Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

urocultura la fetite

Recommended Posts

buna

aveti idee cum as putea sa recoltez urina pt urocultura la fetita mea de un an si jumatate?

cind sint sugari stiu ca se lipeste cu leucoplast usor eprubeta de poponica pina face pipi dar asta in ideea ca statea nemiscata pe spate dar ea la un an si jumatate nu sta si nici sa faca pipi cind ii spun eu nu face ca nu stie inca de olita...a facut careva urocultura la virsta asta la fetite? si cum a procedat?

multumesc

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Exista la farmacie niste saculeti speciali pentru urocultuta care au la capat un fel de leucolpast. Se desfac bine labiile si lipesti acolo. Daca nu face pipi imediat (noi dimineata am recoltat) poti sa ii pui pampersul, pentru ca s-ar putea sa traga de pungulita aia lipita acolo, si te mai uiti din cand in cand sa vezi daca a facut pipi si gata.il lipesi la loc si bagi intr-o pungulita si la frigider, iar apoi repede la analize cu el.

Auras si bb Larisa (22.08.2005)

Roxica: la copilasi mai maricei(cum este fetita ta) proba pt. urocultura tb. sa fie de la primul pipilica(jetul din mijloc) de dimineata. Dupa ce ai obtinut proba tb. sa ajungi la laborator in max. 2 ore si sa nu stea la caldura sau in soare.

Ai nevoie de un recipient steril(este acel care se fol. la adulti, il gasesti la farmacie). Pungutele sunt pt. bebelusi.

Este posibil sa gresesc, oricum vor raspunde si mamicile cu experienta.

Uite o idee: mergeti la baie, dai drumul la apa si o tii pe brate deasupra wc(pe olita ar fi mai greu). Cand face pipi altcineva sa recolteze. Stiu ca poti sa-i dai sa bea apa ca sa faca mai repede.

Daca poti sa-i faci igiena ar fi ft. bine dar la un copilas asa de mic nu stiu cum poti reusi si sa-i iei proba.

Bafta.

Roxica, in legatura cu modalitatea de recoltare, nu te pot ajuta, caci la fetita mea am folosit pungutele acelea (ea fiind bebelus). Insa iti pot confirma ce a scris Darria: IN MAXIM 2 ORE de la momentul recoltarii trebuie sa ajungi cu proba la laborator. Eu transportam urocultorul in punga cu gheata si intr-o geanta termorezistenta. id="red"> Deci este exclus sa o tii pana a doua zi dimineata...

Mai poti intreba medicul pediatru, poate are o idee mai buna [:D].

[pup]

Steluta cu [copil] Andrada Cristinaid="red"> (17 iunie 2006)

multumesc pt raspunsuri

concluzia e clara..nu-i pot face aceasta analiza fetitei cel putin pina nu stie sa faca la olita...cum a spus daria sa o pun pe wc si sa dau drumul la apa nu sint sanse ca am incercat de mai multe ori in dorinta mea de a vedea daca face la olita cit timp o las dezbracata prin casa...deja spune pipi sau caca cind face dar cind o pun pe olita nu face..oricum mai mult de 10 sec in cazurile fericite nu sta pe olita pot sa stau eu si in cap..si luindu-se primul pipilica eu presupun ca asta il face imediat ce se trezeste in pampers pina ne giugiulim noi si chiar nu pot cum deschide ochii sa-i dau jos pampersul si sa o pun pe wc ca ar plinge groaznic si s-ar speria...sper sa nu fie ceva serios si sa nu trebuiasca sa-i fac eu urocultura acum asta e doar o idee de-a mea pt ca in ultimele zile zice caca si plinge desi nu face caca..eu am crezut ca o doare burtica dar apoi mi-a venit o ideea cum ca poate o ustura la pipi si p-oate are o infectie urinara tinind cont ca sora ei face des astfel de infectii cu ecoli si eu le fac si baie impreuna si stiu ca aceasta infectie se ia si de pe asternut...de aia vroiam sa ii fac uroculutra ..dar se pare ca nu am sanse

multumesc frumos oricum pt raspunsuri

dupa ce ii dau pampersul jos dimineata se considera ca deja a facut primul pipilica caci banuiesc ca , copilul face cum deschide ochii sau in primele clipe ea face si cacut cind se trezeste deci banuiesc ca si pipilica... adoua la mina fata mea se trezeste pe la 9 si ceva deci cind laboratoarele se inchid si as putea sa o trezesc pe la 5-6 sa ii pun saculetul dar cred ca o sa urle de ma stiu toti vecinii ca o sa fie deranjant pt ea si o sa traga de el chiar si prin pampers...o sa vad...poate o sa incerc intr-o dimineata

Roxica: mai bine mergi si intreaba la laboratorul unde vrei sa duci proba(la noi nu se inchid asa de dimineata, am dus probe pt. coproparazitologic si la ora 16), sigur primesc probe si mai tarziu fiindca e copilas nu adult. Tot acolo iti oferi informatiile necesare.

Pana la urma este o proba si nu tb. chinuit copilasul.

Inainte de recoltare se face neaparat igiena locala, altfel proba se poate contamina foarte usor. De la medic citire!

Si cred ca degeaba ne zbatem sa ajungem cu proba la laborator in maxim 2 ore de la recoltare, pt ca acolo proba este pusa in asteptare inca ceva timp, nu se lucreaza imediat, asa ca e cam in zadar...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...