andicu Publicat Aprilie 27, 2007 Raport Distribuie Publicat Aprilie 27, 2007 Salutari la mamici si burtici! Vreau si eu un sfat, va rog: Am 29 sapt si 2 zile de sarcina si dr mi-a recomandat Duphaston preventiv, ca mi s-a scurtat colul (2.6-2.8 cm), desi n-am indicatie de nastere prematura si n-am nici contractii! in prospect am citit ca se recomanda pana la 20 sapt. de sarcina. Mi se pare cam ciudat, si sincer, n-as vrea sa-l iau. Stie cineva amanunte? a mai luat cineva asa tarziu? ce ma sfatuiti? Multumesc de ajutor! [flo] Andicuid="purple"> [gravi]29+Filip Cristianid="navy"> Poze noi cu burtica[foto] Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
laviniaN Postat Aprilie 27, 2007 Raport Distribuie Postat Aprilie 27, 2007 Draga Andicu, intradevar am citit si eu prospectul si scrie pana in saptamana 20,dar si eu iau 2 pastile de duphaston pe zi din saptamana 17 de cand am fost internata in spital cu iminenta de avort. dr a zis sa iau tot asa pana in saptamana 27 apoi una pe zi...nu cred sa fie vreo problema pt ca erau in spital si alte gravidute care luau duphaston la 7 luni. Te pup si ai grija de tine LAVINIA[gravi]22+ Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
aylin_tarcan Postat Mai 2, 2007 Raport Distribuie Postat Mai 2, 2007 andicu, mi-a zis si mie doctorita ca la varste mari de sarcina, ultrogestanul e cel mai bun pentru prevenirea nasterilor premature. si ultrogestanul e mai bun ca duphastonul Aylinid="red">, [gravi] 24+id="red"> [fetita] pozici atat de mari suntem Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andicu Postat Mai 2, 2007 Autor Raport Distribuie Postat Mai 2, 2007 Multumesc fetelor. M-am hotarat sa nu-l iau, pt ca dr a zis ca mi-l da preventiv, si cum ma simt bine , n-am absolut nimic, nu o sa-l iau. O sa iau doar No-spa ca stiu ca nu face nimic rau. Andicuid="purple"> [gravi]30+Filip Cristianid="navy"> Poze noi de 01 mai[foto] Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gabiu Postat Mai 3, 2007 Raport Distribuie Postat Mai 3, 2007 andicuid="red"> si eu iau utrogestan ( tot progesteron e) si tot preventiv. Copilul e pozitionat dstul de jos si medicului ii e frica sa nu se intample ceva pana la cezariana. Tu hotarasti ce vei face. Eu intr-un fel sunt obligata sa-l iau pt ca sunt din Tulcea si in caz ca se intampla ceva inainte de termen ar trebui sa ma grabesc tare pana la C-ta[:D] Te pup si sarcina usoara in continuare gabi [gravi]37+ Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andicu Postat Mai 3, 2007 Autor Raport Distribuie Postat Mai 3, 2007 Merci mult, Gabi! si tie, nastere usoara si bebe sanatos! mai ai tare putin, sa dea DD sa scapi usor si bine! Cat despre mine, deocamdata nu iau, o sa vad pe 10 mai cand merg iar la eco sa-mi masoare colul cum mai stau si ce mai zice dr si vad atunci. Va multumesc inca o data pt raspunsuri. Andicuid="purple"> [gravi]30+Filip Cristianid="navy"> Poze noi de 01 mai[foto] Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
AngeliquedeS Postat Mai 3, 2007 Raport Distribuie Postat Mai 3, 2007 Andicu, o buna prietena de-a mea a luat duphaston exact la fel cum spui tu, preventiv, pentru sustinerea sarcinii. A fost ok pana la urma, nu a avut probleme. L-a luat tot preventiv. Pupici [flo] Angelique noi 2id="Comic Sans MS">id="purple">id="size2">, pozeid="Comic Sans MS">id="purple">id="size2">, povestea nuntiiid="Comic Sans MS">id="purple">id="size2">, luni de miere...id="Comic Sans MS">id="purple">id="size2">[9cer] Mareaid="Comic Sans MS">id="purple">id="size2">"]luni de miere...id="Comic Sans MS">id="purple">id="size2">[/url] Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
incognito Postat Mai 5, 2007 Raport Distribuie Postat Mai 5, 2007 E curios si daca ma gindesc bine,nu e prea curios ca ti-a facut o astfel de recomandare,ma refer la duphaston in saptamina 29.Colul scurtat in obstetrica din cite stiu eu arata o amenintare de nastere prematura,ceea ce nu inseamna neaparat ca se va intimpla.Gindindu-ma la locul in care lucrez eu,in situatii din acestea am vazut ca se recomanda repaus la pat-e foarte important!- insotit de tocolitice(combinatii nospa+scobutil+salbutamol+diazepam ori numai gynypral(ori pe vremea cind eram eu gravida,acum 4 ani se folosea duvadilan sau partusisten)),in fine scheme specifice.Colul acela nu s-a scurtat fara contractii,probabil au fost nedureroase si nu le-ai bagat de seama.Sint convinsa ca medicul nu a recomandat degeaba,probabil prin impregnare hormonala in plus ajuta fibra uterina sa se dezvolte un pic mai mult si repede,astfel crescind capacitatea de a gazdui bebelusul si de a sta relaxata.Stiu ca era o explicatie in sensul acesta prin prospectul gravibinonului-din acesta am luat eu insa ptr.dezlipiri repetate de placenta,din sapt.6 pina la 24.Eu as face cum mi s-a recomandat bineinteles intrebind de ce asa.Bebe e mare,nu va pati nimic de la duphaston-e numai un preparat din familia progesteronului.Comporta oarece risc in perioada de embriogeneza dar a trecut de mult timp.Voi cauta sa mai citesc si eu despre asta.Ai incredere,medicii adapteaza tratamentul fiecarei gravide in parte.Nu exista doua la fel,pe cuvint.Bafta multa,mai da-ne vesti. Incognito Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andicu Postat Mai 5, 2007 Autor Raport Distribuie Postat Mai 5, 2007 Incognito, multumesc mult! in sfarsit, si o lamurire mai in detaliu! joi, pe 10mai, ma duc iar la eco, si in fc de ce zice atunci, o sa iau. Eu stau oricum cuminte acasa, nu prea ma deplasez, petrec destul de mult si in pat, asa ca sper sa fie ok. Angelique, merci mult, gravidutzo! Andicuid="purple"> [gravi]30+Filip Cristianid="navy"> Poze noi de 01 mai[foto] Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
sofica Postat August 30, 2007 Raport Distribuie Postat August 30, 2007 Buna fetelor! Ma intereseaza subiectul foart mult. Eu eram gravida in saptamina a 6 a am fost internata in spital in urma unei pierderi de singe cu diagnosticul de iminenta de avort. Am iesit din spital unde mi-au facut o serie de injectii si mi s-a prescris duphaston si gravibinon. Gravibinonul nu l-am gasit pe nicaieri si duphastonul mi se termina in 2-3 zile. Nu stiu daca sa continui tratamentul nu stiu daca e periculos sa-l iau daca nu mi se mai prescrie pentru ca nu cred sa dau de doctora pina se termina medicamentele. Poate ma ajutati voi cu vreun sfat. Multumesc! Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.