Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Recommended Posts

Astazi vorbeam cu nasa mea si a copilului si ii povesteam ca Andrei (are un an) s-a schimbat mult si a devenit f rasfatat si are o personalitate f puternica pt varsta lui. Si a urmat un intreg "repertoriu"[bang] din partea ei (mentionez ca nu are copii) cum ca nu e educat, ca el de fapt acum intelege TOT si TREBUIE educat "desi trebuia mai demult",ca o sa ajunga sa se dea cu fundul de pamant cand nu ii luam ce vrea etc si totul a culminat cu o intrebare "de fapt ce inteleg eu prin educatie", intrebare care m-a deranjat cel mai mult. Voi cum va simtiti cand vine cineva care habar n-are "cu ce se mananca" un copil dar e plin de sfaturi si considera ca ai un mod de gandire "interesant"? Am citit in Dr. Spock ca acum incepe procesul numit indivizualizare, cand copilul incepe sa devina o persoana deplina si ca pur si simplu asa trebuie sa se manifeste un copil normal.

mami &[copil]Andrei

"Esti absolut in sigurantza cand nu te afli nicaieri..."

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Ceea ce spui tu aici are oarecum legatura cu subiectul "sfaturi nedorite/necerute" ... asculta si treci mai departe atunci cand ti se pare ca sfaturile date sunt din rea-vointa sau necunostinta de cauza. Accepta sfaturile utile si gata ... invata sa selectezi astfel de sfaturi spre binele tau ...

[gravi] 9+

Petronelaid="size3">id="Trebuchet MS">id="navy">

Ignora.

Si nu mai discuta cu ea despre comportamentul copilului, e clar ca aveti pareri diferite. Si nici nu te obosi sa-i explici ce-ai citit in dr. Spock in speranta de a-i schimba convingerile. Deja a inceput sa-ti faca reprosuri ca n-ai facut ce trebuia la timp si ca nu stii sa-ti cresti copilul. Chiar daca ar fi si ea mama, tot n-ar trebui sa tii cont de sfaturile ei. Tu faci asa cum crezi ca e mai bine pentru copilul tau, nu cum iti spun altii, chiar daca e vorba chiar de nasa copilului. Tu esti mama lui.

Buna amyana si felicitari pentru copilul tau cel vioi!! N-o judeca prea aspru pe nasica, ea pur si simplu poate chiar crede ceea ce spune si vrea sa iti faca un bine, dar... stii tu orice poate fi pavat cu intentii bune.

Sa-ti traiasca piticul!!

ps: si Victor al meu la un an era un rasfatila, dar acum la 2 ani si 10 luni deja te intelegi altfel cu el.

Andries

Incerc sa nu o judec prea aspru dar culmea este ca s-a suparat pe mine ca i-am spus ca e greu sa intelegi anumite lucruri atunci cand nu ai copii. Mie sincera sa fiu imi plac copiii zvapaiati, curiosi, nu "ochi de peste fiert".

mami &[copil]Andrei

"Esti absolut in sigurantza cand nu te afli nicaieri..."

eu reactionez cam asa, la sfaturi necerute... Multumesc, dar voi face tot cum cred eu de cuviinta...

pe de alta parteeeee ma amuz cu cele care nu au copii sint pline de sfaturi si io te te cum isi schimba optica in momentul in care apare "ala micu"..

poze multe cu noi[foto]Ana a implinit un an[foto] 2006[foto]2007[foto]

"da aripi unui copil, dar lasa l sa invete singur sa zboare" Marquez

Si eu ma distrez cind citesc despre nasa ta ca eram exact ca ea pina sa ma pricopsesc si eu cu mormanul meu de energie. Acum la modul serios eu mi-am strunit (cu blindete) copilul de la inceput da daca-l vezi in momentul acesta nu se cunoaste [:D]. Oricum din ce stiu eu la virsta de 1 an copilul nu umbla cu manipulari. Nasa e foaarte amuzanta dar nu te supara pe ea ureaza-i doar sa faca un copil.

P.S. desi eram la fel de plina de idei ca nasa-ta nu-mi expuneam parerile decit in particular comentam cu soru-mea de genul - mai ce copil alintat are, nu-l educa nu se ocupa. Acum ne-am lamurit si lecuit amindoua [:D].

Liliana si Dani cel viteaz (killer de balauri).[vrajitor]

Dan Mihai 15Iunie2004

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...