Mickyyy Publicat Aprilie 16, 2007 Raport Distribuie Publicat Aprilie 16, 2007 Va rog, nu-mi mutati inca subiectul (puteti sa-l puneti maine unde-i e locul, adica la know-how). Pe scurt, anul trecut am luat un apartament prin credit ipotecar. N-am facut nici un demers de nici o culoare, notarul d-a ocupat de toate. Actele le am acasa din pacate, asa ca nu stiu sa va spun mai multe amanunte momentan. Acum voiam sa mai iau un credit si mi s-a cerut ipoteca de rang II pe imobil, si asta presupune un extras de carte funciara nou si un certificat de atestare fiscala. Problema e ca eu n-am inscris apartamentul la administratia financiara (n-am stiut ca trebuie sa fac asta), unii mi-au zis ca o face notarul automat, alti mi-au zis ca trebuie sa ma ocup eu de asta. N-am verificat deocamdata nimic, pentru ca nu stiu nici ce trebuie sa verific. Am 2 intrebari: - extrasul de carte funciara are vreo legatura cu inscrierea la administratia financiara? Ca mi-au zis ca as putea merge azi pana la ora 4 sa depun cererea si mi-e sa n-o dau in bara ca n-am apartamentul inscris - e vreo sansa sa fi facut notarul inscrierea la administratia financiara? Si daca n-a facut-o el si-o fac eu acum, cat dureaza si ce trebuie sa fac? Stiu, ma asteapta penalizari, sunt constienta de asta, dar cat de repede se poate rezolva treaba? Mulumesc anticipat pentru orice raspuns care-mi poate fi de folos. Mickyyyid="red"> si cele 2 fete cucuiete: [copil] Malina Ioanaid="purple"> (31.03.2004) [copil] Daria Maria id="purple"> (22.06.2005) id="size1"> [9cer]Ajuta-ma sa cresc langa mama mea! Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Liana30 Postat Aprilie 16, 2007 Raport Distribuie Postat Aprilie 16, 2007 Mykyid="red"> la financiar tu trebuia sa'l inscrii nu notarul..poti sa o faci si acum dar esti buna de plata mai ales ca a trecut un an de atunci!!!dar tu un an de zile nu ai platit nimik la finante?in plus am inteles ca e luat prin credit ipotecar nu?eu stiu ca cei de la banca cer acel certificat fiscal cand acorda un imprumut ipotecar deci posibil sa fie inscris si sa nu stii..oricum dureaza ceva sa'l inscrii.la noi se procedeaza asa pui la dosar copie legalizata dupa contractul de vanzare cumparare,copie dupa cadastru,o cerere de inscriere..se depune la registratura si dupa o luna iti vine raspunsul prin posta..poate la voi e altfel.. iar in legatura cu cartea funciara la noi e de datoria notarului sa o ia,,si nu are legatura cu inscrierea la administratia financiara..asa ca poti sa mergi sa depui cererea dar vezi ca e valabila doar o zi..iar daca nu ai toate actele o iei degeaba,, multa baftaa!! Vreti sa faceti ceva? 5 euro pentru o viata!!id="red"> Putin cu putin se aduna marea...id="red"> "Nimic nu-i imposibil!"id="red">[gravi]15[copil][copil] Nasica Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
alina023 Postat Aprilie 16, 2007 Raport Distribuie Postat Aprilie 16, 2007 Daca mergi la administratia financiara si gasesti o functionara amabila, se poate face inscrierea foarte repede. In ceea ce priveste extrasul de CF, faci cererea si este valabil 5 zile lucratoare din momentul depunerii cererii. Edit pt sfat : Rezolva mai intai cu administratia financiara si abia apoi depune cererea de extras CF. Succes! Alina si Luca nazdravanul (14 Feb 2003) Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Mickyyy Postat Aprilie 16, 2007 Autor Raport Distribuie Postat Aprilie 16, 2007 Merci de raspunsuri. alinaid="red">, am telefonat la directia de impozite si taxe si mi-au zis ca inscrierea se face pe loc, si am de platit 150 RON amenda ca n-am facut-o cand trebuia. Acum ramane de vazut daca si maine cand ajung la ei vor fi la fel de "amabili". Liana30id="red">, la cati bani mi-au luat aia cand am cumparat apartamentul (banca si notarul) nici nu mi-a trecut prin cap ca mi-au mai lasat si mie ceva de facut, ca ei asa s-au laudat atunci, ca se ocupa de tot. Iar azi, cand am vorbit la banca sa vad ce am de facut pentru ipoteca, mi-au spus de acel certificat, si cand au inceput sa-mi explice cum si de unde se scoate, mi-am dat seama ca la administratie trebuia sa merg io! Da' daca nu mi-a zis nimeni cand am cumparat apartamentul.....io de unde naiba sa stiu [batcap] [batcap]? Asta e.....acum tre sa ma descurc....bine macar ca n-au mii de RON penalizari! Mickyyyid="red"> si cele 2 fete cucuiete: [copil] Malina Ioanaid="purple"> (31.03.2004) [copil] Daria Maria id="purple"> (22.06.2005) id="size1"> [9cer]Ajuta-ma sa cresc langa mama mea! Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Liana30 Postat Aprilie 16, 2007 Raport Distribuie Postat Aprilie 16, 2007 Mykyid="red"> ma bucur ca se poate rezolva repede.nu'i nimil alta data vei stii..multa bafta sa termini cat mai repede.. Vreti sa faceti ceva? 5 euro pentru o viata!!id="red"> Putin cu putin se aduna marea...id="red"> "Nimic nu-i imposibil!"id="red">[gravi]15[copil][copil] Nasica Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Mickyyy Postat Aprilie 17, 2007 Autor Raport Distribuie Postat Aprilie 17, 2007 Gata, rezolvat, multumesc de ajutor, puteti muta subiectul acolo unde-i e locul. La financiar s-a rezolvat totul pe loc, si inscrierea, si plata taxelor, si certificatul fiscal. Ma rog, am stat vreo 2 ore pe-acolo, dar am plecat victorioasa cu hartia in mana de-acolo. Si nici amenda n-a fost atat de mare, jumatat din minim in cazul in care o achiti pe loc....adica doar 25 RON. Mickyyyid="red"> si cele 2 fete cucuiete: [copil] Malina Ioanaid="purple"> (31.03.2004) [copil] Daria Maria id="purple"> (22.06.2005) id="size1"> [9cer]Ajuta-ma sa cresc langa mama mea! Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.