dam antibiotic.

Buuuunnn.

Nu eram lamurita.

M-am dus la Budimex sa ii fac analize de sange.

Stupoare, copilul nu avea nici o infectie virala sau nu in organism.

A treia zi, dupa Panadol si Sterimar mai avea putini mucisori.

Intrebarea:

De ce se prescriu antibiotice preventiv?

Vi s-a intamplat sa vi se dea antibiotic chiar daca nu exista simptomatologie pentru antibiotic.

V-a facut antibiograma?

V-a trimis vreun doctor la analize?

Sunt si eu curioasa. Ca mi se pare ca ii indopam preventiv cu antibiotice. Nu contest ca sunt necesare, da chiar asa de fiecare data???

Va multumesc

Cu drag

Liana

http://community.webshots.com/user/TudorAnastasiaDiana

http://community.webshots.com/user/tudorrobertalexandru

http://community.webshots.com/user/tatiantudor

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 35
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Ai mare dreptate si bravo ca esti pe faza de la inceput. Eu am fost atat de speriata si de paranoica, incat am crezut pe cuvant o idioate de doctorita de fiecare data...un an de zile! Regret din suflet ca i-am dat de atatea ori (vreo 9) antbiotic, si cand trebuia si cand nu...Din pacate am zis ca stie ea mai bine de ce ii da, o intrebam si ma speria cu o gramada de complicatii daca nu ii da antibiotic...in fine, si eu sunt satula de dr. astia!

Si ca sa raspund la intrebarea ta. Dau antibiotic ca sa fie ei acoperiti, cred eu. Ca daca-i viral, trece de la sine oricum, dar daca-i bacterian? Si daca pateste copilul ceva dupa ce a fost la el si l-a consultat? Nu-i mai safe asa pentru ei? Eu la concluzia asta am ajuns!

Noi si acum, la doi ani si opt luni, mai tragem sa reparam flora intestinala.

Ianca Nasturica

Poze mai vechi

Povestea Burticii

Dialoguri strumfesti

http://iancadariana.blogspot.com/

N-am fost pe faza de la inceput. Pot sa zic ca si eu mi-am indopat baiatul (acum de 3 ani si jumatate) cu antibiotice. Norocul meu a fost ca nu a racit foarte des. Dar de fiecare data eu aveam pe reteta un antibiotic si i l-am dat. Inca nu i-am stricat flora intestinala, dar de abia dupa ce am inceput sa mai citesc si sa mai merg si pe la alti doctori (cred ca am fost si am vorbit cu vreo 7) mi-am dat seama ca se arunca cu antibiotice la greu.

Adevarat, ca sa fie acoperiti.

Si daca (cum e cazul tau) ii strica flora intestinala, pot sa dea vina pe tine. Ca tu nu ii dai sa manance ce trebuie, sau ca ai inceput diversificarea prea devreame sau mai stiu eu ce spun, doar ca sa se acopere.

Nu acuz pe nimeni de reavointa, doar ca ar trebui sa isi faca treaba mai cu discernamant.

As vrea si eu sa vad un doctor care sa zica.

"Nu stiu ce are copilul tau exact. Poate sa fie: asta sau asta sau asta. Trebuie sa ii facem niste analize, sau daca nu vrei sa il intepam, putem sa ii dam X medicamente.

Eu prefer sa fiu informata si copilul meu sa fie investigat, decat sa merg dupa ureche si apoi tot eu sa trag cu el in viitor.

Vorbesc de racelile banale la care nu e nevoie de antibiotic.

Acolo unde e nevoie, nu contest nimic.

Cu drag

Liana

http://community.webshots.com/user/TudorAnastasiaDiana

http://community.webshots.com/user/tudorrobertalexandru

http://community.webshots.com/user/tatiantudor

mie nu mi s-au prescris antibiotice, pentru simplul motiv

ca eu nu-mi mai duc si nu mi-am mai dus copilul la doctor de aproape 2 ani. Am fost dezamagita ca nu au reusit sa diagnosticheze o alergie

ocazie cu care mi-am pierdut definitiv increderea in ei. O sa ziceti

ca-s nebuna, poate aveti dreptate, dar din fericire nici n-am avut nevoie de doctori. Racelile i-au trecut singure, chiar cand mi-a facut febra(39,2) nu i-am dat nici macar antitermice, a dormit mai mult ca de obicei si i-a trecut surprinzator de repede (a facut febra o noapte, urmatoarea zi i-a scazut spre normal si asta a fost tot)

si eu cred ca se prescriu antibiotice ca sa se simta medicii acoperiti, sa nu riste nimic, si eventual sa previna niste complicatii(ceea ce pentru mine e cam abstract)

"il est plus facile de dissocier un atome, que de se débarrasser d'un préjugé"

tatiantudor, felicitari pentru subiect! Chiar ma gindeam sa deschid si eu unul, dar mi-ai luat-o inainte :))

Parerea mea e ca toti medicii de familie sunt incompetenti.Si asta dupa ce am schimbat 2 intr-un an. Si auzisem si de la alte mamici ca prescriu antibiotice fff usor!

