Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Cum scapam de suptul degetului?

Recommended Posts

Nu gasesc link-ul, stiu ca s-a mai discutat, dar cand ai nevoie, asa se intampla...

Tea id="red">isi suge degetelul mare, indiferent de ce face (doarme, se joaca, se distreaza, uneori si cand suge laptic din biberon...). Cum sa o dezvat de acest obicei? (are 9 luni)

Medeea, mamica de bebe Tea - 17 iulie 2006

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul răspuns

"ciulesc si eu urechea bine" la subiect. si fata mea de 3 ani si 8 luni isi suge degetul mare si inca n-am reusit nicicum s-o dezvat. am aplicat n metode insa nici una nu a avut efect. poate mai vine cineva cu vreo idee...

medeea, sa-ti traiasca piersicutza!

Kati +Krisztina(28.07.2003)+ Robert (19.08.2006)

poze krisztina

poze robi

Eu l-am invatat pe Cris cu suzeta de pe la vreo 2 luni,asa ca am scapat de deget.A avut si el o perioada in care vroia sa-si suga degetul insa am fost pe faza si de cate ori baga degetul in gura eu il scoteam si ii bagam suzeta.Am facut asa de cateva ori pana s-a dezvatat.Si nu e dependent de suzeta,plus ca e mai usor de dezvatat de ea decat de deget.Altceva nu stiu ce sa-ti spun.

GABRIELA - mamica de bebe CRISTIAN-ANDREI 27.iulie.2006

http://photos.yahoo.com/gabriela_ionita2000

id="left">id="size2">id="purple">[copil]Eu am o fetita care se numeste Valeria si are 3ani 1luna. Am "supt" degetelul pina la virsta de 2,8ani.Intre timp i-am explicat ca nu este bine ce face,am incercat diferite metode care s-au dovedit a fi inefective, pina la un moment :patucul se afla in timpul somnului linga mine,astfel in cit i-am cerut sa-mi dea minuta cu pricina sa o mingii-in asa mod pina adoarme.In timpul noptii o urmaream si periodic ii scoteam degetelul spunindu-i chiar in somn ca "nu se poate" -- uite asa am reusit!!![flo]

naty

Katikid="red">, multumesc la fel!

Crysid="red">, eu am citit in carti ca in loc de suzeta sa o invat cu degetelul ca e mai bine, ca il gaseste singura noaptea, ca o linisteste etc., iar acum suntem la extrema cealalta si sugem degetelul in orice situatie...

Natyid="red">, Tea e destul de micuta, totusi intelege ca nu are voie, dar ii e greu sa se stapaneasca. Cu timpul, cine stie?

Poate mai vin fete cu idei...

Si fetita mea a supt degetul pana pe la 2,6ani.Am incercat sa-i explic ca-l doare l-am desenat plangand dar nu a avut niciun efect.Ea are o jucarie preferata de care nu se desparte niciodata(cu ea doarme ,cu ea merge la gradinita).Atunci mi-a venit ideea sa-i spun ca daca va mai suge degetul va pleca Baiatul(asa il cheama).A tinut.A fost mai greu la inceput,adormea foarte greu ,ii tot spunea baiatului sa nu plece,dar de atunci nu a mai supt degetul.Succes!Poate va vin alte idei.

laura si ariana(20-o2-2003)

Si fetita mea a supt degetul pana pe la 2,6ani.Am incercat sa-i explic ca-l doare l-am desenat plangand dar nu a avut niciun efect.Ea are o jucarie preferata de care nu se desparte niciodata(cu ea doarme ,cu ea merge la gradinita).Atunci mi-a venit ideea sa-i spun ca daca va mai suge degetul va pleca Baiatul(asa il cheama).A tinut.A fost mai greu la inceput,adormea foarte greu ,ii tot spunea baiatului sa nu plece,dar de atunci nu a mai supt degetul.Succes!Poate va vin alte idei.

laura si ariana(20-o2-2003)

Fetelor, e grav, suptul degetului mare poate duce la prognatism. E pacat ca niste copii frumosi sa trebuiasca sa poarte apoi ani de zile aparate dentare pentru indreptarea dintilor.

Cica o metoda buna (eu nu stiu, baiatul meu are numai 4 luni), pe care o stiu de la mama mea, asistenta de stomatologie, este urmatoarea: din carton mai moale, cam ca cel din colile-ciocan pe care se fac plansele la scoala, se confectioneaza un fel de maneci, care sa fie de la jumatatea antebratului pana la jumatatea bratului, deci sa nu permita flexarea cotului. Se pun in primul rand prin somn, atunci cand copilul e treaz, cu cat e mai mare e mai greu. Astfel, copilul nu mai poate indoi mana ca sa isi bage degetul in gura. Simplu si nedureros, nu?

Daca incercati si nu merge, va rog sa nu aruncati cu rosii!

ANCA

Ei, la faza asta sigur fetita mea s-ar enerva si ar incerca sa le dea jos sau ar plange...

Pana una alta nu o mai lasam in timpul zilei cu degetelul in gurita, ii spunem mereu ca nu are voie, il scoatem noi si uneori il scoate singurica daca ii spunem... Realizeaza ca nu e bine, face comparatie intre degetele, unul are rana, celalat nu, se uita cand la unul, cand la celalalt. Dar inca adoarme cu el in gurita...

Buna,

fetita mea a scapat de suptul degetului dupa ce i-am dat pe unghii cu DAUM EXOL ( costa vreo 7-1o EUR). E un fel de lac de unghii, se da pe unghii ca o oja, e cumparat din farmacie din Germania si e facut special pt aceasta problema.Nu are contraindicatii, e amar si dupa un timp copilul scapa de reflexul de a baga degetul in gura ( fetita mea isi sugea degetul doar noaptea, in somn, nu in timpul zilei,deci a fost si mai greu la noi, ca am luptat cu un automatism)id="size4">id="blue">

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...