mikisaff Publicat Aprilie 25, 2007 Raport Distribuie Publicat Aprilie 25, 2007 am un baietel de patru luni. de cand l-am nascut nu adoarme decat dupa ora 3 noaptea. ma chinui cu el si simt ca nu mai pot de oboseala. ziua se scoala pe la ora 10. sta aproape toata ziua treaz si noaptea desi ma chinui sa il culc din timp, este tot timpul activ . mai ales dupa 23 jumatate devine alt copil, plange si ba vrea ba nu vrea sa manance. in cele din urma adoarme la 3. medicul pediatru mi-a zis ca va mai dura inca 2 ani situatia aceasta. in schimb chiar daca el adoarme la 3 eu trebuie sa ma mulg pana la 4 si apoi ma scol la 7 sa ma mulg iar - daca nu fac asa mi se intaresc sanii si fac niste noduli mari. am ajuns si la spital ca sa mi se dea un tratament fiindca mi se infundasera canalele si doctorii mi-au zis ca trebuie sa ma mulg 20 de ore din 24. si eu imi pun intrebarea - eu cand sa ma mai odihnesc? daca poate cineva sa imi dea un sfat , va rog mult ajutati-ma si pe mine. mihaela Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
coraly Postat Aprilie 25, 2007 Raport Distribuie Postat Aprilie 25, 2007 Mihaela. In primul rand asigura-te ca pe copil nu-l doare nimic - gen burta, dinti. Apoi incepe sa-l inveti sa doarma. Adica - la ora 9 ii faci baita, apoi ii dai sa pape, ii canti, apoi il pui in pat si il adormi cu orice mijloc reusesti, sigur ai tu o metoda, chiar si leganat in pat. Dupa ce adoarme, sigur se va rtezi in scurt timp, luminile sa fie stinse, liniste in casa. Daca a trecut putin timp de la ultima masa, deci sub 2 ore, nu va primi nimic de mancare, incerci sa-l adormi din nou prin orice mijloc, nu aprinzi lumina, nu ii vorbesti. La fel procedezi si la urmatoarele treziri. Daca ii dai noaptea sa suga, poti sa-i dai la 2-3 ore de la ultimul supt, dar regula e aceeasi, dupa mancat, pus la loc in pat si adormit prin orice mijloc, nu se vorbeste, lumina stinsa. Procedezi consecvent la fiecare trezire, pana dimineata, la ora la care consideri ca e trezirea. Atunci tragi draperiile, dai drumul la radioa, vorbesti, te joci cu el, sa inteleaga ca e ziua. Ziua incerci sa-l adormi la interval de 2 ore de la trezire. Adica daca s-a trezit la 10 dim, la 11,40 incepi procesul de adormire, astfel ca in jur de 12 va adormi. Dupa trezire, la fel procedezi la urmatorul interval de 2 ore. Copilul meu la 4 luni avea 4 somnuri /zi!!! si inca cel de noapte. Eu zic ca este sleepdeprived, deja nu se mai poate odihni de oboseala. Numai de tine depinde sa il ajuti sa doarma si sa te ajuti si pe tine. Daca vrei te mai ajut cu placere cu sugestii, poti sa-mi scrii pe PM. Coraly si Sergiu (3 ian 2005) poze Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
iulianegrea Postat Aprilie 25, 2007 Raport Distribuie Postat Aprilie 25, 2007 Draga de tine. Mie mila de tine si de bb-lusul tau, dat tu trebuie sa-i faci un program, cateva zile va fi mai greu pana se va obijnui cu el, dar apoi o sa-ti fie mai bine. La varsta aceasta cam la 2 ore ar trebui sa doarma pe zi si toata noaptea, mai putin cand se trezeste sa pape. Incearca sa-l duci mai mult afara sa-l plimbi cu caruciorul, poate adoarme la aer liber. De obosit SIGUR E FOARTE OBOSIT. Sanatate la toti copiii pamantului. Iulia Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
madau Postat Aprilie 25, 2007 Raport Distribuie Postat Aprilie 25, 2007 Eu cred ca cel mai important e sa-i asiguri o rutina a culcarii...adica un program pe care sa-l respecti cu sfintenie in fiecare zi...baitza la o anumita ora, apoi masajul aferent care in linisteste, ii canti ceva apoi papa si apoi in pat. Si cand e in pat, sub nici o froma nu-l mai iei de acolo, incerci sa-l linistesti sa-l faci sa inteleaga ca e timpul sa doarma. La inceput va fi mai greu, dar cu rabdare si perseverenta sigur vei reusi. Eu asa am facut cu Miruna si n-am nici o problema acum, deja stie ca dupa papa urmeaza nani, chiar daca-i dau sa pape mai devreme decat trebuie, imediat ii sting lumina si se culca Madau siid="Comic Sans MS">id="black"> [copil]Alexia Miruna (15 dec 2005)id="Comic Sans MS">id="red"> poze pana la 1 an, de la 1 la 2 ani, Paste 2007 povestea nasterii Mirunei filmulet aniversar filmuletze poznase 1 si 2id="Comic Sans MS"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
