Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Colectivitate=imbolnaviri dese??...innebunesc!!!

Recommended Posts

L-am dus pe Raducu (3 ani si 7 luni) la sfarsitul lunii MARTIE la o gradinita cu program scurt. Sta fix 4 ore acolo. Dupa 4 zile a facut 39 febra, a bolit vreo saptamana, s-a facut bine si dupa inca 2 zile a facut otita (din cauza secretiilor din nas care nu se eliminau si i-au infectat urechiusele [bang])Concluzia: pe total, luna aprilie nici nu a calcat la gradinita.

Acum, de pe 2 MAI l-am dus din nou. Rezultatul....azi dimineata avea febra, 37, nu mare, dar avea! Si mucisori! [bang]

Mentionez ca a luat in iarna tratament cu Lantigen B, o tura completa de 2 luni. De prin martie ii dau Imunogrip Junior, ia vit C, maninca bine, iar pina la gradi nu a avut iarna decat maxim muci si atit.

Stiu teoria pe care mi-o serveste toata lumea (inclusiv medicii pediatri) ca asa e primul an de gradinita, DAR ma intreb, de ce se imbolnaveste asa repede??? Dupa numai 2-3 zile? [V] Ce pot sa fac ca sa il ajut?

Va rog povestiti-mi din experientele voastre. Eu sunt blocata, din ce credeam ca am un copil robust, vad ca il dau pe spate virusii astia nenorociti de colectivitate in 2 timpi si 3 miscari [bang].

"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"

Dana [hia] mama lu'[copil]Radu Stefanid="size3"> (Fecioras de 2003)id="Trebuchet MS">id="green">

[foto]Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 2 anisori :-)

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul răspuns

daca se gasetse raspunsul, il astept si eu:))))

Sofia mers toamna lui 2005, afacut 2 pneumonii interstitiale, si ne-am lamurit:D

a mai mers in mai 2006 2 sapt, a racit(da nu chiar asa nasol) si gataaaaa.

In oct 2006 povestea se repeta, numai ca cele 2 viroze nu au mai fost atat de horror.Tusea a trecut mai repede...insa tot pauza de 5 luni am facut :)

acuma merge de miercuri si inca nu e bolnava:))))

PS Cura Lantigen, imunogrip, mers la munte extrem de des, vara la mare 2 cure de 18 zile in extra sezon , toata vara la Busteni fructe de padure, etcetcetc :))))).Deci?? [:D]

Sabina si [hippi] Sofia Galagiaid="teal">id="Times New Roman">id="teal">id="Times New Roman">

Cea mai lungã cale este calea care duce de la urechi la inimã.id="Verdana">id="purple">

apoi mai dragelor, imi pare rau sa va aduc la cunostinta ca nu aveti nici o parghie sa impiedicati asta, indiferent cat de blindati va sunt copilashii..asta este mecanismul, pana acum n-au avut contacte majore cu diversi virusi, acum au din plin, intr-o gradinita...asa ca ..rabdare...o sa aveti surprize placute pe masura ce trec anii [:D]..nu disperati...recunosc ca si eu faceam spume, nu alta, cand la fel ca voi, investeam in sanatatea copilului, ma faceam luntre-punte sa-i gasesc tot felul de tratamente naturiste si mancare buna si naturala..cand am dus-o la gradi, pe la 4 ani..si la una privata(unde parintii isi permit sa tina copii acasa cand sunt bolnavi) nu de stat...m-am ingrozit, ma stresam si nu stiam ce sa fac..se imbolnavea non-stop, in primul an a stat mai mult acasa decat la gradi..dar pe parcurs, m-am resemnat..acum, are 6 ani si 4 luni si raceste destul de rar, si daca se intampla, raceala este destul de superficiala(de obicei)..acum mi-a facut o sinuzita, urmare a unei viroze...so..astept..un dr destept mi-a spus odata ca imunizarea copiilor dureaza in medie 10 [bang][bang]ani...asa va doresc sanatate multttttttaaaaaaa dragelor si multi [pup][pup][pup]id="blue">

tati si printesele : http://thumb0.webshots.net/t/57/557/3/38/46/2943338460092654700KuUueE_th.jpg

nasterea Ioanei Teodora : http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=87474

Dana, cred ca solutii miraculoase nu exista. Pur si simplu mai toti trec prin astea, unii mai usor, altii mai greu. Noi ne numaram in categoria a doua [bang], dusa la gradinita din septembrie pana acum a facut nici mai mult nici mai putin decat 5 otite, o otomastoidita (operata la urgenta), o laringita, o amigdalita cu puroi si o pneumonie luna trecuta. Nu a rezistat niciodata la gradinita sanatoasa mai mult de o saptamana, dupa care incepea cu mucisorii, apoi febra, apoi complicatiile insirate mai sus. Pe 30 noiembrie am operat-o si de polipi, dar asta nu a scazut frecventa sau gravitatea imbolnavirilor, dupa cum auzisem de la altii, plus ca a luat Bronchovaxom cate 10 zile in lunile de toamna, si tot nimic.

Am tinut-o acasa toata luna decembrie, apoi in ianuarie a fost o saptamana si a facut otomastoidita care ne-a speriat cel mai rau, drept urmare am tinut-o acasa de la jumatatea lui ianuarie pana la mijlocul lui martie, cand a rezistat o saptamana, apoi a luat-o de la capat cu mucisorii, am insistat si am mai dus-o o saptamana, apoi a facut pneumonie. Absolut minunat. Acum iar a stat o luna acasa, a luat in timpul asta Ribomunyl, Imunorezistan, vitamine, si de luni facem inca o incercare. Ma ia cu fiori reci numai cand ma gandesc, dar ea cere la gradinita, ii plac educatoarele si copiii, s-a dezvoltat extraordinar in putinul timp cat a apucat sa frecventeze gradinita. Nici sa stea permanent acasa nu e o solutie.

