Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Recommended Posts

Buna sunt mamica disperata a unui copilas de 5 ani jumate.

De sapt trecuta are o usoara roseata la un ochisor. Cateva zile i-am pus kanamicina 1-2 ori pe zi. Cand parea ca totul este in regula, vineri dimineata s-a trezit cu ochisorul rosu (joi nu i-am mai pus nimic crezand ca i-a trecut) si cateva zgrabunte pe obraz.

De joi am reinceput cura cu Aerius (3 ml o data pe zi, ca a inceput sa tuseasca (a mai facut astfel de tratament!)).

La ora 5 cand l-am luat de la camin era plin pe obrajori de pete rosii. Educatoarea mi-a zis ca au avut mezeluri la masa. (masa de la ora 3).Vineri dimineata a maincat acasa un ou fiert (proaspat, de la gainile din dotare).

Sambata am fost cu el la Dr. si a zis ca e o alergie, sa-i dau calciu fiole 1 pe zi si Aerius. Sambata seara la ora 11 am mers la urgenta ca nu sa-i treaca bubitele i-au aparut pe tot corpul. De acolo ne-a dat un prednison si ne-a trimis acasa, ca nu are decat o alergie si ne-a zis sa-i dam cate o jumatate de pastila de clorfeniramin de 3 ori pe zi.

Acum eu ce sa fac? Roseata se accentueaza, e plin de pete si nu da semne ca alergia ar vrea sa treaca. La obraji e rosu ca focul si ii sunt calzi obrajorii. Febra nu a facut deloc. Starea generala e buna. Nu da semne de suferinta. Totusi ce poate fi? S-a intalnit careva cu asa ceva? Mi-e frica sa nu evolueze spre un soc anafilactic, mai ales ca nu stiu ce i-a provocat aceasta alergie. Mentionez ca a facut tratament pt alergii provocate de polenuri si acarieni 2 ierni consecutive (mai putin iarna asta cand nu a avut probleme, cu aerius si singulair).M-am gandit daca nu e o alergie la aerius insa la spital mi-a zis ca e exclus o data ce a mai luat si nu a avut pb.

Ce poate fi? Va rog sa ma ajutati cu orice!

Multumesc anticipat!

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Silvia, parerea mea este ca pentru orice eventualitate poti lua doua masuri de precautia: prima sa ii dai mancare de regim, adica sa scoti din alimentatie : lactate, oua, grasimi, mezeluri, peste, si a doua masura sa ii dai cat de multe lichide poate bea.

Cat despre diagnostic, ma gandesc si la posibilitatea unei boli contagioase gen varicela, rubeola, dar asta numai un medic poate sti.

Si copilul meu e alergic, e adevarat nu a avut pana acum episoade cutanate de alergie, insa o data s-a trezit cu toata fatza umflata si medicul ne-a recomandat prednison dar in felul urmator: 3 zile* 3 tablete/zi, 2zile*2tablete pe zi, si o zi cu o singura tableta.

Clorfeniramin nu i-am administrat niciodata.

Eu cred ca daca vezi semne de respiratie dificila la copil ar trebui sa il duci din nou la urgenta.

Sanatate si numai bine!

Lucia, merci de raspuns. Din start medicii au zis ca nu e vorba de o boala contagioasa, pt. ca nu are ganglionii umflati.

Nu il mananca pielea, deci nu e urticaria aia de care am tot citit pe net. Ma intreb daca inrosirea ochiului nu are legatura cu petele de pe corp. S-au extins pe tot corpul. Pe fata nu se mai vad pete, e rosu asa cum ar fi alergat cu 2 bujori rosii si calzi. Pielea e calda in spatele coatelor inspre umeri, unde pielea e rosie cu buburuze iesite in afara si calde. In rest pe piept nu se simt bubite se vad doar pete (mici, si muuulte unele legate de altele) Pe picioare are locuri in care se sint bubitele. Ce ar putea fi? Nu a trecut nimeni prin asta?

Daria a avut ceva asemanator cand avea 2 ani. I s-a prescris de catre medicul pediatru Laritin sirop (ca si claritin pentru adulti) o lingurita pe zi si obligatoriu regim alimentar - cum spunea si Lucia.

