Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

prajitura cu foi de napolitane


dulcetica

Recommended Posts

RULADA CRUDA IN FOI DE NAPOLITANE

(prajitura care nu se coace)

Avem nevie de:

 

300 g biscuiti

1 pahar apa

40 g cacao

50 g unt

 

Crema:

 

100 g unt

150 g zahar

1 vanilie 2 galbenusuri

100 g nuca macinata sau cocos

 

 

Intai se prepara crema.

 

Cum se procedeaza:

 

Apa cu zaharul se fierbe pe foc putin. Se adauga cacao, untul si apoi biscuiti sfaramati.

Compozitia fierbine se pune pe 2 foi de napolitana, pe rand ( o sa iasa 2 rulade).

Apoi se pune crema ( crema trebuia preparata intai) peste biscuiti si SE RULEAZA.

Se ruleaza cat timp e calda compozitia de biscuiti ca altfel nu se poate rula si foaia de napolitan se rupe.

 

Nota personala:

 

Este o prajitura care se prepara repede si este foarte gustoasa.

Peste napolitan se poate stropi cu glazura de ciocolata (dupa imaginatia fiecaruia).

 

Umplutura pentru napolitane

 

400 g biscuiti petit beurre se trec prin masina de tocat.

Se pun 400 g zahar in 200 ml lapte si se fierbe pana la obtinerea unui sirop.

Se adauga biscuitii si se mai bierbe 1-2 minute amestecand mereu. se adauga 250 g margarina, 2 linguri cacao, si esenta de rom. e umple foile de napolitan cu acest amestec Se preseaza pana a doua zi.Se taie felii.

 

Eu am facut astea recent si arata:asa

 

 

 

 

 

de-ale gurii

Stefan Peter[bonjovi](1 an si 5 luni)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul răspuns

gonghy pana la urma reteta de la tine am facut-o weekend-ul asta. Este o praji foarte buna, a avut un succes enorm. Uite cum a iesit. Crema este extrem de asemanatoare cu o alta prajitura pe care o fac eu, ingredientele sunt identice (cu exceptia celor doua linguri de lapte), de aceea data viitoare as incerca sa o prepar ca si crema respectiva, adica amestecate toate ingredientele (mai putin laptele praf) si apoi pusa crema pe baie de abur, cand e fierbinte, aproape de dat in clocot se pune si laptele praf. Ce am mai schimbat eu, a fost ca am pus 4 linguri de cacao si una de ness, pentru ca mie imi place sa fie mai amarui.id="Comic Sans MS">

 


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.id="red">id="Comic Sans MS">
id="left">id="size1">

Recently become Mrs. Perfectid="Book Antiqua">id="red">
id="right">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

In cele din urma m-am apucat de treaba.Surpiza...pe pachetul de foi de napolitane erau doua variante de crema scrise pe banderola.[:D]Oricum eu care sint grabita si nu merg pe carari batstorite m-am gindit ca o sa inovez putin "sistemul" asa sa am pus nucile cu zaharil impreuna la caramelizat.Orice femeie "gospodina" ar fi supravegheat operatiunea insa eu m-am gindit ca as putea simultan sa ma ocup de oua,unt si zahar.Gresit,foarte gresit[:D]...nucile nu s0au caramelizat ci s-au ars un pic.[:D]A trebuit sa muncesc la duble sa extrag nucile arse[:D] dar in final a iesit neasteptat de bine.N-am facut pozedeci trebuie sa ma credeti pe cuvint.Oricum noi n-am avut rabdare pina a doua zi si am mincat jumatate in aceeasi seara.

Acum mi-am cumparat tavi de chec si urmeaza sa-mi pun amprenta originala si la acest capitol.Foarte scumpe tavile.Nu stiam ca trebuie o asemenea investitie sa te apuci de treaba?!

[pup]

 

 

dulcetica

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Fetelor am facut prajitura cu foi de napolitana care am postat-o mai sus.

A iesit BETON si s-a mancat in 5 minute de zici ca eram termite [:-)))] [:-)))] O sa pun si poze dar inca le am pe aparat.

 

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=93574

Povestea fetitei noastre

http://community.webshots.com/user/gonghy

Poze cu noi

Laura si bebe Maya

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Fetelor blatul de la reteta care am scris-o trebuie copt in tava dar sa se puna hartie cerata ca la mine dar si la o prietena de-a mea s-a prins putin de tava chiar daca am uns-o noi si am tapetat-o cu faina

 

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=93574

Povestea fetitei noastre

http://community.webshots.com/user/gonghy

Poze cu noi

Laura si bebe Maya

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:Originally posted by gonghy

Fetelor blatul de la reteta care am scris-o trebuie copt in tava dar sa se puna hartie cerata ca la mine dar si la o prietena de-a mea s-a prins putin de tava chiar daca am uns-o noi si am tapetat-o cu fainahttp://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=93574Povestea fetitei noastrehttp://community.webshots.com/user/gonghyPoze cu noiLaura si bebe Maya


id="quote">id="quote">Reteta ta pentru mine e deja cu un grad de complexitate mare.[:D]dulcetica
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru răspunsuri ulterioare.




×
×
  • Adaugă...