Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Epispadias............

Recommended Posts

Buna!

Am o prietena care in 15 aprilie 2007 a nascut un baietel cu epispadias si inca o malformatie a vezicii urinare (nu stiu exact denumirea malformatiei dar practic nu este inchis peretele abdominal si nici vezica, urina nu se colecteaza in vezica, este ceva in genul acesta: http://wwwscielo.isciii.es/img/aue/v27n6/images/PAG450-457f1.jpg , dar la o scara mai mica, avand in vedere ca baietelul este nou-nascut).

Intrebarea mea este daca s-a confruntat cineva cu problema respectiva sau cunoaste cazuri in genul acesta?! Si daca stiti si daca s-a efectuat operatia de corectie si reconstructie in Romania?

Multumesc!

[mamica]Ioanaid="red"> si [copil]Razvanid="green"> (03.12.2005) id="blue">id="size2">(montaj)id="blue">id="size1">

[foto] id="green">

[tv]1 id="orange">

[tv]2 id="orange">

"E important sa ai in viata un scop precis

Scopul meu este sa fac... shopping la Paris"

id="navy">
id="Comic Sans MS">id="size2">

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Prietena mea a plecat a doua zi dupa nastere cu salvarea la Cluj, unde i-au dignosticat baietelul dar i-au recomandata operatia in Elvetia. Au spus ca si ei pot sa o faca dar pt ca nu au prea multa experienta ii recomanda straintatea. Problema nu este neaparat costul ridicat al operatiei (aprox.35.000-40.000 euro) cat faptul ca mai devreme de 3 luni nu poate fi operat(nu ar rezista la o anestezie generala la 3.200 gr cat are acum)si exista un risc f mare de suprainfectare.

Prietena mea nu mai e om din cauza oboselii si noptilor nedormite, baietelul trebuie pansat la fiecare 2 ore ca sa nu se infecteze din cauza urinei si mai are si o fetita de 1 an si 2 luni...........

Plus ca asta micu fiind baietel are nevie si de reconstructie a penisului (datorita diagnosticului de epispadias)

[mamica]Ioanaid="red"> si [copil]Razvanid="green"> (03.12.2005) id="blue">id="size2">(montaj)id="blue">id="size1">

[foto] id="green">

[tv]1 id="orange">

[tv]2 id="orange">

"E important sa ai in viata un scop precis

Scopul meu este sa fac... shopping la Paris"

id="navy">
id="Comic Sans MS">id="size2">

Sau poti afla mai multe, medici, etc pe subiectul cu hipospadias. La hipospadias uretra se deschide pe partea posterioara, dar gaura de deschidere a ei nu este in varful penisului, la epispadias uretra se deschide pe fata penisului. Operatia are acelasi principiu, de refacere a uretrei, mai grea dar nu imposibila.

Uneori epispadias, hipospadias se asociaza cu alte malformatii, in special ale aparatului urinar. Pentru vezica mergeti urgent la doctor, la Bucuresti. Dupa rezolvarea acestei malfomatii se va rezolva si epispadiasul.

Sanatate multa si va asteptam pe subiectul cu hipospadias pentru amanunte sau pe site-ul dat de stumphi.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=88333&whichpage=1

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=97461

Am editat pentru ca am mai gasit si asta:

"Lipsa de sudura a plicilor genitale determina aparitia malformatiilor de deschidere a uretrei la nivele diferite: -daca deschiderea se face pe fata ventrala a penisului, malformatia se numeste hipospadias, cu sediu perineal, penian sau glandular; -nesudarea pe fata dorsala a penisului produce epispadias, malformatie de gravitate deosebita, deoarece se insoteste si de incontinenta urinara." luat de pe http://www.referatele.com/referate/diverse/online14/DEZVOLTAREA-ORGANELOR-GENITALE-referatele-com.php

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...