catrinik Postat Aprilie 25, 2007 Raport Distribuie Postat Aprilie 25, 2007 Cind avea piticul meu vreo 2-3 luni tot era miriit rau dupa-amiaza ( dupa 4 ). Si nu intelegeam ce are. Si atunci am inteles ca el nu stie sa adoarma. Am inceput sa-l invat sa adoarma. La inceput a fost la sin, iar mai apoi l-am invatat sa adoarma singur. La virsta de 4 luni al meu putea sa stea treaz cam 2-2.5 ore. Acum la 7 luni sta cam 3-3.5 ore. Deci lui in mod sigur ii e somn, numai ca nu stie sa adoarma. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
super mami Postat Aprilie 25, 2007 Raport Distribuie Postat Aprilie 25, 2007 Dar de ce a zis pedi ca dureaza pana la 2 ani ? Nu inteleg de unde pana unde. Incearca sa-i faci un ritual .... baita, masaj, bibe cu laptic si in patut. Din ce am mai citit ( ca eu plangeam ca fetita mea dormea prea mult si imi era frica ca are ceva....pe bune plangeam si sunam pediatrul in crize ca nu se trezeste [alcool]) stiu ca nu e bine sa va jucati cu el inainte de culcare....se agita. Plange seara pt ca e obosit, cu siguranta. Cu cat e mai obosit cu atat adoarme mai greu si doarme mai putin si mai agitat. Eu mi-am adormit fetita cat a fost mititica in balansoar. Balansoar pt mine. La mine in brate, o mangaiam pe perisor si ii vorbeam in soapta...in 3 min facea nani. Si-mi placea si mie la nebunie...era un moment super special. Offfff acu-mi intoarce poponeata si-mi zice "gata vreau nani acum...pupic" Rabdare mamico si somnic usor bebeului va dorim. Alexandra Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Elise Postat Aprilie 26, 2007 Raport Distribuie Postat Aprilie 26, 2007 bblisa mea si-a reglat programul singurica...stii cum? Pur si simplu "picam" eu pe la ora 8, trezita de dimineatza de la 5. Si cum principala - de fapt, unica :) - ei preocupare in primele luni era sa ma fixeze foarte atenta, cind m-a vazut sforaind s-a culcat si ea. Eu o luam in brate si adormeam, ea mai cinta si torcea putin si adormea si ea. Ma trezeam dupa vreo ora - o gaseam dormind tun. A fost greu cam 1 sapt. ... dupa aceea s-a obisnuit si acum se culca oricum, si cu si fara mine sforaind alaturi. Elise & BBLisa Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mikisaff Postat Aprilie 28, 2007 Autor Raport Distribuie Postat Aprilie 28, 2007 Iti multumesc din toata inima. Incepand din noaptea aceasta o sa incerc sa ii modific programul. si eu si sotul meu vrem sa il ajutam sa se odihneasca , pentru ca numai asa poate sa creasca sanatos. se vede pe el mititelul ca sufera ca nu poate adormi. As mai avea nevoie de sfaturi pentru alaptare. am avut pana acum mai multe probleme cu sanii. desi am schimbat mai multe pompe, niciuna nu reuseste sa mulga tot lapticul. am facut de patru sau cinci ori noduli durerosi (in conditiile in care la fiecare ore ma mulg). am ajuns sa ma mulg si cu mana , ma scol din somn la interval de 3 ore ca sa ma mulg. Crezi ca exista vreo solutie? Am avut probleme cu sanii din a treia zi de la nastere (cezariana). Multumesc mult. mihaela Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
doradora Postat Aprilie 28, 2007 Raport Distribuie Postat Aprilie 28, 2007 vreuna dintre pompe este electrica? eu am facut scurta la mana cu 3 pompe manuale, pana am zis ca nu se mai poate si am luat una electrica. nici nu se compara! din pacate, e diferenta de pret, dar si rezultatele sunt pe masura. chris + [copil]alexandra "]varsta alexandra poze bebe alexandra bebeii nostriid="red"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
adinag Postat Aprilie 29, 2007 Raport Distribuie Postat Aprilie 29, 2007 Buna, in privinta alaptatului intreaba aici: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=97022&whichpage=5 Se numeste Alaptat Help Line. Din experienta mea, daca te mulgi atat de des, creezi mai multa productie decat necesar pentru BB tau. El de cate ori in 24h bea la san? daca trece prea mult timp intre mese, ori pui BB la san, ori iti faci comprese calde sau dai cu dusul cald peste san, si in acelasi timp presezi cu mana de sus in jos (ca si cum te-ai mangaia, dar o presiune mai puternica). Astfel scapi de surplusul de lapte, sa nu faci mastita, dar nu produci din nou, ca altfel intri intr-un cerc vicios... Dar intreaba acolo, la linkul pe care ti l-am pus! Adina & Jasmina (24 iulie 2003) Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.