Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Psoriasis - analize- Urgent!

AnaGN

Recommended Posts

Dragii mei,

Poate cineva dintre voi este medic sau sufera de aceasta boala (desi nu doresc la nimeni).

As vrea sa stiu si eu ce analize se pot face pentru o diagnosticare pe baza de analize a acestei boli.

De ex, ca tot se vorbea pe forum, pentru diagnostic cu candida se face analiza de secretii.

Exista ceva asemanator pentru psoriasis (analize de piele, de sange, etc).

Si daca DA, cum se numesc?

Multumiri anticipate

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Tatal meu sufera de la 20 de ani de aceasta boala. Eu stiu ca nu se diagnosticheaza pe baza analizelor ci medicul dermatolog isi da seama dupa aspectul petelor de pe piele de ce fel de boala este. Psoriazisul este o boala pe sistem nervos care afecteaza si organele interne dar mai ales pancreasul si ficatul. Iti pot da mai multe detalii daca ai intrebari, m-am documentat mult despre ea. Eu sper sa nu fie...sanatate multa!

id="purple">id="size2">id="Comic Sans MS">

Iepumicid="red"> [iepu]

Noi pozici cu Iepi-Mici

Ajutati-l pe Alex!!!

All's Well That Ends Well.id="red">

Diagnosticul Psoriazisului este clinic (adica leziunea de pe piele determinata de aceasta boala este specifica incat simpla vizualizare de catre un medic dermatolog - si nu numai- poate stabili cu certitudine diagnosticul).

Nu este nevoie de biopsie in stabilirea diagnosticului de prsoriazis insa trebuie sa mergi la dermatolog ca sa te ia in evidenta. Tratamentul este de lunga durata si destul de complicat.

Sanatate!

Edit: nu este o boala pe sistem nervos ci genetic determinata. Cauza este inca neclara dar se stie ca un stress puternic poate declansa boala.

Nu afecteaza organele interne ci poate sa apara in asociere cu alte boli (precum diabetul) care au si ele la randul lor determinism genetic.

Exista o forma de artrita (afectarea articulatiilor, in special de la

maini si picioare) care poate aparea la persoanele cu psoriazis.

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!id="green">

Ana,

eu am psoriazis.

pentru diagnosticare trebuie sa mergi la un dermatolog. diagnosticul se pune pe baza examenului vizual, nu se iau probe. asta e ceea ce stiu eu. oricum, boala e pe sistem nervos si se transmite genetic. deci nu exista virusi, bacterii care sa o produca, nu e contagioasa, nu se vindeca. ameliorari poti obtine pe baza de regim alimentar/de viata. cam asta e, pe scurt. sunt multe forme de psorizis, cu prurit/fara, umed/uscat. forma uscata, fara prurit e, evident, cea mai usoara. daca ai banuieli, intereseaza-te si daca in familie a mai avut cineva (in general, se transmite tot la a doua generatie).

sanatate.

[flo]

Luana si [am]Hora - 14 Mai 2006

poveste

io tot cresc

“Daca ti se da o coala liniata, scrie pe cealalta parte”

(Juan Ramon Jimenez)

Dragii mei,

Va multumesc pentru raspunsuri.

Din fericire nu sunt eu cea afectata.

Am citit si eu tot ce mi-ati spus pe internet.

Stiu ca de cele mai multe ori medicul dermatolog te diagnosticheaza dupa ce te consulta.

Insa sigur ca exista o analiza (nu stiu daca e biopisie sau cum se chema - si asta incerc sa aflu) care poate zice: Da, e psoriasis si nu pitiriazis sau altceva.

Sa nu mi-o luati in nume de rau, dar pana acum diagnosticul a trecut prin diferite boli; cati doctori, atatea solutii.

Asa ca de aia as vrea o analiza: ca sa excluda alte chestii si sa confirme un posibil diagnostic de psoriasis.

Nu se stie nici macar daca e in 100% din cazuri de ordin genetic.

Daca are cineva mai multe info, va rog sa imi spuneti.

psoriazisul e 100% genetic. daca nu e genetic, nu e psoriazis. exista, insa, posibilitatea ca parintii, bunicii etc. sa o fi avut fara sa fi fost declansata, caz in care nici n-au stiut. bunicii mele i-a aparut la 63 de ani, dupa o trauma. putea sa nu-i apara deloc.

confuzia intre psoriazis si pitiriazis nu poate fi facuta decat de catre cineva care nu e de specialitate sau de catre un medic foarte prost. oricum, daca doresti sa verifici posibilitatea de a efectua o biopsie tot la un medic dermatolog trebuie sa te adresezi. eu nu stiu nimic de asta, dar fetele au spus ca se poate. so, cere trimitere de la dermatolog si o face. simplu.

