Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

regim viroze intestinale

Recommended Posts

Am stat cu Alexandra 1 saptamana in spital din cauza unei gastroenterocolite acute, acesta a fost diagnosticul. Pe mine nu m-au lamurit doctorii prea mult, ce ar fi, sau cauza. A vomat mult a avut si vreo 4 scaune diareice,i-au facut o clisma medicamentoasa cu albastru de metil, carbune si negram si s-a oprit diareea. I-au pus perfuzii cu glucoza, i-au administrat antibiotic si metroclopramid.Acum suntem acasa si nu stiu cum sa fac cu alimentatia cand sa incep sa-i introduc si alte alimente in afara de ce papa ea acum (orez, morcovi, carne, banane si paine prajita). Daca ati trecut prin asa ceva va rog sa-mi impartasiti din experienta voastra, deloc placuta.

Ce credeti de un tratament homeopat de imunizare pe calea digestiva?

Multumesc

Diana, mami de Alexandra

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Si eu abia am iesit din spital cu fetita mea de 2 ani care a facut cam la fel, enteroviroza a fost diagnosticul, diaree cu spuma si verde, voma, nu manca nimic, apoi a facut si febra...La fel i-a pus perfuzie cu glucoza ca s-o hidrateze si apoi antibiotic intravenos...regim...n-a mancat decat sticsuri si biscuiti si a baut ceai.Acum mananca supica, orez cu legume, nu mai bea lapte, inca il refuza, singurul lucru bun e ca cu ocazia asta am scapat de biberon.Ieri i-am dat un iaurtel si n-a avut nimic,banane, dar s-a cam saturat de ele,ou fiert moale cu painica, spaghete cu branza...Incet incet o sa mancam de toate, oricum de luni va merge in colectivitate la cresa si nu stiu ce va mai manca.

Multa sanatate va dorim si mare grija la diareele astea pacatoase ca deshidrateaza rau copilul.Cranguta si Thea

Vladutz - 2,2 ani - tocmai a terminat cu bine un asemenea episod. La el s-a manifestat cu voma, voma absolut tot, inclusiv apa si nu manca nimic, febra pana la 39,5. Am fost cu el la urgente si medicul mi-a spus sa ii dau numai paracetamol pentru febra si inca 2 solutii, una pentru hidratare si alta impotriva starii de voma. Nu am vazut in viata mea o reactie asa de rapida a unui medicament!!! La o jumatate de ora dupa ce a baut din una din solutii a cerut sa manance! a mancat mancare solida, a baut lapte si nu a mai vomat deloc. De data asta nu a avut diaree dar ce pot sa va spun e ca la diaree aici doctorii nu recomanda un regim special, doar sa nu manance fructe care fermenteaza sau cartofi, au voie si chiar e indicat (zic ei) iaurtul natural si laptele fara lactoza (asta neaparat). Foarte bun impotriva scaunelor diareeice sunt capsulele de levura.

Poze Vladutz http://community.webshots.com/user/vladimir_2005

Miruna are un an si 7 luni, saptamana trecuta a avut si ea probleme digestive - de fapt se pare ca a fost o adevarata epidemie pe-aici, a fost si finuta blonava.

Noi am inceput intai cu diaree, luni (nu avuse scaun de 3 zile, ma asteptam sa fie constipata; nu i-am dat atentie, crezand ca e de la maselute) si marti 2 scaune apoase-spumoase, iar miercuri dimineata la ora 5 mi-a vomat mancarea de luni (dovleceii), plus 4 scaune nedigerate, inclusiv branza topita tot de luni!

