Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Adolescente supraponderale

Recommended Posts

Buna dimineata![flo]

Fetelor, ma impresioneaza de la un timp, un subiect: Merg pe strada, in mijloacele de transport in comun si nu imi vine sa cred ochilor: vad din ce in ce mai multe fete adolescente de 13-16 ani scunde, cu picioare scurte si groase si ...scuze pentru exprimare, fundul mare.Sunt socata.Unde vom ajunge si de ce se intimpla asta?[bang]

Am 35 ani si fac parte din generatia care a copilarit alergind afara cit era ziua de mare si mincind cum se minca atunci.(raportindu-ma la copilaria si adolescenta mea).In scoala cind era cite un copil sau o fata grasa, tin minte ca era tinta ironiilor celorlalti copii:"grasomega"[grasa], va mai amintiti? Era o exceptie.Dar ce ma uimeste este faptul ca acasta mare parte dintre adolescente nu sunt grase in totalitate, au fata draguta, aranjata, dar mai jos de briu...jale.In mod normal, descendentii isi depasesc ascenentii in inaltime, dar in cazurile de fata nu este asa.Ce se vor face la maturitate cu 10-15 kg in plus inca din adolescenta? Dupa ce vor mai da nastere si unui copil? Isi risca sanatate de timpuriu.

Fetelor, zau haideti sa contracaram cit putem efectele nefaste ale societatii in ziua de azi: Cola in exces, mincat haotic si nesanatos, lipsa miscarii fizice, a sportului.Haideti sa ne invatam copilasii de micuti, baietei si fetite, sa faca miscare, sa iubeasca sportul, sa alerge, sa nu ii uite Dumnezeu la televizor cu punga de chipsuri sau bomboane in mina, sa nu mai bea in exces rahaturile astea de bauturi carbogazoase atit de nesanatoase, sa manince fructe![bis]

Theiuta

[pup]poze cu Nicolasid="blue">[pup]

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 36
  • Creat
  • Ultimul răspuns

exact asta vorbeam aseara cu fata mea, care are aproape 14 ani. majoritatea fetelor de la ea din clasa sunt "foarte bine dezvoltate" (unele au si peste 60 kg), pline de celulita si vergeturi....

pina si fiica-mea, care are 1,57m si 42kg, dar cu parere de rau nu face sport (nici nu ii place in mod deosebit, nici timpul nu-i permite), are ceva celulita in zona fundului si citeva vergeturi sus pe coapse....

o cauza e lipsa de sport si alta ca mai scapa in te miri ce bauturi carbogazoase pe care si le cumpara la scoala, ca de...si ceilalti copii isi iau, sau cipsuri si alte comedii din astea...eu incerc acasa sa o hranesc destul de echilibrat, dar uite ca la scoala mai calca strimb...i-am spus ca este alegerea ei...mi-a raspuns candid "mama, dar sunt copil si poftesc si eu la ceilalti!!"...

cit despre motivat sa faca sport...fiica-mea prefera sa citesca si asta tot e ceva, altii de virsta ei stau pe la colt de bloc sau te miri ce mai fac in timpul liber...care si asa e putin la virsta asta...cel putin a mea face lectii la greu, ba o meditatie pe la limbi straine, ba un concurs...si in timpul saptaminii nici nu se uita la tv, la pc nici atit....

so...daca aveti idei astept propuneri...

eu am "obligat-o" (am dezbatut noi doua!!) pe a mea sa faca macar inot la vara....si sa iasa cu rolele, sunt cam singurele activitati sportive agreate de ea...

mama domnisoarei Cristina [majoreta] (28.09.1993)