Speram ca de data asta sa fie bine, sau macar sa faca forme mai usoare. Pe latura pozitiva, sunt copii in grupa ei care nu s-au imbolnavit aproape deloc, adica au avut mucisori sau au mai tusit, dar nimic grav cat sa ia antibiotice. Deci se poate si asa.

Daniela si [copil] Denisa

Eu cunosc o mamica al carei baietel era f sensibil si mamica devenise f fricoasa si il proteja uneori excesiv. Nici nu l-a mai dus la gradinita insa l-a dus in ultimul an la grupa pregatitoare. Acum copilul e in clasa I si mamica spune ca la gradinita in ultimul an i-a mers f bine, nu s-a imbolnavit deloc desi copiii facusera varsat de vant, iar acum la scoala raceste rar, si doar cu ceva curs de nas, ii da un paracetamol si nu mai are probleme. Si culmea e ca nu i-a dat niciun tratament de crestere a imunitatii si nu i-a facut niciun vaccin suplimentar.

Liviu al meu a facut astm dupa prima luna de gradi in 2005, dupa 2-3 viroze cu febra mare si tuse pe o perioada prelungita. M-a marcat atat de tare momentul incat nu l-am mai dus de atunci la gradinita, decateori aud pe cineva tusind ma trec fiorii de groaza. A mai racit de atunci din cand in cand, cate o amigdalita eritemoasa anul trecut la fiecare 2 luni tratata fara antibiotic. Apoi a mai facut o viroza f urata cu febra mare si raluri pulomnare in septembrie anul trecut si inca una in noiembrie care l-au dat peste cap destul de urat. La sfarsitul lui martie anul asta am indraznit sa reluam gradinita, si continuam tratamentul cu inhalatoare pentru astm inceput din 2005.

Pana acum a avut 3 epidoade de muci si ceva tuse si secretii abundente in nas si gat datorate alergiei, cred ca e din cauza polenurilor.

Eu sper sa fim pe drumul cel bun totusi, cu imunitatea, pentru ca stiindu-l un copil sensibil vad ca totusi nu s-a mai imbolnavit asa rau de cand am inceput gradinita. Noi nu am folosit decat metode homeopate de crestere a imunitatii, mers la munte si mare anul trecut si alimentatie cat de cat mai sanatoasa si multe siropuri naturale cu vit C.

Doamne Dumnezeule, incurajator rauuuu de tot ce povestiti!!!!

Ok, am priceput, se imbolnavesc DES, dar dupa NUMAI 2 zile??!?!? Asta ma nedumereste pe mine.... Macar sa fi mers si al meu o saptamana legat la gradi... Acum ce sa mai zic, cu Dumnezeu inainte, si sa ne rugam sa faca forme din ce in ce mai usoare.

Sanatate puiutilor si nervi tari mamicilor!

Dana [hia] mama lu'[copil]Radu Stefanid="size3"> (Fecioras de 2003)id="Trebuchet MS">id="green">

Uite eu te incurajez: aici 37 e considerata o temperatura normala. Poate, poate de la 37.5 in sus primeste paracetamol si de la 38 in sus un Benuron (care e paracetamol cu inca ceva). Daca aici spui la doc ca are copilul 37 nu va face altceva decat sa te felicite a ai un copil sanatos:) Da-i zilnic la el o sticla cu suc de lamaie facut in casa (sau ceai de lamaie - tai o lamaie, doua in cubulete si le fierbi apoi le indulcesti cu miere. evtl mai pui si juma de portocala. il imunizezi mai bine decat cu orice vrajitoreli homeopate)

Pup Raducu si mama lui***********

Papadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarushid="size1">id="teal">

Pai fructe zic eu ca maninca, zilnic mar sau banana, toata iarna a baut suc de portocale si kiwi...

Robert merge la gradinita din aprilie anul trecut tot cu program scurt. Pana la vacanta de vara a facut de 3 ori amigdalita (antibiotic!) si s-a ales cu o tuse care a trecut foarte greu. A lipsit doar o saptamana de fiecare data. Din toamna, din septembrie pana in decembrie a facut de 2 ori otita (a doua oara medie- la amandoua urechile). Iar a stat acasa cate o saptamana. INSA din ianuarie si pana acum, in mai, nu s-a mai imbolnavit deloc (o singura data un episod de febra inexplicabila si atat, i-a trecut in 4 zile)! Desi nu i-am dat niciodata imunostimulatoare, pot spune ca a devenit mai rezistent dupa toate astea. Ultima otita s-a vindecat complet, nu se mai pune problema sa scoatem polipii. I-a mai curs nasul, e adevarat, dar total inofensiv. Tind sa cred c-a trecut perioada de inceput si ca s-a imunizat. Din ianuarie chiar a luat in greutate aproape 2 kg (dupa ce tot anul trecut a stagnat). Mananca bine, sanatos, echilibrat (multe fructe si putine dulciuri, mai mult miere).

Si are dreptate papadie, 37 nu e febra, cel mult stare subfebrila. Eu ii dadeam paracetamol doar cand se apropia de 38, iar, daca trece de 38.5 - Nurofen. La amigdalite si otite a facut 40 cu antitermic cu tot...

Curaj, uite, vine vara, mergeti la mare, stati mult in aer liber ca, din septembrie sa reinceapa gradinita cu forte proaspete.

Multa sanatate lui Raducu!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...