Miercuri n-a mai mancat nimic pana la pranz, ca a adormit si n-a vrut nici ceai. I-am luat de la farmacie o solutie de rehidratare orala cu morcov si orez (Hipp ROR, de la SensiBlu), ca mi-era frica sa nu ajung la perfuzie...si i-am facut un pilaf cu morcovi (nu prea era indicata, dar eu i-am pus si putina carne de pui). Problema mea era ca ea nu prea bea lichide...In rest, paine prajita. Pe seara am inlocuit laptele cu unul fara lactoza ( de fapt am luat de la Milupa un fel de...piure? cu morcov, special pt diaree...nu mai stiu cum se chema, se putea prepara si la biberon)

I-am dat 1 Smecta si pe seara Hidrasec, si tot seara am inceput tratamentul cu Ercefuryl - cate o jumatate de capsula de 2 ori pe zi. Am scapat usor, a doua zi a avut 2 scaune moi, dar totusi digerate!

Joi dimineata paine prajita, la pranz pilaf, dupa-amiaza am incercat varianta "piure" (respectiva cutie de milupa cu morcov,fara lactoza), si seara aceeasi varianta la biberon. Intre mese paine prajita. Un plic de smecta si doua jumatati de Ercefuryl...

Vineri kk moale, dar bine format, i-am dat dimineata ou fiert tare (mai mult galbenusul), paine prajita cu unt; la pranz o supica cu mai putina carne (fara cartof), dupa-amiaza banana, branzica, seara am combinat laptele fara lactoza ci 1/3 lapte praf normal; ziua urmatoare nu a mai avut scaun, i-am dat dimineata lapte jumate-jumate, si seara lapte praf normal (nu de alta, dar mi se terminase cutia cealalta...). In rest, ou fiert tare, branzica, paine prajita sau nu, banana, biscuiti, supica...Zilele urmatoare am introdus in cantitati mici mancarurile dinainte, iaurt, mar, sunca de pui etc, abia duminica a mai facut kk cu supozitor...nu era tare, dar cred ca i-a fost si frica,nu vroia sa mearga la olita - o fi durut-o inainte...

http://www.pagina-mirunei.piczo.com

Moaaama da' ce mult am scris!

Scuze, se cunoaste ca e tarziu si am chef de vorba...

Diana, poti incerca sa-i dai ou fiert tare, branzica de vaci, si daca scaunele sunt normale, treptat cate putin din mancarica obisnuita.

Nu stiu ce sa spun despre tratamentul homeopat, eu am mare incredere dar n-am avut pana acum nevoie (slava Domnului!) si nu stiu ce ar fi indicat.

Sunt bune pliculetele de Biotics, pe prospect scria ca sunt indicate si ca imunizare...ar mai fi si un soi de vaccin dar nu stiu cum se numeste.

Multa sanatate micutilor, pupici multi...

Noi acum suntem la regim intens de portocale si iaurturi, ca ne-a trecut cheful de stat pe olita si am trecut dintr-o extrema in cealalta...ne-am constipat! De fapt kk e moale, dar pur si simplu, micutza mea...n-are chef!

http://www.pagina-mirunei.piczo.com

Multumesc pentru sfaturi. Si Alexandra a vomat mancare mancata in urma cu 2 zile.Scaunele ei sunt normale dar mie mie frica de varsaturi, a vomat ore in sir. Si da, se pare ca e colectiva situatia ca si o cunostinta de a noastra a stat cu copilul in spital, noi ne intalnisem cu 2 zile inainte de a se imbolnavi copii si sunt si cateva gradinite pe aici cu tot cu educatoare care au aceleasi simptome.

Am fost si la homeopat si mi-a dat o schema de tratament pe o perioada de 7 saptamani.II dau si Biotics.

