Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Nou nascut si copil in colectivitate?

Recommended Posts

Ma intereseaza daca are (sau a avut) vreuna dintre mamici copil la cresa ori gradinita, alaturi de un altul, nou nascut. Pediatra ne-a recomandat sa-l tinem acasa pe Bogdan (un an si cinci luni), ca sa nu punem in pericol sanatatea micutei abia nascute. Pe langa faptul ca ei i se pare prea mic si Bogdan, ca sa-l expunem la diverse boli.

Insa o bona implica multe nemultumiri si greutati care ar apasa pe umerii mei (mai exact pe psihicul meu), in conditiile in care voi sta alaturi de ea probabil in jur de un an, un an jumatate... L-as duce la gradi, insa imi este teama. Daca se va imbolnavi rau (mi-ar trebui bona, sa aiba grija de el), daca ne va da si noua (mie si Stefaniei) ceva virusi luati de la gradinita?

Voi v-ati lovit de asemenea situatie?

Ce ati face in locul meu?

Multumesc.

Gandacel, Bogdanel (14.11.2005) si Stefania (16.04.2007)

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Da. Matei ar fi trebuit sa mearga la gradinita cand Mara de-abia implinise 1 an si pediatra mi-a recomandat sa-l mai tin acasa, pentru ca toate racelile/virozele/bolile cu care va veni el acasa le va lua si ea si e inca prea mica. Matei avea 2 ani si 9 luni. Asa ca am ales sa-l mai tin 1 an acasa si sa-l dau acum, la 3 ani si 9 luni la gradinita, cand Mara va avea 2 ani...Ma astept la ce e mai rau...dar asta e, trebuie sa trecem si prin asta. Insa eu am stat acasa si am avut ajutor, bunicii.

Claudiaid="size2">, mamica de Matei (15.12.2003) si Mara (30.08.2005)

da! eu m-am ciocnit de-a dreptul cu pb. asta.

fii-mea e la grupa mica, fiul meu are acum 8.5 luni. la 6 saptamini a facut prima pneumonie, import gradi. fata n-a avut mare lucru, a trecut cu tratamente babesti, la el insa a fost cu cintec: antibiotic si am fost la un pas de internare.

mi-a recomandat dr. s-o tin acasa dar n-am avut incotro, a inceput gradi in sept si in oct am dus-o. de atunci tot mai vin raceli, luam cu totii, ne tratam si tot asa. asteptam sa vina vremea buna sa scapam.

multa sanatate va dorim, la toti!!!

Kati +Krisztina(28.07.2003)+ Robert (19.08.2006)

poze krisztina

poze robi

Buna. E prea micut si puiul cel mare de colectivitate... "Noi" am inceput gradinita la 3 ani si jumatate si, din copilul care se imbolnavea rar, a devenit foarte receptiv la toti microbii si virusii din jur. Perioadele de sanatate sunt mai scurte decat cele de boala si convalescenta. Si ar mai fi ceva. Mananca foarte putin in cele 8 ore de stat acolo (el cam refuza aceasta activitate facuta singur, iar ingrijitoarele nu insista prea mult).

Si inca un amanunt: rar nu am luat si eu de la el viroza/raceala.

S-ar putea ca pentru psihicul tau (si nu numai) sa va fie mai bine departe de colectivitate.

Sanatate si bafta in alegerea solutiei optime.

eu cred ca aici vorbim de doua probleme:

1_ varsta lui bogdanel - daca este sau nu momentul sa mearga la cresa.

daca te gandesti ca de-abia de-acum sa-l dai la cresa cred ca este discutabil; psihologic vorbind, el este deja bulversat de aparitzia bebitzei si faptul ca va incepe si cresa ar putea accentua problemele astea...

e drept ca ti-ar fi greu singura cu amandoi, dar pana la urma nu imposibil ! parintii nu pot veni din cand in cand sa va ajute?!

2_daca faptul ca baiatul cel mare merge la cresa o pune in pericol pe cea mica...

sigur ca da, el se va tot imbolnavi - cel mai frecvent vorbim despre raceli, virushei de tot felul cu roshu-n gat, febra, tuse si muci.

eu l-am dus la gradi pe bogdan al meu cand cel mic avea 3 lunisoare.

nu lua chiar toate racelile, dar a avut pneumonie la 6 luni, si a fost racit in primul an de destule ori - ceea ce la cel mare nu se intamplase, el nu a racit deloc pana la 1 an si 8 luni cand a inceput cresa.

dar odata trecute racelile, eu una nu regret ca am procedat asa...

acum tudor - cel mic - are 4 ani, de 1 an merge si el la gradi dar nu a racit aproape deloc, este imunizat de la frate-sau.

singura boala mai de durata pe care a luat-o de la cel mare a fost varicela (varsat de vant).

pt bolile copilariei si pt hepatita A ar fi bine sa il vaccinezi pe cel mare. (si pe cea mica, cand va avea varsta corespunzatoare)

in concluzie, decizia iti/ va apartine...

totusi, in locul tau, eu as astepta sa implineasca 3 ani pana sa-l duc la gradi.

cu un bebe nou-naacut si cu unul de nici 2 ani, bolnaviori amandoi, nu e deloc distractiv...

daca sunt amandoi sanatosi, o sa vezi ca pana la urma te vei descurca, o sa reusesti sa gasesti un program oarecum comun, sa impaci si capra si varza...id="purple">id="Comic Sans MS">

Lumina Sfintei Invieri sa patrunda in sufletul si in inimile voastre, bucurandu-va de minunea Invierii Domnului nostru Isus Hristos!

