greieras Publicat Aprilie 26, 2007 Raport Distribuie Publicat Aprilie 26, 2007 Fetita mea de 2,4 ani a inceput sa-si roada unghiile de vreo saptamana. Ce sa fac ca acest lucru sa nu ajunga un reflex? De obicei face asta cand o pun in patut sa se culce sau dupa ce se trezeste, numai in momente cand bineinteles noi nu suntem de fata. Gloria si Eva (22 dec. 2004) Pasti 2006 Craciun 2006 Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
maru Postat Aprilie 26, 2007 Raport Distribuie Postat Aprilie 26, 2007 Si baiatul meu a inceput pe la 7 ani sa isi roada unghiile. A fost ceva combinat, stresul de la scoala si prostul exemplu (si sotul meu isi roade unghiile). Am incercat orice trick din carte: rugaminti, uite ce urate sunt degetele!, amenintari, recompense... nimic nu a mers, eram disperata. Apoi, din intamplare a vazut un reportaj la tv, cand inca eram in Romania despre leproserie si cei bolnavi de lepra. M-a intrebat ce e cu boala asta (ii e frica de boala, ar face orice numai sa nu se imbolnaveasca). Nu stiu ce mi-a venit sa ii spun ca una din cauze e si rosul unghiilor, stiu ca e o mare minciuna, dar a functionat. Pe moment mi-a parut rau ca i-am zis asta, dar asa a iesit, in schimb din secunda aia nu si-a mai ros unghiile. Stiu ca puiul tau e prea mic, nu stiu ce ar merge...dar mai stiu ca organismul cere ce are nevoie. O analiza la calciu, sau ceva mai mult laptic si branzica in alimentatie, de vazut daca calciu se asimileaza. S-ar putea sa fie stres, sa fie o situatie stresanta, o frica...gandeste-te ce ar putea sa declanseze acest obicei nu tocmai de dorit! Sanatate! Doamne'ajuta! Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dara Postat Aprilie 26, 2007 Raport Distribuie Postat Aprilie 26, 2007 Si a mea incepuse pe la 3 ani si ceva si si le rodea intr-o veselie (nu mai era nevoie sa i le tai)... A tinut-o cateva luni bune desi am incercat sa o fac sa se lase prin tot felul de metode. Acuma nu si le mai roade deloc si asta din cauza ca, desi nu sunt pentru astfel de practici, mama mea da dat-o cu oja. Si cum ea e o domnisoara care tine tare mult la aspectul ei si a fost tare incantata de unghiile ei roz (culoarea ei proferata desigur), nu le-a mai ros. Procedeul a fost repetat doar de cateva ori (nu i s-au stricat unghiile sau ale de-astea, s-a folosit doar o idee de oja) si fata mea s-a lasat. Acum are unghii de domnisoara iar lacuitul l-am lasat pe cand va creste. Dara si Darisor "Maktub" Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pako Postat Aprilie 29, 2007 Raport Distribuie Postat Aprilie 29, 2007 si noi suntem cu problema asta...eu cred ca e cum zice Manu "prostul exemplu" de la taica-su.Si le roade cand se uita la desene animate. Am eliminat variantele stres sau frica de ceva...inclin sa cred ca tati e sursa de inspiratie... mami Felicia, [fetita]Andreea (17.07.2004), Liviu (27.01.2007) Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
silvi_2005 Postat Aprilie 30, 2007 Raport Distribuie Postat Aprilie 30, 2007 Sa va zic eu ceva si mai tare fiul meu si le roade la 1,3 ani. Am obs de curand, mai ales ca il amuza daca ii interzic asa ca ma fac ca nu il vad, ii dau cate ceva in manuta si am grija sa fie foarte scurt taiate. Eu una cred ca mosteneste "genetic" gestul tot de la tati lui despre care am auzit ca facea la fel....Poate ma insel dar chiar m-a uimit sa vad ca se apuca de ros unghiute de mic, fara sa fi vazut pe cineva ca face asta. Silvi si bebe Alain 19.01.2006 Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.