Diana mamai de Alexandra

Doamne, e epidemie de viroza digestiva! Foarte multi copii s-au imbolnavit! Si ai mei au avut...dar slava Domnului, le-a trecut fara sa mergem la spital! Tot asa....au vomitat 2 zile, nu mancau nimic ca imediat vomitau[bang], doar ceai cu lingurita primeau, 2 lingurite la 5 min, cum se da pentru rehidratare...Dupa 2 zile s-a oprit voma, insa diaree au avut vreo 4 zile. Le-am dat tot felul de prafuri si lui Matei i-am dat si ERcefuryl, ca la el a fost mai urat. Emmei nu i-am dat Ercefuryl, i-am dat doar Enterol, Biotics, Smecta, ceai si regim. Ea are 4 ani si a reactionat mai bine...zic eu. Matei (1 an si 10 luni) a facut o forma mai urata, a vomitat mai mult, a facut diaree ffff urat mirositoare, a avut febra si frisoane in doua seri[bang]....Cu ocazia asta l-am si intarcat, cum am scris deja la alt subiect...ca vomita intr-un hal fara de hal si avea diaree la greu. NUmai ceai a primit 3 zile, a slabit muuult...Acum, slava Domnului, s-a refacut...mannaca bine...mai ales ca am si terminat-o cu tzatza, in niste imprejurari nu tocmai fericite[:(]...

Sa va spun ce le-am dat eu: in primele 2 zile ceai (de menta) la greu, in care puneam si un pic de ceai de fenicul de la Hipp, ca Matei nu primea doar menta[bang], mucilagiu de orez (Emma a mancat ff putin, iar Matei - deloc). Emma a mai ros niste covrigei uscati, Matei - nimic. Emma a mancat si putina banana cu branzica.

Din a treia zi deja Emma manca mai bine, dupa ce au trecut varsaturile, i-am facut orez cu morcov, manca 2-3 banane pe zi, covrigei uscati la greu...branzica de vaci... Matei, tot nimic, decat ceai![bang] Nu vroia nimic!

Abia din a patra zi a inceput sa mai ciuguleasca si el una, alta...dar ff putin. Mai mult covrigei uscati si putin mucilagiu de orez...banana ff putina.

IN a patra zi, Emmei i-am pus si carnita de pui in orez...Matei n-a vrut! In rest...cam acelasi meniu.

Abia din a cincea zi am avut curajul sa le bag mai multe...cand am vazut ca nu mai fac diaree deloc. Le-am facut supa cu mai multe legume si carnita, dar fara cartof. Le-am dat si iaurt (simplu)...Si cereale cu lapte pt bb. LUi Matei ii plac mult cerealele cu lapte Hero, dar abia in a 5-a zi i-am dat. Di n a 5-a zi a inceput si el sa aiba pofta de mancare.

Din a 6-7 a zi am inceput sa le dau cam de toate, asa, putin cate putin...DE 2 zile faceau kk normal.

Da...si Emma tot de la gradi a adus microbu'[bang] Au luat si Matei, si barbatu'meu...Eu am scapat..desi mi-a fost si mie cam rau intr-o noapte. Va dati seama ce microb afurisit, daca barbatu'meu, om in toata firea, a stat 2 zile mai mult la buda?[bang]

Multa, multa sanatate va dorim! [flo]

[pis]_Ella,[zana] Emma & [copil] Matei

Emma-Andreea, minunea mea....

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=11054

Povestea nasterii lui Matei ;)

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58237

Deschide bratele spre schimbare, dar nu-ti pierde din valorile tale.

offff,si ai mei au inceput,oricum cel mic manca rau,acum doar san si vomita uneori in jet.Ma intereseaza tratamentul vostru.Noua ne-a dat enterol,smecta si in caz ca sunt multe scaune hidrasec.Oare e suficient??Cea mare are 4 ani si cel mik 10 luni.

mami de [8**]Rutyid="purple">id="Comic Sans MS">&[copil]Erikutzid="teal">id="size1">