I-a trecut in cateva zile. Avea si ea bubite pe tot corpul, si pe fata destul de multe, pe maini, pe picioare. Erau ca niste pete.

Sanatate multa!

Dara si Darisor

"Maktub"

Buna! Vad ca ai un copilas predispus la alergii, din moment ce ati mai facut tratament...dar nu inteleg de ce nu raspunde la clorfeniramin, e totusi un medicament antialergic!

I-a curs si nasucul cand a avut ochisorii rosii? Il doare burtica? Poate o fi vreo legatura...o alergie la mezeluri care sa dureze atat...incearca totusi, cum spunea si Lucia, mancare de regim.

Mai stii cam in ce ordine au aparut petele/bubitele? Ca am inteles ca are si pete rosii, si bubite. Cat de mari sunt? Sunt reliefate si petele sau doar bubitele?

Sincer mi se pare cam ciudata alergia, poate o fi altceva si din cauza tratamentului erupe atipic...sa speram ca trece repede!

Multa sanatate si sa-i treaca cat mai repede!

http://www.pagina-mirunei.piczo.com

Nu ma pricep sa dau sfaturi, insa as vrea sa-ti atrag atentia asupra Prednisonului. Sotul meu are o forma severa de alergie (se umfla diverse parti ale corpului), care se declanseaza in conditii de stres. In fine, ideea este ca intr-un astfel de acces, am mers la COlentina, unde medicul a zis ca "ar trebui sa va dau prednison, dar mai bine incercam mai itnai cu altceva....ca medicamentul asta are efecte violent asupra ficatului". Nu stiu, daca pentru un adult nu prea era recomandat...poate mai itnrebi o data medicul despre acest medicament.

Si incearca si o consultatie la homeopat. Cu o schema de remedii poate rezolva problema si ulterior, poate tine alergiile in frau.

Raluca [mamica]lui [bebic] David Calin (28.11.2006)

luna a cincea

id="purple">[bibe]Buna dinimeata!pot sa-ti spun urmatoarele:dar numai in cazul in care s-a exclus posibilitatea unei boli contagioase.Daca la moment eruptiile sunt multiple si au tendinta spre crestere,atunci este necesar de efectuat urmatoarele:

1.regim hipoalergic citeva zile

2.regim hidric abundent

3.sol.Suprastin 0,5ml intramuscular de doua ori pe zi dimineata si seara.La necesitate 3 zile

4.sol.Dexametazon 4mg. intramuscular o data in zi-1-2zile

Nu-ti fie teama de aceste preparate, deoarece ele constituie terapia de baza in tratamentul antialergic urgent.Suplimentar poti sa administrezi calciu gluconat cite 1tab.de 3ori in zi sau sol.caliu clorid 10%cite 10ml de3ori in zi. SANATATE!!! Naty!NatyVal19@ramler.ru[medic]

naty

Va multumesc din suflet pt. raspunsuri. Acum venim de la contagioase. Dr. a exclus orice boala contagioasa. Nu are febra, iar cum am iesit la aer si bubitele s-au estompat. Aseara ii ardea fata si era rosu ca racul. Pe abdomen, eruptia e masiva, la fel si pe spate, pe brate de la coate in sus spre umeri. Si in rest dar nu asa de tare. Avem bilet pt analize copraparazitologic, ex de urina, sange. Maine la facem. Alt tratament nu avem. [bang] A zis sa nu ii dau decat Aerius.

Inca sunt in ceata. Am mers bou si am venit vaca. Sper sa treaca repede ca sunt superstresata.

Va multumesc din suflet pt. raspunsuri. Acum venim de la contagioase. Dr. a exclus orice boala contagioasa. Nu are febra, iar cum am iesit la aer si bubitele s-au estompat. Aseara ii ardea fata si era rosu ca racul. Pe abdomen, eruptia e masiva, la fel si pe spate, pe brate de la coate in sus spre umeri. Si in rest dar nu asa de tare. Avem bilet pt analize copraparazitologic, ex de urina, sange. Maine la facem. Alt tratament nu avem. [bang] A zis sa nu ii dau decat Aerius.

Inca sunt in ceata. Am mers bou si am venit vaca. Sper sa treaca repede ca sunt superstresata.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...