Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

De ceva timp i se infunda ba o nara ba cealalta

Recommended Posts

Pote si unele dintre voi se confrunta cu ceea ce ma confrunt si eu si anume ,baietelului meu de 3 ani,de cateva luni i se infunda ba o nara ,ba cealalta fara sa ii curga nasul .Stiti voi ,asa infundat de nu poate sa sufle cu nara respectiva.Nu l-am dus pana acum la ORL pt problema asta ,dar o sa o fac pt ca m-am saturat sa il aud noaptea ca nu poate sa respire .In timpul zilei ,mai precis cand e treaz e totul normal cum sta putin culcat ,cum i se infunda o nara .I-am pus in nas si picaturi cu Vibrocil Si Pivalone ,dar vad ca degeaba ca nu s-a remediat situatia .Voi ce ati facut in astfel de situatii .Sper sa nu fie prea grav.Cand am fost la control la ORL pt urechi ,mi s-a spus de cum a intrat baietelul pe usa ca are polipi ,dar polipii se plimba de pe o nara pe alta?Ce o fi?

In fiecare zi trebuie sa ne hidratam cu apa

poze cu Zanul meu http://pg.photos.yahoo.com/ph/clau2toma/album?.dir=/4f18re2

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Sunt curioasa de raspuinsuri, ca si noi suntem in aceeasi situatie. Problema este ca a inceput sa doarma cu gurita deschisa pentru ca i se infunda nasul de la putinii mucisori pe care ii produce, si de aici amigdale imflate, si ceva rosu in gat. Eu picaturi nu prea ii pun pe motiv de "pasarici", mi-e teama sa nu devina dependent de ele. Incerc mai mult cu Carvol si batista sau cu Wick Vapor pe piept si spate.

Polipii s-au scos acum 6 luni, deci nu se pune problema, si oricum sforaitul nu prea seamana cu cel de dinaintea scoaterii polipilor

Mamica de Alex (4 ani) si graviduta de 25+

Poate fi si normal. Exista un ciclu nazal, prezent la cam 80% din populatie, care consta in congestia si decongestia alternativa a narilor. Un ciclu dureaza intre 1 si 4 ore, si fenomenul este mai usor observabil noaptea (in pozitie culcat).

Si eu sunt foarte curioasa ce raspunsuri o sa primesti, pentru ca si Denisa mea are exact aceleasi simptome care, paradoxal, au debutat dupa operatia de polipi. Ma rog, pana atunci fornaia noaptea de mama focului. Cred totusi ca e ceva in neregula, pentru ca infundatul asta a incetat complet luna trecuta in timpul tratamentului pentru o afurisita de pneumonie, ca sa revina acum in forta. Mi-e si groaza sa ma mai gandesc, ca am devenit deja clienti fideli la ORL din toamna si pana acum. Deocamdata o tinem sub observatie. Mai rau e ca ii perturba somnul destul de rau - se trezeste si plange ca nu poate sa respire, nu suporta picaturile, trebuie plimbata in brate, la verticala, ca sa i se desfunde nasul. Ce mai, un adevarat circ.

Clau, daca te duci la ORL, spune-ne si noua ce ti-au zis, ca pediatrul nostru mai mult de recomandat calduros aparatul Salin (pe care il avem si nu am observat nici o imbunatatire) nu a stiut sa ne spuna.

Daniela si [copil] Denisa

si Toma a facut o pneumonie si atunci parca nu ii mai trecea nasul deloc pana cand a facut tratamentul .De atunci adica 1,8 ani si pana acum 3,4 ani nu a mai avut nimic .Acum efectiv mi-e teama sa ma duc la medicul lui dar el nu tuseste ,nu ii curge nasul ,nu are gatul rosu decat ca atunci cand se trezeste este cu o nara infundata rau de tot dar nu de mucisori ,nu stiu ce ar putea fi .Dr ORL-isti imi zic daca stiu ca are polipi ca dupa respiratie cunosc ei treaba asa.Parca nu as vrea sa il supun la operatie de scoatere a polipilor .Hai va rog ,veniti cu un sfat ceva.Cred ca Vineri ma duc sigur iar la ORL si parca vad ca Dr o sa ma cheme la spital sa il consulte ca acolo are ea aparatura necesara.Hai ca daca nu imi da nimeni nici un sfat pana atunci ,o sa va tin eu la curent cu ce mi-a zis si dat pt el.El doarme si cu gura deschisa noaptea dar nu sforaie ,iar gurita lui a inceput ca sa miroasa urat de dimineata ,iar asta cred ca tot de la polipi i se trage.