Luana si [am]Hora - 14 Mai 2006

poveste

io tot cresc

“Daca ti se da o coala liniata, scrie pe cealalta parte”

(Juan Ramon Jimenez)

quote:Originally posted by AnaGN

Stiu ca de cele mai multe ori medicul dermatolog te diagnosticare dupa ce te consulta.Insa sigur ca exista o analiza (nu stiu daca e biopisie sau cum se chema - si asta incerc sa aflu) care poate zice: Da, e psoriasis si nu pitiriazis sau altceva.Sa nu mi-o luati in nume de rau, dar pana acum diagnosticul a trecut prin diferite boli; cati doctori, atatea solutii.Asa ca de aia as vrea o analiza: ca sa excluda alte chestii si sa confirme un posibil diagnostic de psoriasis.

id="quote">id="quote">Uite, cum sta treaba la mine.Am o "dermatita seboreica" sau un "psoriazis inversat" de 15 ani, nu stiu nici acum ce este .Apare si dispare. Dispare f repede la aplicatiile cu unguente dar la cca 2 sapt - 1 luna apare.Eu am facut la Sp.Colentina o biopsie retroauriculara (pt ca mie imi apare dupa ureche si la buric)si a iesit psoriazis inversatpt ca nu a aparut unde apare de obicei...coate, genunchi...etc.La alt spital mi s-a recoltat o scuama,au pus-o la aparat si mi s-a spus ca nu este psoriazis...ca este o dermatita care cedeaza greu (sigur nu este psoriazis).Ca psoriazisul la aparat (cojita) arata ca un mucegai inradacinat...si ca la mine arata ca un mucegai de suprafata...asa s-a exprimat medicul care a analizat-o.Deci, eu tot nu stiu ce am.Unii zic dermatita, altii psoriazis, dar cei mai multi au spus dermatita seboreica. Fac coji (fara prurit)care le i-au pt ca ma deranjeaza (ma tin, acolo,dupa ureche), pielea ramane rosie,umeda si uneori sangerez.Stres am avut cu carul....In familie...bunicii...nu cunosc sa fii avut...In concluzie, iti dau dreptate...medicii multi...pareri multe.Este buna ,totusi, o biopsie si o analiza a scuamei respective...mai clarifica situatia, poate.id="purple">Sanatate tuturor.Si [pup].Florentza [baietel] si Alexandru [hagi] 1 an si 10 luni________________________" Femeia se realizeaza prin casnicie si devine fericita prin maternitate"

Intr-adevar, psoriazisul are o componenta genetica....dar nu s-a demonstrat ca este 100% genetic. Dar asta conteaza mai putin, important este ca medicii sa determine exact diagnosticul pt. ca daca ai psoriazis dar te trateaza de altceva se pot agrava simptomele acestei boli. De asemenea, psoriazisul este o boala pe sistem nervos in sensul ca poate fi declansata de emotii puternice (negative sau pozitive) sau de perioade indelungi de stress...iar daca este deja declansata...se agraveaza din cauza suprasolicitarii si oboselii. Aceasta boala este incurabila in sensul ca nu dispare niciodata complet insa petele de pe piele pot disparea....aici insa depinde de foarte multi factori.

Eu nu stiu nici o analiza pt psoriazis, tatalui meu toti medicii i-au pus acest diagnostic in urma examenului clinic.

id="purple">id="size2">id="Comic Sans MS">

Iepumicid="red"> [iepu]

Noi pozici cu Iepi-Mici

Ajutati-l pe Alex!!!

All's Well That Ends Well.id="red">

Biopsia ramane analiza cea mai concludenta.

Si eu am psoriazis de la 7 ani si al meu este atipic.Nu apare pe genunchi si coate.Apare unde vrea el si cand vrea el, dispare la fel.

Am avut ani intregi in care si uitasem ca am aceasta boala, dar am si ani intregi in care se incapataneaza sa nu dispara.

Fiecare isi da cu presupusul despre cauzele ei.Concluzia mea dupa atatia ani de controale si tratamente, ca nimeni nu stapaneste aceasta boala (ca multe altele dermato)nici ca si cauze , nici ca si tratament.

Inveti singur sa traiesti cu ea si sa o ti in frau atat cat poti.Dar trebuie diagnosticata corect obligatoriu.

Cosmina, matusa Sabinei

http://sabinac.netfirms.com

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...