Clipe de neuitat alaturi de cei dragi si multe realizari! id="red">

Aid="red">Nid="green">Aid="orange">Mid="blue">Aid="purple">Rid="green">IAid="red">id="Stencil">, mama soldatzeilor de plumb

[hagi]Bogdan - 04.07.2000 si [bonjovi]Tudor - 13.06.2003

poze cu frumosii mei (si nu numai [;)] )

DRAGOSTEA NU INSEAMNA DOI OAMENI CARE SE PRIVESC UNUL PE ALTUL, CI DOI OAMENI CARE PRIVESC IN ACEEASI DIRECTIE ! id="teal">id="size1">Antoine de Saint-Exupery id="teal">

la noi n-au fost probleme, Maria avea 5 ani si o luna cand s-a nascut Teo si a mers in continuare la gradi...Teo nu prea a fost bolnava, oricum, absolut nika pana pe la 7-8 luni...se poate sa fie mai buna situatia ptr ca Maria este la o gradi privata unde parintii isi permit sa tina acasa copii bolnavi...succes i sa-ti traiasca puiutiiid="blue">

tati si printesele : http://thumb0.webshots.net/t/57/557/3/38/46/2943338460092654700KuUueE_th.jpg

nasterea Ioanei Teodora : http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=87474

Aceeasi dilema am avut-o si eu. Pana la urma am ales sa tin fetita acasa (2 ani si 5 luni cand s-a nascut bb2). La inceput mi-a fost extrem de greu pt ca fetita era f geloasa pe cel mic, pt ca eram obosita, nu aveam nici un ajutor dar acum dupa 3 luni lucrurile au itnrat in normal si ne-am obisnuit in formatie de 3. Totusi, desi nu o duc la gradi, din parc a luat ceva viroze incat bb mic a reusit la 2 luni jumate sa fie destul de bolnavior si acum este iar infundat. Este imposibil sa izolezi copilul mai mare de cel mic la varsta aceasta. Dc vorbim de unul de 4-5 ani cu care te poti intelege cred ca se schimba situatia. ma gandesc ca dc o duceam si la gradi poate venea cu forme mai urate de viroze si nu stiu sincer ce ma faceam. Cele mai grele momente cand ai 2 copii sunt cele in care amandoi sunt bolnavi si nu stii cum sa te rupi in 2 sa ai grija de amandoi. Atunci simti ca o iei razna.Si ca o concluzie, pt noi solutia cea mai buna a fost sa tin fetita acasa.Numai bine va doresc!

[mamica]Mihaela id="purple">,[copil]Robert Andreiid="blue">20.01.2007id="purple"> si [zana]Alexiaid="red">- Mariaid="red">26.08.2004id="purple">
id="right">id="size1">

Eu zic sa-l tii pe cel mare acasa deocamdata. Am facut acelasi lucru pe care vrei tu sa-l faci si n-a fost bine. Asa ca la 2 luni jumate fi-mea a avut o viroza puternica care a dat in enterocolita si am ajuns sa stau cu ea o saptamana in spital. Dupa 2 luni am intrerupt gradinitza pentru cel mare. De atunci nu am mai avut probleme cu niciunul.

Nu e usor sa stai cu amandoi acasa, dar nu e imposibil.

Roxanal, probabil ca la voi n-au fost probleme pentru ca fetitza cea mare avea 2 ani de comunitate si aunci sistemul ei imunitar era mai puternic si nu mai aduna chiar toti virusii care circulau prin zona.

Ileana

poze,poze si iar poze...

Luca (2 octombrie 2003) si Ilinca (29 august 2006)

O poveste fara titlu... Lucaid="size1">id="purple">id="Lucida Console">

ooof, aceeasi problema o voi avea eu la toamna.

Sofia va avea 5 ani, si trebuie sa mearga la gradi :(

A mers pana acum 2 toamne la rand, plkus lun amai a anului trecut.Acuma de azimerge din nou...dar ea mi-a raciut de fiecare data nasol si am tinut-o acasa.

Nu stiu ce va fi. Eu n-am dus-o dupa 2 pneumonii in continuare, ca mi s-a parut crima. Deci mare imunitate la bolile din gradi nu are....iar cat sta acasa nu se imbolnaveste absolut deloc.(hai, un mic curs de nas...da ala chiar nu se pune)

Sabina si [hippi] Sofia Galagiaid="teal">id="Times New Roman">id="teal">id="Times New Roman">

Cea mai lungã cale este calea care duce de la urechi la inimã.id="Verdana">id="purple">

Multumesc de raspunsuri si de sfaturi.

Am gasit o bona, incerc sa ma obisnuiesc cu ea. Mai ales ca am de gand sa o las pe cea mica cu ea, cand ma voi intoarce la serviciu. Este poate singurul motiv pentru care nu o sa-l duc la gradinita pe Bogdan inca... ar trebui sa caut bona atunci si ce rost are sa nu profit de e acum de avantaje? Ma pot ocupa mai cu atentie de Stefania...

Va doresc si voua, celor care veti trece prin asta, bafta sa rezolvati cum va fi mai bine pentru toata lumea!

P.S. Bunicii sunt o solutie, in cazul meu ei nu mai sunt... daca aveti, sigur ca sunt mai buni decat strainii! Oricate greseli ar face.

Gandacel, Bogdanel (14.11.2005) si Stefania (16.04.2007)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...