Poate fi o usoara alergie de primavara, care va trece de la sine. Poate fi si de la aerul uscat, care usuca mucoasele. Ai sa observi ca daca se joaca, alearga etc... i se desfunda. I se infunda la loc dupa somn, ori daca e inactiv. De obicei, nara infundata e cea pe partea pe care doarme, cea care sta deasupra de obicei este "libera". Eu zic ca n-ai de ce sa te ingrijorezi. Umezeste putin aerul din camera, pazeste copilul de praf (cat poti [alcool]), mai umezeste-i din cand in cand macar nasucul, o sa vezi ca-i si place!

Gandacel, Bogdanel (14.11.2005) si Stefania (16.04.2007)

quote:Originally posted by Gandacel

Poate fi o usoara alergie de primavara, care va trece de la sine. Poate fi si de la aerul uscat, care usuca mucoasele. Ai sa observi ca daca se joaca, alearga etc... i se desfunda. I se infunda la loc dupa somn, ori daca e inactiv. De obicei, nara infundata e cea pe partea pe care doarme, cea care sta deasupra de obicei este "libera". Eu zic ca n-ai de ce sa te ingrijorezi. Umezeste putin aerul din camera, pazeste copilul de praf (cat poti [alcool]), mai umezeste-i din cand in cand macar nasucul, o sa vezi ca-i si place!Gandacel, Bogdanel (14.11.2005) si Stefania (16.04.2007)

id="quote">id="quote">Asa este .In fiecare zi trebuie sa ne hidratam cu apa poze cu Zanul meu http://pg.photos.yahoo.com/ph/clau2toma/album?.dir=/4f18re2

• 2 weeks later...

Mi s-a dat ca sa ii fac aerosoli 5 zuile cu ser efedrinat 0,5% pe care nu il gasesc ca cica nu mai exista efedrina parca si cu Biorinil

M-i amai zis ca are polipi destul de crescuti si daca nu i se remediaza cat de cat cu aerosolii sa vedem ce e de facut

Cred ca operatie.

Mai consulta si alt medic.

Polipii nu se opereaza decat daca dau probleme mari. Asa, doar pentru ca exista... nu prea! Oricum se refac, asta iti spun pentru ca am avut in familie cazul varului meu, care s-a chinuit cu polipii pana spre 18-20 ani, operat, dupa care... nu le-a mai dat atentie!!! Iar acum are 50 de ani si e bine-merci!

Ai incercat cu umidificarea camerei? Intreaba medicul daca la cei trei ani ai copilului ii poti umezi chiar mucoasa nasului cu vitamina A uleioasa, ajuta mult. In plus, eu in perioadele in care Bogdan are dificultati de respiratie, il ung cu alifie din aia chinezeasca (mica, rosie, stii tu, cat o moneda...) in zona radacinii nasului. Ai grija sa nu-i intre in ochi. Nu-i dai decat cand doarme, ca altfel il ustura ochii (de la vaporii care se degaja). Si putina, sa nu-i arda pielea. La Bogdan face minuni in doua zile-trei. Ii dau seara dupa cea adoarme si dupa-amiaza la fel.

Cu substantele alea, nu te pot ajuta. Stiu ca exista clinici unde se fac aerosolii contra cost, cu substantele lor. Te poti interesa, vezi daca iti convine pretul. (medlife este una din ele)

Gandacel, Bogdanel (14.11.2005) si Stefania (16.04.2007)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...