Da, si eu le-am dat Hidrasec, e foarte bun. Pai cred ca e destul ce le dai...Si ceai de menta trebuie...Asa i-am dat si eu Emmei (4 ani) si in plus, Biotics, e foate bun pentru refacerea florei (sau Ecoflorina), insa lui Matei i-am dat si Ercefuryl, ca el a avut o forma mai urata.Dupa voma nu le mai da nimic o ora jumate, numai ceai cu lingurita, 2 lingurite la cateva minute. Asta stiu de cand avea Matei 1 an si am mai trecut printr-o viroza digestiva. Mi-a zis dr. atunci ca dupa voma nu se da nimic o ora jumate, chiar doua, decat ceai cu lingurita, pentru rehidratare. Altfel, vomita iar![bang] Ceaiul, dat in cantitate mica, la interval de cateva minute, nu-l mai vomita. Eu l-am intarcat pe Matei acum, tot asa vomita tot, si laptele supt, imediat il vomita, in jet. Are 1 an si 10 luni. Era timpul pentru intarcat...dar as fi vrut sa se intample in imprejurari mai fericite![bang] Oricum...el n-a suferit...A reactionat neasteptat de bine. Doar eu am facut o mica depresie[bang]Multa sanatate va dorim! [flo]

quote:Originally posted by Lya

offff,si ai mei au inceput,oricum cel mic manca rau,acum doar san si vomita uneori in jet.Ma intereseaza tratamentul vostru.Noua ne-a dat enterol,smecta si in caz ca sunt multe scaune hidrasec.Oare e suficient??Cea mare are 4 ani si cel mik 10 luni. mami de [8**]Rutyid="purple">id="Comic Sans MS">&[copil]Erikutz

id="teal">id="size1">
id="quote">id="quote">[pis]_Ella,[zana] Emma & [copil] MateiEmma-Andreea, minunea mea....http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=11054Povestea nasterii lui Matei ;)http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58237Deschide bratele spre schimbare, dar nu-ti pierde din valorile tale.

quote:Originally posted by pisi_ella

Da, si eu le-am dat Hidrasec, e foarte bun. Pai cred ca e destul ce le dai...Si ceai de menta trebuie...Asa i-am dat si eu Emmei (4 ani) si in plus, Biotics, e foate bun pentru refacerea florei (sau Ecoflorina), insa lui Matei i-am dat si Ercefuryl, ca el a avut o forma mai urata.Dupa voma nu le mai da nimic o ora jumate, numai ceai cu lingurita, 2 lingurite la cateva minute. Asta stiu de cand avea Matei 1 an si am mai trecut printr-o viroza digestiva. Mi-a zis dr. atunci ca dupa voma nu se da nimic o ora jumate, chiar doua, decat ceai cu lingurita, pentru rehidratare. Altfel, vomita iar![bang] Ceaiul, dat in cantitate mica, la interval de cateva minute, nu-l mai vomita. Eu l-am intarcat pe Matei acum, tot asa vomita tot, si laptele supt, imediat il vomita, in jet. Are 1 an si 10 luni. Era timpul pentru intarcat...dar as fi vrut sa se intample in imprejurari mai fericite![bang] Oricum...el n-a suferit...A reactionat neasteptat de bine. Doar eu am facut o mica depresie[bang]Multa sanatate va dorim! [flo]

quote:Originally posted by Lya

offff,si ai mei au inceput,oricum cel mic manca rau,acum doar san si vomita uneori in jet.Ma intereseaza tratamentul vostru.Noua ne-a dat enterol,smecta si in caz ca sunt multe scaune hidrasec.Oare e suficient??Cea mare are 4 ani si cel mik 10 luni. mami de [8**]Rutyid="purple">id="Comic Sans MS">&[copil]Erikutz

id="teal">
id="size1">
id="quote">id="quote">[pis]_Ella,[zana] Emma & [copil] MateiEmma-Andreea, minunea mea....http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=11054Povestea nasterii lui Matei ;)http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58237Deschide bratele spre schimbare, dar nu-ti pierde din valorile tale.
id="quote">id="quote">Mersi mult de raspuns!Poti sa-mi spui cum se da hidrasecul?Sa le dau pe toate sau nu mai e nevoie de smecta?Si o sa-i iau si ceva sarur de hidratare. mami de [8**]Rutyid="purple">id="Comic Sans MS">&[copil]Erikutzid="teal">id="size1">

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...