Noroc ca am decoperit un medic f bun la spitalul de copii. Chiar saptamina trecuta avusem probleme cu cea mica. A inceput sa tuseasca si am dus-o la ea sa o consulte. Si mi-a zis asa: mai asteptam 2 zile sa vedem cum evolueaza, daca mai tuseste, daca face febra sau secretiile nazale se coloreaza, si apoi intervenim cu antibiotic.Nu va prescriu antibiotic doar pentru psihicul dvstra! Asa mi-a si zis!

Asa ca dupa 2 zile am dus-o din nou la consult, din pacate tusea f rau, secretiile nazale erau limpezi, febra nu facuse.Si abia atunci mi-a dat antibiotic, un macrolid care se ia 3 zile, o doza pe zi, asat in conditiile in care cea mica avea 4 luni.

Si pentru refacerea florei intestinale mi-a prescris BIOTICS PTR COPII. E ff bun, l-am folosit cu succes si la cea mare.

Ieri am terminat antibioticul iar azi vad ca se simte mai bine. Tusea persista inca, dar am inteles ca poate persista si 2-3 saptamini!

Hai ca poate m-am intins prea mult :).

Si bravo ca nu i-ai dat din prima ospamoxul! De multe ori mamele stiu si citesc mai multe decit medicii de familie, care sunt interesati de ce le duci, nu de sanatatea pacientului!

Multa sanatate va dorim![pup]

Mamica MARIEI(4.11.2004)si CRISTINEI(14.12.2006)

si eu sint in aceeasi situatie cu fetita cea mica..desi spuneam ca la al doilea copil nu o sa mai ma panichez asa se pare ca sint mai rau decit prima data...pe cea mare o tratez mult mai usor cu frectie, ceaiuri, leacuri mai babesti dar pe cea mica o duc la dr si fireste, antibiotic...de doua ori am fost la urgente cu ea nu ca ar fi avut febra dar tusea si o data avea rosu in git si de ambele dati mi-a dat 'preventiv' injectabil..prima data m-am speriat si i l-am facut dar a doua oara pt rosu in git nu i l-am facut pt ca mi s-a parut pur si simplu bataie de joc...nu a existat data in care sa ma duc la dr cu copilul putin picnic si sa nu-mi dea 'preventiv' antibiotic...si eu panicoasa cum sint il dau..cred ca anul asta a luat pina acum de putin 5 ori antibiotic...de fiecare data zic ca e ultima oara cind i-l dau si nu e asa...ma urasc pe mine ca nu rezist in primul rind...urasc medicii ca prescriu asa de usor antibiotice dar vorba cuiva e o intreaga industrie la mijloc si ei sint legati intre ei si trebuie sa isi vinda produsele...nu sint nici pt homeopatie inca nu cred in ea 100% dar cred in produse naturiste si leacuri babesti dar mereu zic sa mai creasca cea mica ca daca Doamne fereste se complica..etc? oare medicii nostrii nu vad ca prin alte parti antibiotic nu se da decit la infectii? ne mai miram de ce racesc asa de usor de ce se moare de la viroze si apar tot felul de complicatii!

Medicul pediatru la care merg cu Alex (din fericire mergem foarte rar, pentru ca nu se imbolnaveste usor), nu prea ne prescrie antibiotic. El spune ca asta e marea greseala pe care o fac menicii de familie, ca inca de la prima raceala sau viroza prescriu bebelusilor antibiotic, si astfel se obisnuieste organismul si nu mai reactioneaza la alt tip de tratament.

Noua ne-a recomandat dr antibiotic abia la 3 ani si 2 luni, cand a facut pneumonie interstitiala.

Si a spus clar ca e mai degraba preventiv, pt ca infectia era de natura

virala, nu bacteriana.Insa Erau plini plmanii de muzozitati si s-a temut de suprainfectie.

Peste exact 3 sapt copilul a fact ACEEASI boala pt care nu ne-a mai dat nici un antibiotic, a zis ca asa curand i se distruge flora plus ca facuse o ciupercuta pe limba de la augmentin....si s-a vindecat boala exact la fel ca prima data.

Concluzia?? mai rarut cu antibioticele....

Sabina si [hippi] Sofia Galagiaid="teal">id="Times New Roman">id="teal">id="Times New Roman">

Cea mai lungã cale este calea care duce de la urechi la inimã.id="Verdana">id="purple">

Din cite stiam eu (se poate verifica si pe net informatia asta), in infectii virale nu se prescriu antibiotice, ci numai in cele bacteriene. Un medic care recomanda antibiotic in viroze, mai ales fara nici o analiza preventiva, mie una nu mi-ar inspira incredere.

------------------

Numai bine,

Natalia si Vlad

Poze

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...