Din pacate cam asa e, majoritatea fetelor adolescente si nu numai prezinta exces ponderal. Fetita nasilor nostri e in clasa a treia si deja e foarte grasuta, fiind innebunita dupa cipsuri, cola, pizza si mai stiu eu ce. Acasa nu le mai primeste demult, dar cum iese pe usa numai ea stie ce mananca. Acasa deja e la regim, a inceput sa faca inot, spera sa contracareze cat mai au timp. Ca sa nu mai zic ca aproape toate colegele ei sunt asa, au inceput sa aiba dereglari hormonale, multora dintre ele deja le-a venit menstruatia si au doar 9 ani...De la alimentatia asta toatl aiurita, si toate stimulentele astea de care au parte in viata de zi cu zi se petrec tot felul de schimbari...Eu am baietel, are 2 ani dar deja a descoperit ciocolata, e innebunit dupa sucuri, pe care acasa nu le vede, cand mergem prin diverse locuri toata lumea il imbie cu sucuri si ciocolata ca daca asta se poarta...[V] si ia si explica-i copilului care deja urla cu mana intinsa ca nu are voie [bang]. Si uite asa, de la varste din ce in ce mai fragede invata sa manance toate prostiile din pungi frumos colorate si cu tot felul de surprize si asa-zise premii...

Cristina si [aerob] Stefan Costin (25.02.2005)

http://pg.photos.yahoo.com/ph/ellinia_c/my_photos

http://community.webshots.com/user/ellinia_c

groaznic. inamicul numarul unu: alimentatia scapata de sub control(al parintilor). eu ma chinui de acum cu fi-mea sa o educ sa pape cat mai natural.obiceiurile se formeaza de mic copil.

cercul vicios e asta. mananca prostii(alimente cu hormoni care umfla exact cum e umflat puiul pe care il papi) ,cresc rapid si in inaltime si greutate.are 10 ani si arata de 15.va suna cunoscut?

partea proasta deabia acum incepe.pubertatea se instaleaza precoce.dupa prima menstra se mai creste un an,doi,trei(in general).raman scunde.era chiar aici pe forum o mamica cu fetita intrata la pubertate precoce,medicul i-a spus ca va ajunge maxim la 1,60. tot la pubertate apare cresterea in greutate . si uite asa obezele scunde.

mie mi-e rau deja, fi-mea are 17 kile si 105 cm la 3 ani (nu e grasa,e numai muschiulet),desi e alimentata natural.dar ma ingrijorez de pe acum.

Alexia 02.05.2004(filmulete)

mami si Ale

Elinia, chiar daca mai papa de la altii, tu personal sa nu-i cumperi. eu asa am facut si fata stie de mica faptul ca dulciurile nu se cumpara.nu i s-au cumparat niciodata.scurt. nu stie ce inseamna.

si te feresti sa-i cumpere cineva in fata lui.sa vada efectiv actul cumpararii. i-a dat nasa o ciocolata,dar sa nu vada ca i-o cumpara cineva. si a mea ii innebunita dupa cioco si e cam singura kestie pe care o primeste de la magazin. dar nu vede cine o cumpara ,le vede in magazin,nu stiu daca le observa ,de fapt da,uneori cere,dar ii spun invariabil ca e a doamnei de acolo...nu se cumpara.

Alexia 02.05.2004(filmulete)

mami si Ale

Flaviutza, nu te ingrijora!Si baietelul meu e inaltut si voinicutz.Incearca sa o antrenezi cit mai mult in activitati care sa ii si placa si sa o solocite si dpdv fizic.Minge, palete, disc zburator, concurs de alergari, sa se catere pe tot felul de...chestii din alea in parc (sub supraveghere, bineinteles), la mare vara alergat, joaca pe plaja, balaceala (inot, de ce nu?)...dans (mai ales la fetite le place, dar de pe la 4 ani), role, patinaj, etc.

Si eu sunt de acord cu ideea ca educatia buna incepe de acasa.Si, mai ales, expemplele din familie.

Theiuta

[pup]poze cu Nicolasid="blue">[pup]

si ce daca exemplul in familie e bun???

la noi in casa nu se consuma bauturi carbogazoase sau cipsuri sau te miri ce alte porcarii....nu cumparam pizza sau prajituri (la o adica fac in casa, dar destul de rar)...so, e totul ok.....

dar pofteste la ceilalti copii!!! cum il impiedici pe copil sa calce strimb??????

mama domnisoarei Cristina [majoreta] (28.09.1993)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...